بدون تردید یکی از جدیدترین و جذاب ترین گوشی های شرکت هوآوی، گوشی میت 20 پرو (Huawei Mate 20 Pro) است که ویژگی های خاص متعددی دارد. ظاهر جذاب و زیبا، طراحی با کیفیت، پردازنده و رم قدرتمند و دوربین اصلی سهگانه برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت این گوشی هستند. در این مطلب میخواهیم به نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی بپردازیم و مروری بر نقاط قوت و ضعف آن داشته باشیم.
مقدمه
شرکت هوآوی چندین سال است که اقتدار خود در صنعت موبایل را به طور کامل ثابت کرده و هم اکنون توانسته به یکی از شناختهشدهترین برندهای جهانی در حوزه طراحی، تولید و عرضه اسمارتفون (smartphone) تبدیل شود. یکی از جدیدترین گوشی های این شرکت، هوآوی میت 20 پرو (Huawei Mate 20 Pro) است که در ماه اکتبر (October) سال 2018 شاهد معرفی رسمی آن بودیم. قیمت Mate 20 Pro هوآوی شاید در مقایسه با قیمت گوشی های دیگر این شرکت چینی خیلی مقرون به صرفه و رقابتی در نظر گرفته نشده باشد، اما اگر به ویژگی ها و قابلیت های میت 20 پرو با دقت نگاه کنید، متوجه خواهید شد که قیمت آن خیلی هم گران و گزاف نیست! به نوعی گوشی در قبال ویژگی های سخت افزاری عالی که ارائه کرده، قیمت گرانی هم دارد.
اما چه ویژگی هایی منجر به خاص شدن گوشی هوآوی Mate 20 Pro میشوند؟ آیا خرید میت 20 پرو برای شما گزینه مناسبی خواهد بود؟ این گوشی که قیمتی در حدود 880 یورو در بازارهای اروپایی دارد، هم اکنون توانسته به یکی از محبوب ترین گوشی های شرکت هوآوی تبدیل شود. ما در این مطلب اختصاصی میخواهیم به نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی بپردازیم و نقاط قوت و ضعف آن را برایتان مشخص کنیم. بنابراین اگر قصد خرید یک گوشی جدید را دارید و هوآوی میت 20 پرو هم از گزینه های خریدتان است، توصیه میکنیم این مطلب را از دست ندهید و تا انتهای آن با ما همراه باشید.
نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی : طراحی و ظاهر
بسیاری از کارشناسان و کاربران عقیده دارند که اوج اقتدار شرکت هوآوی را میتوان در طراحی گوشی میت 20 پرو مشاهده کرد! به نظر ما هم میت 20 پرو ظاهر و سبک طراحی عالی دارد و ثابت میکند که هوآوی از درجه یک ترین برندهای تولید کننده اسمارتفون دنیاست و واقعا میتواند برای شرکت هایی همچون اپل و سامسونگ یک رقیب جدی باشد. گوشی Mate 20 Pro از نظر طراحی و ظاهر یک گوشی عالی است که مطمئن باشید فقط پرچمداران درجه یک شرکت هایی همچون سامسونگ قادر به رقابت با آن خواهند بود. با نگاه اول به آن متوجه طراحی و ظاهر مدرن، شیک و چشم نواز دستگاه خواهید شد. بدنه گوشی از فریم آلومینیومی تشکیل شده و قاب پشت و پنل جلوی آن با شیشه گوریلاگلس 5 پوشانده میشود و بسیار براق و چشمنواز خواهد بود. حتما میدانید که این نوع سبک طراحی بدنه در گوشی های مدرن کاملا رایج و متعارف بوده و کاربران هم علاقه زیادی به این سبک نشان دادهاند.
شیشه گوریلاگلس 5 بکار رفته در قاب هوآوی میت 20 پرو مقاومت بسیار بالایی در برابر برخورد با اشیاء و اجسام تیز دارد، بنابراین به سادگی روی قاب گوشی و صفحه نمایش آن خط و خش ایجاد نخواهد شد. البته با این وجود ما توصیه میکنیم همیشه مراقبت لازم را از گوشی مذکور به عمل آورید تا ریسک خط و خش برداشتن بدنه و قاب دستگاه به حداقل مقدار ممکن برسد. همچنین برای جلوگیری از به وجود آمدن خط و خش روی نمایشگر گوشی هم از گلس محافظ ال سی دی استفاده کنید. بدنه Mate 20 Pro ابعاد 8.6 در 72.3 در 157.8 میلیمتری را ارائه میکند، پس کاملا مشخص است که با یک گوشی نسبتا بلند رو به رو هستیم. وزن دستگاه هم به چیزی در حدود 189 گرم میرسد که وزن متعادلی برای گوشی با مشخصات میت 20 پرو و نمایشگری 6.39 اینچی خواهد بود. این گوشی از اتصال همزمان دو سیم کارت پشتیبانی میکند و طراحی ضد آب دارد. طراحی ضد آب میت 20 پرو منطبق با استاندارد IP68 خواهد بود که به موجب آن میتواند برای مدت زمان 1 ساعت در عمق 1.5 متری آب دوام داشته باشد.
حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی می 8 شیائومی (Xiaomi Mi 8): خوش قیمت و مقتدر
با نگاه کردن به پنل جلوی میت 20 پرو متوجه خواهید شد که کل مساحت نسبتا عظیم پنل جلوی آن با نمایشگر دستگاه اشغال شده و هیچ خبری از دکمه های فیزیکی نیست. هوآوی دو لبه سمت راست و چپ صفحه نمایش گوشی را انحنادار طراحی کرده تا بدین ترتیب گوشی خوش دست تر به نظر آید و بهتر در دست کاربر کیپ شود. در بخش فوقانی پنل جلوی این گوشی قسمت کوچکی برای تعبیه سنسور های جلو و لنز دوربین سلفی دستگاه تعبیه شده که دقیقا شبیه به ناچ (Notch) در آیفون X و آیفون های جدیدتر اپل یعنی آیفون XS، XS Max و XR خواهد بود. طبق آمار صفحه نمایش گوشی میت 20 پرمو چیزی در حدود 87.9 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را در بر گرفته که مقدار قابل توجه و جالبی خواهد بود. وقتی به قاب پشت این گوشی نگاه کنید خیلی سریع یک ویژگی خاص توجهتان را جلب خواهد کرد! این ویژگی مربوط به بخش مربعی شکلی میشود که در قسمت فوقانی قاب پشت گوشی تعبیه شده و مجموعه دوربین اصلی دستگاه را در بر میگیرد و شامل سه لنز مختلف است! بله دوربین اصلی هوآوی Mate 20 Pro از سه لنز و یک چراغ فلش LED دوگانه تشکیل شده که در قاب پشت این گوشی نصب هستند و جلب توجه میکنند. دو لبه سمت راست و چپ قاب پشت این گوشی هم کمی خمیده و انحنادار طراحی شدهاند تا گوشی قشنگ در دست کاربر نشسته و خوش دست به نظر آید.
پس نه در قاب پشت و نه در پنل جلوی میت 20 پرو اسکنر انگشت و دکمه فیزیکی بکار نرفته است! آیا این موضوع بدان معناست که دستگاه از اسکنر انگشت بهره نمیبرد؟ مطمئنا پاسخ منفی خواهد بود! هوآوی در Mate 20 Pro از صفحه نمایشی با قابلیت اسکن انگشت کاربر استفاده کرده است. یعنی شما برای اسکن انگشت خود نیازی به قرار دادن انگشت بر روی دکمه خاص نخواهید داشت و فقط کافیست انگشت خود را روی صفحه نمایش گوشی قرار دهید تا جزئیات آن بررسی و در صورت تایید قفل نمایشگر دستگاه باز شود. در بررسی Mate 20 Pro مشخص شد که صفحه نمایش آن کیفیت خوبی در اسکن انگشت دارد اما برای اینکه جزئیات انگشت کاربر به خوبی توسط نمایشگر اسکن شوند باید کمی فشار به آن وارد کرد که اعمال این فشار در برخی شرایط میتواند یک مقدار آزاردهنده باشد. علاوه بر امکان اسکن انگشت با نمایشگر گوشی، تکنولوژی پیشرفته تشخیص چهره هوآوی هم در میت 20 پرو ارائه میشود!
