شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که بنا به هر دلیل (مثلا ارائه یک پرزنتیشن) نیازمند آن باشید که گوشی موبایلتان را به ویدئو پروژکتور وصل کنید تا دیگران بتوانند فایل های خاص مورد نظرتان را از گوشی روی برد ویدیو پروژکتور ببیند. اما انجام این کار چطور ممکن است؟ در این مقاله چندین روش مختلف را برای اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور آموزش میدهیم. بنابراین با ما همراه باشید.
مقدمه
این روزها گوشی های موبایل به شدت پیشرفت کردهاند و ارائه قابلیت هایی مثل سامسونگ دکس (Samsung DeX) سبب شدهاند که گوشی ها بتوانند بیشتر کارایی نزدیک به کامپیوتر و لپ تاپ داشته باشند. هم اکنون نصب نسخه موبایل نرم افزارهایی مثل مایکروسافت ورد، اکسل، پاورپوینت و خیلی دیگر از نرم افزارهایی این چنینی در گوشی های موبایل امکانپذیر است و این گجت ها تقریبا میتوانند تمام نیازهای یک کاربر در زمینه های کاری و آموزشی برطرف کنند. حال تصور کنید بنا به هر دلیل فایل یا اطلاعاتی در گوشی شما ذخیره شده و میخواهید در یک پرزنتیشن این اطلاعات را از طریق یک ویدئو پروژکتور با دیگران به اشتراک بگذارید! انجام این کار چطور امکانپذیر خواهد بود؟ به بیان دیگر چطور باید گوشی خود را به ویدئو پروژکتور وصل کنیم؟ خوشبختانه انجام این کار امکانپذیر است و بدین منظور میتوان از چند روش مختلف استفاده کرد. اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور هم از طریق بیسیم و هم با کابل های ارتباطی خاص امکانپذیر خواهد بود. در ادامه این مطلب ما میخواهیم بهترین روش های وصل کردن گوشی موبایل به ویدیو پروژکتور را برایتان شرح دهیم. بنابراین با ما همراه باشید.
اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور به صورت بیسیم
آموزش را با روش های بیسیم وصل کردن گوشی موبایل به ویدیو پروژکتور آغاز میکنیم. به عقیده ما استفاده از این رویکرد با دو روشی که در ادامه شرح میدهیم میتواند بهترین بازده را برایتان به همراه داشته باشد. اگر قصد اتصال گوشی اندرویدی خود به یک ویدیو پروژکتور را دارید، یکی از روش های زیر را به کار ببرید:
- اتصال از طریق قابلیت استریم خود ویدیو پروژکتور: خیلی از ویدئو پروژکتور های امروزی و به ویژه مدل هایی که توسط شرکت هایی مثل سامسونگ، الجی و غیره تولید میشوند از قابلیت اتصال گوشی به خود و استریم یا پخش مستقیم محتوای گوشی پشتیبانی میکنند. بنابراین توصیه ما این است که در قدم اول مدل دقیق ویدیو پروژکتور خود را در اینترنت جستجو کنید و مشخص نمایید که آیا دستگاه از استریم بیسیم و اتصال گوشی به خود پشتیبانی میکند یا خیر! اگر ویدیو پروژکتور شما از این قابلیت پشتیبانی به عمل میآورد، کافیست قابلیت مذکور را در ویدیو پروژکتور فعال کرده و ارتباط مابین گوشی و ویدئو پروژکتور را برقرار سازید. مشاهده خواهید کرد که به طور خودکار محتوای صفحه نمایش گوشی روی پرده ویدیو پروژکتور منعکس میشود.
- اتصال از طریق کروم کست (Chromecast): در این روش اتصال بیسیم شما باید از گجتی تحت عنوان کروم کست استفاده کنید. کروم کست یک گجت کوچک است که توسط شرکت گوگل طراحی شده و در اصل از آن برای اتصال گوشی به تلویزیون استفاده میشود، اما این گجت امکان اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور را هم میسر میکند. زمانی که این گجت را به ویدئو پروژکتور وصل کنید، قابلیت اتصال به شبکه وای فای توسط ویدئوپروژکتور ارائه میشود. کافیست گوشی و کروم کست (ویدیو پروژکتور) را در این حالت به هم متصل نمایید و سپس گزینه Cast Screen را در موبایل اندرویدی خودتان انتخاب کنید. مشاهده خواهید کرد که صفحه نمایش گوشی توسط ویدیو پروژکتور شناسایی و محتوای آن روی پرده نمایش داده میشود.
