بررسی نوکیا 2 (Nokia 2): باتری خوب و قیمت عالی

نقد و بررسی 16 آذر 1397 علی مظفری

بررسی نوکیا 2 (Nokia 2): باتری خوب و قیمت عالی

گوشی Nokia 2 یکی از گوشی‌های پایین رده شرکت فنلاندی نوکیاست که در سال 2017 شاهد رونمایی از آن بودیم. این گوشی از باتری خوب، قیمت مناسب و کیفیت ساخت مطلوبی بهره می‌برد. در ادامه این مطلب می‌خواهیم به بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2 بپردازیم و مروری بر نقاط قوت و ضعف آن داشته باشیم.

 

معرفی مختصر گوشی Nokia 2 یا نوکیا 2

در ماه اکتبر (October) سال 2017 بود که شرکت نوکیا به صورت رسمی از گوشی Nokia 2 رونمایی کرد. این گوشی یک محصول پایین رده و کار راه انداز است که کیفیت ساخت مطلوبی دارد. قیمت نوکیا 2 بسیار رقابتی در نظر گرفته شده و در مقایسه با قیمت گوشی‌های دیگر به مراتب وضعیت مقرون به صرفه‌تر دارد. این مسائل سبب شده‌اند که Nokia 2 به یکی از گوشی‌های پرفروش و پرطرفدار شرکت فنلاندی نوکیا تبدیل شود.

اما آیا خرید نوکیا 2 برای شما انتخاب مناسبی است؟ پیش از هر چیز باید بدانید که این گوشی یک محصول پایین رده است و به هیچ وجه نباید سطح انتظارات شما از آن بالا باشد. ما در ادامه این مطلب می‌خواهیم به بررسی نوکیا 2 بپردازیم و مروری بر نقاط قوت و ضعف آن داشته باشیم. فراموش نکنید که این بررسی با توجه به قیمت و پایین رده بودن گوشی Nokia 2 انجام شده و مقایسه این گوشی با دیگر گوشی‌های هم رده خودش انجام می‌شود.

 

بررسی نوکیا 2 : طراحی و ظاهر

نوکیا فریم اصلی گوشی Nokia 2 را از آلومینیوم ساخته و قاب پشت گوشی از پلاستیک تشکیل می‌شود. مثل گوشی‌های قدیمی تر امکان جداسازی قاب پشت نوکیا 2 و دسترسی به باتری آن وجود دارد. بنابراین شما می‌توانید باتری دستگاه را به صورت دستی تعویض نمایید. این گوشی ابعاد 9.3 در 71.3 در 143.5 میلیمتر را ارائه کرده و حدودا 161 گرم وزن دارد، بنابراین بدنه گوشی خیلی ظریف و باریک نیست.

 

بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2

 

اما کیفیت ساخت Nokia 2 بالاست و این مسئله به محض اینکه گوشی را در دست می‌گیرید قابل درک خواهد بود. گوشی بیشتر شبیه به یک گوشی میان رده به نظر می‌رسد و خیلی حس و حال یک گوشی ارزان قیمت را به شما منتقل نخواهد کرد. یکی از نکات جالب طراحی نوکیا 2 مربوط به بهره‌مندی پنل جلوی آن از شیشه گوریلاگلس 3 می‌شود که وظیفه محافظت از صفحه نمایش گوشی را بر عهده دارد. گوشی از نمای رو به رو ظاهری معمولی دارد حاشیه‌های صفحه نمایش آن هم معمولی هستند. طبیعتاً دستگاه از اسکنر انگشت و استاندارد ضد آب هم بهره‌مند نیست.

حالا وقتشه! اینو بخون آموزش ضبط فیلم از صفحه نمایش آیفون و آیپد

هیچ دکمه فیزیکی در لبه زیرین صفحه نمایش گوشی نصب نشده . در قاب پشت دستگاه هم فقط لنز دوربین اصلی و چراغ فلش به همراه لوگوی نوکیا دیده می‌شود. نوکیا سعی کرده قاب پشت دستگاه را به صورت صاف و صیقلی طراحی کند و در لبه‌های قاب انحنا ایجاد نمایید و بدین ترتیب گوشی خوش دست را روانه بازار سازد که به نظر ما در این امر موفق بوده و توانسته با قیمتی عالی یک گوشی خوش دست Nokia 2 را تولید نماید.

 

بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2

 

بنابراین به طور کلی باید گفت که گوشی نوکیا 2 از نظر سبک طراحی و ظاهر با توجه به قیمت مناسبی که دارد یک گوشی خوب محسوب می‌شود. بدون تردید ظاهر خوب و طراحی مناسب از اصلی‌ترین ویژگی‌های مثبت این گوشی به شمار می‌روند.