به موجب این قابلیت شما میتوانید حالت اسکن و تایید چهره خود را برای قفل گشایی از نمایشگر دستگاه فعال کنید. لازم به اشاره است که قابلیت تشخیص چهره بکار رفته در گوشی میت 20 پرو به طور کامل به لنز دوربین سلفی گوشی متکی نیست و برای بهتر و دقیق تر شدن عملکرد آن از یک امیتر IR و پروژکتور نقطهای هم استفاده میشود. این امر سبب شده تا قابلیت تشخیص چهره در گوشی مذکور با کیفیت عالی عمل کند و مثل فیس آیدی (Face ID) اپل قابل اعتماد و دقیق باشد. بنابراین گوشی میت 20 پرو تقریبا تمام ویژگی های برتری که انتظار داریم یک گوشی رده بالا و پرچمدار امروزی در خود جای داده باشد را ارائه میکند و به نظر میرسد که در حال حاضر از قدرتمندترین و برترین گوشی های شرکت هوآوی به محسوب شود. وقتی این گوشی را در دست میگیرید کاملا حس در دست گرفتن یک گوشی برتر و رده بالا را خواهید داشت و حتی حس در دست گرفتن آن از برخی گوشی های پرچمدار و رده بالای سامسونگ و اپل هم بهتر خواهد بود. این مسئله را زمانی درک خواهید کرد که این گوشی را از نزدیک در دست بگیرید و تجربه استفاده از آن را داشته باشید. پس از نظر سبک طراحی و ظاهر، گوشی Mate 20 Pro یک گوشی عالی و درجه یک است.
نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی : صفحه نمایش
در این بخش از نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی در رابطه با صفحه نمایش این گوشی زیبا و خوش دست صحبت میکنیم. هوآوی یک صفحه نمایش بزرگ و بدون حاشیه را در گوشی مذکور بکار برده و بدین سبب ظاهری شیک، چشم نواز و مدرن را برای آن به وجود آورده است. نمایشگر گوشی مذکور 6.39 اینچی و از نوع آمولد (AMOLED) بوده و نسبت 19.5 به 9 را ارائه میکند. بنابراین نمایشگر گوشی تقریبا بلند و کم عرض خواهد بود. همانطور که پیش از این هم اشاره داشتیم صفحه نمایش هوآوی میت 20 پرو بدون حاشیه است و طبق آمار چیزی در حدود 87.9 درصد از کل مساحت پنل جلوی دستگاه را در بر میگیرد. بدین سبب زمانی که از نمای رو به رو به آن نگاه میکنید، ظاهر چشم نواز و مدرن دستگاه توجهتان را جلب خواهد کرد. رزولوشن 3120 در 1440 پیکسل هم توسط نمایشگر 6.39 اینچی این گوشی ارائه شده که به موجب آن تراکم پیکسلی در حدود 538 پیکسل در هر اینچ برای نمایشگر دستگاه به ارمغان آورده میشود. این مقدار تراکم پیکسلی برای گوشی که نمایشگر آن 6.39 اینچی است بسیار عالی خواهد بود و بدون تردید نشان دهنده یکی دیگر از نقاط قوت هوآوی Mate 20 Pro است.
حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی گلکسی A20s سامسونگ: ظاهر خوب و دوربین سهگانه!
با توجه به اندازه بزرگ صفحه نمایش گوشی و بدون حاشیه بدون آن، انجام کارهایی مثل وبگردی یا تماشای فیلم و سریال در آن بسیار لذتبخش میشود. کیفیت نمایشگر و رزولوشن عالی آن هم به بهبود شرایط کمک قابل ملاحظهای میکند. لازم به اشاره است که هوآوی روی صفحه نمایش میت 20 پرو را با یک لایه شیشه گوریلاگلس 5 پوشانده که این شیشه مقاومت بالایی در برابر خط و خش و برخورد با اشیای تیز دارد، اما با این وجود ما توصیه میکنیم حتما یک گلس محافظ ال سی دی را روی صفحه نمایش میت 20 پرو نصب کنید تا ریسک به وجود آمدن هرگونه خط و خش بر روی آن را به حداقل مقدار ممکن برسانید. یکی دیگر از ویژگی های خاصی صفحه نمایش میت 20 پرو که در بخش قبل هم در رابطه با آن صحبت کردیم مربوط به ارائه قابلیت اسکن انگشت میشود! بدین سبب تکنولوژی خاصی در نمایشگر دستگاه بکار رفته که به موجب آن کاربر میتواند با قرار دادن انگشت خود بر روی صفحه نمایش گوشی پروسه اسکن جزئیات انگشت و قفل گشایی از نمایشگر را تکمیل کند.