حالا وقتشه! اینو بخون 5 روش اتصال گوشی اندروید به تلویزیون
روش های فوق بهترین روش هایی هستند که میتوانید برای اتصال بیسیم گوشی های اندرویدی به ویدیو پروژکتور از آن ها استفاده کنید. از آنجایی که خیلی از ویدئو پروژکتور ها قابلیت پشتیبانی از اتصال گوشی به خود را ندارند و خرید گجت کروم کست هم برای ایجاد این امکان هزینه بردار است، خیلی از کاربران ترجیح میدهند به دنبال روش های سیمی اتصال گوشی های اندرویدی به ویدئو پروژکتور باشند که در بخش بعد در مورد آن صحبت میکنیم.
اتصال گوشی اندروید به ویدیو پروژکتور با استفاده از کابل های واسط
با استفاده از سیم و کابل های واسط هم میتوانید اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور را برقرار سازید و از نمایش محتوای گوشی بر روی پرده ویدیو پروژکتور لذت ببرید. برای انجام این کار دو روش اصلی و مناسب وجود دارد که به شرح زیر هستند:
- اتصال از طریق کابل HDMI: با استفاده از کابل های HDMI به راحتی میتوانید یک ویدئو پروژکتور را به موبایل اندرویدی خود متصل کنید و از نمایش محتوای موبایل بر روی پرده ویدیو پروژکتور لذت ببرید. برخی از تبلت های اندرویدی از پورت های Mini HDMI بهرهمند هستند اما اغلب گوشی های اندرویدی همچنین پورت اتصالی ندارند و فقط از پورت میکرو یو اس بی یا یو اس بی نوع سی بهره میبرند. این موضوع در حالیست که کابل HDMI ویدئو پروژکتورها سوکت HDMI بزرگی دارند که بزرگ تر از پورت Mini HDMI است. بنابراین برای اینکه با استفاده از این روش قادر به اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور باشید، حتما باید از یک تبدیل HDMI به میکرو یو اس بی (برای گوشی مجهز به پورت میکرو یو اس بی) یا مبدل HDMI به یو اس بی نوع سی (برای گوشی های مجهز به پورت یو اس بی نوع سی) یا مبدل HDMI به Micro HDMI (برای تبلت و گجت های مجهز به پورت Micro HDMI) استفاده کنید. با اتصال کابل رابط مابین ویدیو پروژکتور و گوشی، سریعا محتوای نمایشگر موبایل رو پرده ویدیو پروژکتور به تصویر کشیده میشود.
- اتصال از طریق کابل MHL: پورت های میکرو یو اس بی که در اغلب گوشی های اندرویدی وجود دارند از پتانسیل بالایی برخوردار هستند و با تکیه بر این پتانسیل میتوان کارهای جالبی کرد. یکی از روش هایی که بدین سبب برای وصل کردن گوشی اندرویدی به ویدئو پروژکتور قابل استفاده است مربوط به بکارگیری استاندارد MHL میشود. به موجب این استاندارد میتوان با یک آداپتور یا مبدل خاص که مبدل MHL نامیده میشود، سیگنال های ویدئویی موبایل را به ویدئو پروژکتور منتقل کرد. البته دقت داشته باشید که همه گوشی ها از قابلیت MHL پشتیبانی نمیکنند، بنابراین حتما قبل از اینکه از این روش برای اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور استفاده کنید، از پشتیبانی استاندارد مذکور توسط گوشی خود مطمئن شوید.
دو روش فوق هم بهترین روش هایی هستند که با استفاده از آن ها میتوانید به صورت سیمی و از طریق کابل های رابط اتصال مابین گوشی های اندرویدی و ویدیو پروژکتور را برقرار سازید.
حالا وقتشه! اینو بخون 10 بهترین شبیه ساز اندروید برای ویندوز 10، 8 و 7
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به آموزش روش های اتصال گوشی اندروید به ویدئو پروژکتور پرداختیم و در این راستا 4 روش گوناگون را خدمتتان معرفی کردیم. دو روش از این چهار مورد به صورت وایرلس یا بیسیم بودند و دو روش دیگر با کابل های ارتباطی و مبدل های خاص امکان وصل کردن گوشی به ویدیو پروژکتور را محقق میکنند. امیدوار هستیم که از این مقاله آموزشی استفاده لازم را به عمل آورده باشید.