 

بررسی نوکیا 2 : صفحه نمایش

در این بخش از بررسی نوکیا 2 در رابطه با صفحه نمایش گوشی صحبت می‌کنیم. صفحه نمایش Nokia 2 از نوع LTPS IPS در نظر گرفته شده و 5 اینچی است. رزولوشن صفحه نمایش آن 1280 در 720 پیکسل یا اصطلاحاً اچ دی در نظر گرفته شده که رزولوشن مطلوبی برای گوشی در سطح و قیمت نوکیا 2 محسوب می‌شود. بدین ترتیب تراکم پیکسلی در حدود 294 پیکسل در هر اینچ برای نمایشگر دستگاه به ارمغان آورده می‌شود که تراکم مناسبی خواهد بود. همانطور که پیش از این گفتیم، نوکیا روی نمایشگر گوشی Nokia 3 را با شیشه گوریلاگلس 3 پوشانده و بین ترتیب از آن محافظت می‌کند، اما با این حال ما توصیه می‌کنیم حتماً روی نمایشگر گوشی یک گلس محافظ ال سی دی نصب کنید.

 

بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2

 

صفحه نمایش نوکیا 2 لبه یا حاشیه‌های نسبتاً ضخیمی دارد. ضخامت حاشیه‌های صفحه نمایش دستگاه در دو بخش زیرین و فوقانی به مراتب زیاد است و بدین سبب نمایشگر دستگاه چیزی در حدود 67.4 درصد از کل مساحت پنل جلوی آن را احاطه می‌کند. اما کیفیت عملکرد صفحه نمایش گوشی چطور است؟ در بررسی نوکیا 2 مشخص شد که نمایشگر آن از نظر وضوح تصویر، شادابی رنگ‌ها، کنتراست و غیره در مقایسه با خیلی از گوشی‌های هم رده و هم قیمت خودش بهتر عمال می‌کند و این موضوع از دیگر نقاط قوت آن محسوب می‌شود. از نظر روشنایی صفحه نمایش این گوشی عملکرد معمولی دارد و برای اینکه بتوانید محتوای آن را در محیط‌های باز و تحت تابش نور به طور کامل ببینید باید حتماً شدت روشنایی نمایشگر را روی 100 درصد تنظیم نمایید، در غیر این صورت ممکن است برای مشاهده محتوای صفحه با کمی مشکل رو به رو شوید. به صورت کلی باید گفت که صفحه نمایش Nokia 2 عملکرد خوبی دارد و از دیگر نقاط قوت دستگاه به شمار می‌رود.

 

بررسی نوکیا 2 : سیستم عامل و رابط کاربری

نوکیا 2 به طور پیش فرض از اندروید 7.1 نوقا بهره می‌برد و هم اکنون آپدیت اندروید 8 اوریو هم برای آن منتشر شده است. نوکیا و شرکت همکارش (HDM Global) مثل استراتژی که قبلی خود هیچ رابط کاربری را در گوشی نوکیا 2 نصب نکرده‌اند. بدین سبب با خرید گوشی Nokia 2 تجربه ناب استفاده از سیستم عامل اندروید به شما منتقل خواهد شد. عملکرد بستر نرم افزاری گوشی نوکیا 2 خوب و نسبتاً روان است، اما به محض اینکه چند اپلیکیشن به طور همزمان در گوشی نصب شوند، افت سرعت عملکرد در رابط گوشی نمایان می‌شود. به دلیل ظرفیت پایین رم دستگاه انجام مولتی‌تسکینگ و اجرای چند اپلیکیشن در پس زمینه آن هم منجر به بروز لگ و تاخیر در عملکرد بستر نرم افزاری دستگاه خواهد شد. بنابراین از نظر سرعت و کیفیت عملکرد سیستم عامل، گوشی Nokia 2 وضعیت کاملاً معمولی دارد و کیفیتی در حد قیمت خودش را ارائه می‌کند.

 

بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2

 

بررسی نوکیا 2 : پردازنده، رم و حافظه داخلی

نوکیا 2 یک گوشی رده پایین است و به هیچ عنوان سخت افزاری قدرتمند ندارد. تراشه‌ای که در قلب این گوشی بکار رفته تراشه اسنپدراگون 212 خواهد بود که از لیتوگرافی 28 نانومتری بهره می‌برد و یک پردازنده مرکزی چهار هسته‌ای نسبتاً ضعیف دارد. هسته‌های پردازشگر این تراشه از نوع Cortex-A7 هستند و فرکانس کاری 1.3 گیگاهرتزی را ارائه می‌کنند. پردازنده گرافیکی Adreno 304 هم در این تراشه وظیفه تجزیه و تحلیل داده‌های گرافیکی را بر عهده خواهد داشت. رم گوشی 1 گیگابایتی است و حافظه داخلی آن ظرفیت 8 گیگابایتی را ارائه می‌کند. ضمناً امکان نصب حافظه میکرو اس دی (Micro SD) و افزایش فضای ذخیره سازی اطلاعات دستگاه هم وجود دارد.

در بررسی نوکیا 2 مشخص شد که این گوشی همانطور که انتظار داشتیم قدرت خیلی خوبی ندارد و برای نصب و اجرای اپلیکیشن های زیاد گزینه مناسبی نیست. اگر می‌خواهید نوکیا 2 را بخرید بهتر است به نصب دو یا نهایتاً سه اپلیکیشن اصلی نظیر واتساپ، اینستاگرام و تلگرام در آن اکتفا کنید. اگر تعداد اپلیکیشن‌هایی که در گوشی نصب می‌کنید زیاد شوند، لگ و تاخیرهای محسوسی در عملکرد آن به وجود می‌آید، طبیعتاً گوشی اصلاً برای اجرای بازی‌های اندرویدی هم مناسب نخواهد بود.