اما کیفیت نمایش محتوا و عملکرد نمایشگر آمولد و 6.39 اینچی گوشی میت 20 پرو چگونه خواهد بود؟ در بررسی Mate 20 Pro مشخص شد که صفحه نمایش آن عملکرد بسیار عالی دارد. محتوایی که توسط نمایشگر این گوشی ارائه میشود چه از نظر شادابی، چه از نظر شارپنس و چه از دیگر جنبه ها از جمله کنتراست، تفکیکپذیری رنگ ها و غیره وضعیت بسیار عالی خواهد داشت. به لطف بهرهمندی از تراکم پیکسلی بسیار عالی، جزئیات تصویر روی نمایشگر میت 20 پرو فوقالعاده خواهد بود و مطمئن باشید صفحه نمایش دستگاه رضایت شما را جلب میکند. ضمنا صفحه نمایش این محصول توانایی عالی در تولید روشنایی هم دارد و بدین سبب میتوان در محیط های باز و تحت تابش نور بدون مشکل از آن استفاده کرد و محتوای روی نمایشگر را دید. برای انجام این کار کافیست شدت روشنایی صفحه نمایش Mate 20 Pro را روی 80 الی 90 درصد تنظیم کنید. پس اگر به کیفیت صفحه نمایش و بزرگ بودن آن اهمیت میدهید مطمئن باشید هوآوی میت 20 پرو یکی از بهترین گزینه های خرید پیش رویتان خواهد بود. نمایشگر این گوشی چه از نظر اندازه، چه سبک طراحی و ظاهر و چه از نظر کیفیت نمایش محتوا عملکرد بسیار عالی دارد و فراموش نکنید که از قابلیت اسکن انگشت هم پشتیبانی به عمل میآورد.
نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی : سیستم عامل و رابط کاربری
گوشی هوآوی میت 20 پرو به طور پیش فرض از اندروید 9 پای (Android 9 Pie) بهره میبرد و رابط کاربری EMUI 9 هم روی آن نصب است. اگر تجربه استفاده از گوشی های برند هوآوی را داشته باشید، حتما با رابط کاربری EMUI و نقاط ضعف و قوت آن آشنا خواهید بود. متاسفانه به عقیده ما رابط کاربری EMUI 9 بیشتر از اینکه نقاط قوت داشته باشد شامل نقاط ضعف میشود و از آن دسته رابط های کاربری است که نیاز به بازسازی و بهینه کردن دارد. هوآوی سعی کرده در رابط کاربری اختصاصی خودش ظاهری مابین رابط آیفون و اندروید را ارائه کند و به نوعی ترکیبی از ویژگی های هر دو سیستم عامل را در خود جای داده باشد. به عنوان مثال بخش اپ دراور (App Drawer) یا همان منوی اپلیکیشن ها به طور پیش فرض در رابط EMUI دیده نمیشود و کاربر مثل سیستم عامل iOS تمام اپلیکیشن ها را در هوم اسکرین گوشی مشاهده خواهد کرد. هوآوی همچنین سعی کرده بخشی از دستورات اشارهای که در iOS شاهد ارائه آن ها هستیم را هم پیاده سازی کند که خیلی در ارائه آن ها موفق نبوده است. برای مثال قابلیت خروج از اپلیکیشن با کشیدن انگشت در لبه سمت چپ نمایشگر یکی از این ویژگی هاست که برای بهبود عملکرد در رابط EMUI نیاز به ارتقاء دارد.
اگر بخواهیم فقط بر اساس تعداد ویژگی ها و قابلیت هایی که توسط رابط کاربری EMUI پشتیبانی میشوند قضاوت داشته باشیم، مطمئنا باید از این رابط فقط تعریف و تمجید کرد اما اگر کیفیت عملکرد این ویژگی ها را هم در نظر بگیریم، متوجه خواهیم شد که خیلی از آن ها چندان بازده مناسبی ندارند و این موضوع از نقاط ضعف گوشی Mate 20 Pro و رابط کاربری EMUI است. منوی تنظیمات یا همان Settings گوشی به عقیده ما اصلا خوب طراحی نشده و سردرگم کننده به نظر میرسد و نیاز به بازچینی و دقیق تر شدن دارد. نوتیفیکیشن هایی که در لاک اسکرین گوشی میت 2 پرو نمایش داده میشوند هم در اغلب مواقع غیر قابل تعامل هستند و اطلاعات مناسبی را ارائه نمیکنند. همچنین سینک شدن گوگل سرویس (Google Services) هم در برخی شرایط با اپلیکیشن ها به مشکل میخورد و به درستی انجام نخواهد شد. سنگین بودن رابط کاربری EMUi و نصب تعداد زیادی اپلیکیشن پیش فرض غیرکاربردی بر روی آن هم میتوانند از دیگر نقاط ضعف این رابط به شمار آیند.
حالا وقتشه! اینو بخون بررسی نوکیا 7 پلاس (Nokia 7 Plus): اقتدار نوکیا در گوشیهای میان رده!
با وجود تمام این تفاسیر به دلیل پردازنده و رم یا بهتر بگوییم بستر سخت افزاری خوبی که گوشی هوآوی میت 20 پرو دارد، خیلی از ویژگی ها و نقاط ضعف رابط کاربری و بستر نرم افزاری آن سرپوشانده میشوند و در عمل اصلا قابل درک نخواهند بود. برای مثال پردازنده قدرتمند، رم با ظرفیت بالا و حافظه داخلی خوب گوشی سبب شدهاند تا سنگین بودن رابط کاربری EMUI در عمل مزاحمت و مشکلی برای کاربر ایجاد نکند. زمانی که در حال استفاده از Huawei Mate 20 Pro هستید تقریبا هیچ لگ و تاخیری را مشاهده نخواهید کرد و خیلی راحت و با خیال آسوده میتوانید از دستگاه استفاده کنید که این روان بودن عملکرد کاملا با سخت افزار قدرتمند گوشی ارتباط دارد و مستقیما ناشی از سبک و بهینه بودن رابط کاربری EMUI نخواهد بود. البته باید اعتراف کرد برخی از ویژگی های خاصی هم در که رابط کاربری EMUI ارائه شدهاند خوب و جالب هستند. برای مثال خیلی از دستورات اشارهای که توسط آن ارائه میشوند کاربرد دارند یا متنوع و زیاد بودن امکانات شخصی سازی دستگاه و تنوع قابلیت های نرم افزاری آن هم جالب توجه هستند.
بنابراین اگر بخواهیم جمعبندی از بستر نرم افزاری و سیستم عامل گوشی میت 20 پرو هوآوی داشته باشیم باید بگوییم که بهرهمند بودن دستگاه از نسخه جدید سیستم عامل اندروید یعنی اندروید 9 پای از ویژگی های مثبت آن است اما رابط کاربری EMUI 9 سنگین، نه چندان روان و بهینه خواهد بود و به این سبب چندان نمره خوبی از ما دریافت نمیکند. با این حال به دلیل بهرهمندی Huawei Mate 20 Pro از سخت افزار قدرتمند، ضعف های رابط کاربری آن پوشانده میشوند و بستر نرم افزاری دستگاه عملکردی روان و بدون مشکل را ارائه میکند.
نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی : پردازنده، رم و حافظه داخلی
مطمئنا یکی از مهمترین موضوعاتی که باید در نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی در مورد آن صحبت شوید، مربوط به قدرت پردازشی این دستگاه و پتانسیل اجرایی آن میشود که این عامل مستقیما با نوع تراشه، پردازنده، رم و حافظه داخلی گوشی ارتباط دارد. هوآوی همیشه از سری تراشههای اختصاصی خودش که با لقب کرین (Kirin) شناخته میشوند در گوشی هایش استفاده میکند و گوشی میت 20 پرو این شرکت هم از این قاعده مستثنا نیست! تراشهای که در قلب این گوشی زیبا بکار رفته تراشه کرین 980 هوآوی است که طی فرآیند 7 نانومتری تولید شده و یک پردازنده مرکزی هشت هستهای دارد. هشت هسته پردازشگر این تراشه از دو نوع مختلف هستند اما از نظر فرکانس کاری سه حالت مختلف را ارائه میکنند! چهار هسته پردازشگر مرکزی تراشه مذکور از نوع Cortex-A76 خواهند بود که دو تای آن فرکانس کاری 2.6 گیگاهرتزی دارند و دو مورد دیگر آن ها فرکانس کاری 1.92 گیگاهرتزی را ارائه کردهاند. چهار هسته پردازشگر دیگر تراشه مذکور هم از نوع Cortex-A55 بوده و فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتزی دارند.