 

بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2

 

نصب حافظه جانبی هم می‌تواند به تدریج و با افزایش حجم اطلاعات ذخیره شده در دستگاه خود به خود منجر به کندی عملکرد آن و ایجاد لگ و تاخیر شود. بنابراین اگر در گوشی حافظه جانبی نصب می‌کنید، حتماً مراقب حجم اطلاعاتی باشید که در آن ذخیره می‌شود. پس گوشی Nokia 2 از نظر قدرت پردازشی یک گوشی بسیار معمولی است و می‌توانست تا حدی وضعیت بهتری داشته باشد.

 

بررسی نوکیا 2 : دوربین

دوربین اصلی گوشی Nokia 2 از یک لنز 8 مگاپیکسلی تشکیل شده که از قابلیت فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند و یک چراغ فلش LED اختصاصی هم دارد. زمانی که به قاب پشت گوشی نگاه کنید به خوبی محل نصب لنز دوربین اصلی و چراغ فلش LED آن را مشاهده خواهید کرد. دوربین اصلی این گوشی کیفیت عملکرد کاملاً معمولی دارد و در محیط های کم نور با افت شدید کیفیت عکسبرداری رو به رو می‌شوید. بنابراین اگر اهل ضبط عکس و ویدئو هستید، مطمئناً دوربین نوکیا 2 نمی‌تواند نیازهایتان را آنطور که باید برطرف سازد. در محیط‌های کم نور حتی استفاده از چراغ فلش LED گوشی هم کمکی به افزایش کیفیت عکسبرداری نخواهد کرد و فقط منجر به روشن‌تر شدن جعلی و نامناسب عکس‌ها می‌شود.

 

بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2

 

دوربین سلفی این گوشی هم از لنزی 5 مگاپیکسلی تشکیل شده که کیفیت عملکرد آن هم کاملاً معمولی است. بهترین استفاده‌ای که می‌توانید از دوربین سلفی این گوشی به عمل آورید مربوط به برقراری تماس ویدئوی یا ضبط عکس‌های کاملاً معمولی برای اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی می‌شود. به طور کلی باید گفت که گوشی Nokia 2 از دوربین خیلی خوبی بهره نمی‌برد و کیفیت دوربین آن تقریباً منطبق با قیمتی است که گوشی به همراه دارد و کیفیت فراتری را ارائه نخواهد کرد.

 

بررسی نوکیا 2 : باتری و شارژدهی

در آخرین بخش از بررسی نوکیا 2 در رابطه با باتری این گوشی صحبت می‌کنیم. باتری این گوشی ظرفیت 2752 میلی آمپر ساعتی دارد و از نوع لیتیوم یونی است. همانطور که قبلاً هم اشاره داشتیم باتری دستگاه با جداسازی قاب پشت آن توسط کاربر قابل تعویض خواهد بود. با توجه به اینکه صفحه نمایش گوشی 5 اینچی است و دستگاه پردازنده معمولی دارد، انتظار داریم باتری 2752 میلی آمپر ساعتی آن شارژدهی مطلوبی داشته باشد. در بررسی نوکیا 2 هم همین مسئله مشخص شد و دیدیم که باتری گوشی با یک بار شارژ تقریبا یا 1 الی 1.5 روز می‌تواند انرژی مورد نیاز دستگاه را در حالت استفاده نرمال تامین کند. پس با خرید نوکیا 2 نیازی به حمل دائمی شارژر یا پاوربانک نخواهید داشت.

حالا وقتشه! اینو بخون 7 نکته مهم برای شارژ صحیح باتری موبایل

متاسفانه باتری گوشی از قابلیت شارژ سریع یا بیسیم پشتیبانی نمی‌کند و برای فول شارژ شدن آن باید حدود 70 دقیقه منتظر بمانید. فراموش نکنید که همیشه با تعویض باتری گوشی Nokia 2 می‌تواند راه حل سریعی برای مقابله با مسئله خالی شدن شارژ باتری گوشی داشته باشید.

 

بررسی نوکیا 2 یا Nokia 2

 

نتیجه‌گیری

همانطور که مشاهده کردید در این مطلب به بررسی نوکیا 2 پرداختیم. گوشی Nokia 2 یک گوشی رده پایین و خوش قیمت است که ویژگی‌های خوب دیگری همچون کیفیت ساخت مطلوب، صفحه نمایش مناسب و باتری خوب را هم به همراه دارد. قیمت نوکیا 2 یکی از اصلی ترین نقاط قوت آن محسوب می‌شود. در بخش زیر اصلی ترین نقاط قوت و ضعف گوشی نوکیا 2 را برایتان عنوان کرده‌ایم.

 

نقاط قوت:

  • طراحی خوب
  • صفحه نمایش با کیفیت
  • باتری مناسب
  • قیمت مناسب

 

نقاط ضعف:

  • دوربین نه چندان با کیفیت