تراشه کرین 980 از پردازنده گرافیکی مستقل Mali-G76 MP10 بهره میبرد و این پردازنده در تراشه مذکور وظیفه تجزیه و تحلیل داده های گرافیکی را بر عهده خواهد داشت. گوشی از نظر رم و حافظه داخلی شامل دو نسخه مختلف میشود. گوشی از نظر رم شامل نسخه های 6 و 8 گیگابایتی میشود و از نظر حافظه داخلی آپشن های 128 و 256 گیگابایتی را ارائه میکند. ضمن اینکه میت 20 پرو از اتصال حافظه جانبی هم پشتیبانی به عمل میآورد و با نصب نانو مموری (Nano Memory) میتوان فضای ذخیره سازی اطلاعات آن را تا سقف 256 گیگابایت دیگر افزایش داد. لازم به اشاره است که ما در این بررسی نسخه پایه گوشی Huawei Mate 20 Pro با رم 6 و حافظه 128 گیگابایتی را مورد ارزیابی قرار دادهایم. بنابراین حداقل با توجه به آمار و ارقامی که روی کاغذ میبینیم، مشخص است که هوآوی میت 20 پرو یک گوشی قدرتمند خواهد بود و احتمالا پتانسیل پردازشی و عملکردی بالایی دارد. اما آیا نتیجه بررسی های عملی صورت گرفته هم به شکل مشابه بوده است؟
در بررسی Mate 20 Pro مشخص شد که گوشی مذکور پتانسیل بسیار عالی و بالایی از نظر قابلیت های پردازشی و عملکردی دارد. شما به راحتی میتوانید در این گوشی سنگین ترین اپلیکیشن ها و بازی های اندرویدی را نصب و بدون کوچک ترین مشکل اجرا کنید. ما بازی هایی مثل Asphalt 8 و PUBG Mobile را برای تست بازده گوشی میت 20 پرو روی آن نصب و هر یک را برای مدت زمانی در حدود 15 دقیقه در دستگاه اجرا کردیم. در طول اجرای این بازی ها هیچ لگ و تاخیر یا حتی افت فریمی که میت 20 پرو به وجود نیامد و این موضوع ثابت میکند که تراشه کرین 980 گوشی قدرت و بازده عالی دارد. اما اگر بخواهید آمار و ارقامی که از بنچمارک های Huawei Mate 20 Pro به دست آمده را با گوشی هایی مثل آیفون X یا گلکسی اس 9 سامسونگ (Samsung Galaxy S9) مقایسه کنید و به نوعی یک مقایسه تئوری هم داشته باشید، متوجه خواهید شد که میت 20 پرو در اغلب بنچمارک ها از گلکسی S9 سامسونگ سرتر است اما به پای آیفون XS اپل نمیرسد. البته همانطور که عرض کردیم این نتیجه مربوط به بنچمارک های تئوری میشود و در عمل هر سه گوشی نام برده شده فوقالعاده هستند و مطمئن باشید میت 20 پرو هوآوی هم به بهترین شکل ممکن تمام نیازهایتان را برطرف میکند.
رم 6 گیگابایتی این گوشی (8 گیگابایتی در نسخه برتر) مولتیتسکینگ و جهش مابین اپلیکیشن های مختلف را با کیفیت عالی امکانپذیر میکند. شما حتی به لطف رم خوب گوشی میتوانید مابین سنگین ترین بازی های HD و اپلیکیشن هایی که روی دستگاه نصب هستند هم بدون لگ و تاخیر جهش داشته باشید. بنابراین اگر به قدرت عملکرد و پتانسیل پردازشی گوشی اهمیت میدهید، مطمئنا هوآوی Mate 20 Pro میتواند گزینه خرید عالی برایتان باشد. قدرت پردازشی و عملکردی این گوشی برخلاف تصور خیلی افراد میتواند با آیفون های اپل و سری گوشی های گلکسی اس یا نوت سامسونگ مقایسه شود و در برخی مواقع از این گوشی ها برتری هم داشته باشد. پس اگر هوآوی میت 20 پرو میخرید، خیالتان از بابت قدرت عملکرد دستگاه و پتانسیل پردازشی آن راحت باشد.
نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی : دوربین اصلی و سلفی
تقریبا جالب ترین و بحثبرانگیزترین ویژگی گوشی میت 20 پرو مربوط به بهرهمندی آن از دوربین سهگانه میشود. دوربین اصلی این گوشی از سه لنز مختلف 40، 20 و 8 مگاپیکسلی تشکیل شده که هر یک ویژگی های خاصی دارند و در شرایط خاص به بهبود کیفیت عکس هایی که ضبط میشوند کمک خواهند کرد. لنز 40 مگاپیکسلی این مجموعه از نوع وای (Wide) بوده و دیافراگم F/1.8 دارد و از قابلیت فوکوس خودکار مرحلهای (PDAF) و فوکوس خودکار لیزری (Lase AF) پشتیبانی میکند. دوربین دوم مجموعه که 20 مگاپیکسلی است از نوع اولترا واید (Ultrawide) بوده و دیافراگم F/2.2 دارد و از دو قابلیت فوکوس خودکار مرحلهای و فوکوس خودکار لیزری پشتیبانی به عمل میآورد. سومین دوربین مجموعه هم 8 مگاپیکسلی و از نوع تلهفتو (telephoto) است و دیافراگم F/2.4 را ارائه کرده و علاوه بر پشتیبانی از فوکوس خودکار مرحلهای و فوکوس خودکار لیزری از قابلیت های دیگری مثل تثبیت اپتیکال تصویر (OIS) و زوم اپتیکال 5x هم پشتیبانی میکند. هوآوی مثل گذشته برای تامین لنز دوربین گوشی میت 20 پرو با شرکت آلمانی لیکا (Leica) همکاری داشته است. قابلیت های دیگری همچون HDR، پانوراما (Panorama)، عکسبرداری پرتره (Portrait Mode) و فیلمبرداری 4K با فریم ریت 30 فریم در هر ثانیه هم توسط دوربین اصلی میت 20 پرو هوآوی پشتیبانی میشود.
در حالت عادی زمانی که با دوربین اصلی گوشی هوآوی Mate 20 Pro عکسبرداری میکنید لنز 40 مگاپیکسلی آن وارد عمل خواهد شد و عکس هایی با رزولوشن واقعی 10 مگاپیکسلی را ثبت میکند. امکان ضبط عکس ها با رزولوشن واقعی 40 مگاپیکسلی هم با دوربین اصلی میت 20 پرو وجود دارد اما در این شرایط نمیتوان برخی از اقدامات خاصی نظیر زوم کردن را انجام داد و طبیعتا عکسی هم که در این شرایط ضبط میشود حجم بسیار بالایی خواهد داشت. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای ضبط عکس های عادی به تنظیمات پیش فرضی که توسط هوآوی در نظر گرفته شده اعتماد و بسنده کنید تا بهترین بازده را از دوربین سهگانه میت 20 پرو دریافت نمایید. یکی از ویژگی های جالبی که به طور پیش فرض در گوشی مذکور برای عکسبرداری بهتر فعال است قابلیتی تحت عنوان Master AI خواهد بود که به موجب آن دو موتور عصبی خاص در پردازنده گوشی فعال میشوند که وظیفه تشخیص اشیا، اجسام و منظره های پیش روی دوربین را دارند و با یک آنالیز نرم افزاری بهترین کیفیت و بازده را در عکس هایی که ثبت میشود ارائه خواهند کرد. در بررسی Mate 20 Pro هوآوی مشخص شد که تکنولوژی Master AI در بهبود عکس هایی که با دوربین اصلی Mate 20 Pro ضبط میشوند بسیار موثر عمل میکند و منجر به بهتر شدن خیلی از المان ها در تصور میشود.
حالا وقتشه! اینو بخون مهمترین ترفند های عکاسی با گوشی موبایل
قابلیت Master AI همچنین در حین استفاده از دوربین گوشی پیشنهادهایی را هم برای بهتر شدن کارایی آن و دستیابی به بهترین بازده ارائه خواهد کرد. برای مثال اگر با فاصله خاصی قصد عکسبرداری از شی یا شخصی را داشته باشید و روی وی زوم کنید، قابلیت Master AI به شما پیشنهاد میدهد که حالت پرتره (Portrait Mode) را برای ضبط عکس بهتر فعال نمایید. همچنین در شرایط های دیگر مثل زمانی که از راه دور قصد عکس گرفتن از یک پل روی رودخانه را داشته باشید، قابلیت Master AI به شما پیشنهاد میدهد که حالت Ultra Wide را فعال نمایید و با کمک لنز دوربین اولتراواید گوشی یک عکس با نمای وسیعتر را به ثبت برسانید. به صورت کلی عقیده ما بر آن است که قابلیت Master AI واقعا در گوشی میت 20 پرو عملکرد عالی دارد و بهبود شرایط عکسبرداری کمک قابل ملاحظهای میکند. به همین جهت ما در بررسی Mate 20 Pro هوآوی و دوربین دستگاه، ویژگی مذکور را فعال باقی گذاشتیم و حتی از پیشنهادهای آن برابر بهبود عکسبرداری استفاده کردیم. اما نتیجه نهایی چه شد و کیفیت عملکرد دوربین اصلی هوآوی میت 20 پرو چگونه بوده است؟
به جرئت مدعی میشویم که گوشی میت 20 پرو هوآوی یکی از پیشرفتهترین، بهترین و با کیفیتترین دوربین های اصلی را در بین اسمارتفون های برتر فعلی بازار دارد. دوربین اصلی این گوشی عملکرد و بازده فوقالعادهای خواهد داشت و بدون تردید شما را شگفتزده میکند. در محیط های با نور مناسب میتوانید عکس های بسیار زیبایی را با دوربین اصلی این گوشی ضبط کنید که کیفیت آن ها واقعا با کیفیت عکسبرداری خیلی از دوربین های حرفهای برابری میکند. یکی از جالب ترین نقاط قوت عملکرد دوربین اصلی این گوشی مربوط عکسبرداری در محیط های کم نور و تاریک میشود. عکس هایی که در این شرایط با دوربین اصلی هوآوی میت 20 پرو ضبط شوند کیفیت عالی خواهند داشت و با قاطعیت مدعی میشویم در این شرایط کمتر گوشی قادر به رقابت با Huawei Mate 20 Pro خواهد بود. عکسبرداری در حالت پرتره و ضبط ویدئو های 4K هم با دوربین اصلی میت 20 پرو هوآوی با کیفیت عالی قابل انجام هستند.
در سمت مقابل یک لنز 24 مگاپیکسلی هم در گوشی مذکور به عنوان دوربین سلفی مورد استفاده قرار گرفته است. این لنز دیافراگم F/6.0 دارد از قابلیت HDR پشتیبانی میکند. در بررسی Mate 20 Pro مشخص شد که دوربین سلفی آن به اندازه دوربین اصلی گوشی کیفیت ندارد و به نظر ما کیفیت آن از یک لنز 24 مگاپیکسلی کمتر است و این موضوع کمی ناامید کننده خواهد بود. به عقیده ما دوربین سلفی گوشی هایی مثل آیفون XS یا گلکسی S9 سامسونگ که به ترتیب 7 و 8 مگاپیکسلی هستند بهتر از دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی میت 20 پرو بوده و بدین ترتیب دوربین سلفی دستگاه انتظارات ما را بر آورده نمیکند. البته کیفیت عملکرد دوربین 24 مگاپیکسلی میت 20 پرو پایین نیست و با آن میتوانید عکس های سلفی خوبی ضبط کنید اما کیفیت آن در حد و اندازههایی که از یک دوربین 24 مگاپیکسلی انتظار میرود نخواهد بود و در مقابل دوربین اصلی و سهگانه دستگاه هیچ جای حرفی ندارد. پس در یک جمعبندی کلی باید گفت که دوربین اصلی و سهگانه Huawei Mate 20 Pro فوقالعاده است اما دوربین سلفی آن میتوانست وضعیت بهتری داشته باشد.
نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی : باتری و شارژدهی
در آخرین بخش از بررسی Mate 20 Pro هوآوی در رابطه با باتری این گوشی و توان شارژدهی آن صحبت میکنیم. باتری که در قلب میت 20 پرو بکار رفته از نوع لیتیوم یونی و جدانشدنی بوده و ظرفیت 4200 میلی آمپر ساعتی دارد. با توجه به ظرفیت خوب باتری دستگاه انتظار داریم که قدرت شارژدهی آن هم مناسب باشد. در بررسی Mate 20 Pro مشخص شد که باتری این گوشی به خوبی انرژی مورد نیاز دستگاه را تامین میکند و در صورتی که از گوشی به صورت نرمال و عادی استفاده کنید با یک بار شارژ میتوانید حداقل تا 1.5 روز بدون نیاز به شارژ، گوشی را مورد استفاده قرار دهید. اگر مقدار استفاده شما از دستگاه کمتر از حد نرمال باشد، باتری 4200 میلی آمپر ساعتی میت 20 پرو به راحتی میتواند تا 2 روز هم انرژی مورد نیاز گوشی را تامین کند. آپشن ها (option) و قابلیت های زیادی هم در بستر نرم افزاری دستگاه برای تقویت و نگهداری شارژ باتری دستگاه ارائه شدهاند که نمیخواهیم وارد جزئیات آن ها شویم.
بنابراین شارژدهی خوب باتری یکی دیگر از نقاط قوت گوشی میت 20 پرو هوآوی خواهد بود. باتری Mate 20 Pro از قابلیت های شارژ سریع و بیسیم دو طرفه هم پشتیبانی میکند. این گوشی در جعبه خود یک شارژر موبایل اختصاصی 40 واتی دارد که با استفاده آن میتوانید باتری دستگاه را ظرف 30 دقیقه از 0 تا 65 درصد شارژ نمایید! بنابراین شارژ مجدد باتری هوآوی Mate 20 Pro با شارژر 40 واتی دستگاه مثل آب خوردن میشود. فول شارژ باتری 4200 میلی آمپر ساعتی گوشی در این حالت شاید نهایتا 60 الی 70 دقیقه به طول بیانجامد. پشتیبانی از قابلیت شارژ بسیم دوطرفه هم از دیگر ویژگی های جالب و منحصر به فرد گوشی هوآوی میت 20 پرو محسوب میشود که به موجب آن میتوان با نزدیک کردن قاب پشت این گوشی به هر گجت دیگری که از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی کند، باتری آن گجت را شارژ کرد. به بیان دیگر در این حالت گوشی میت 20 پرو مثل یک پد شارژ بیسیم عمل میکند. پس شارژدهی خوب باتری و سرعت شارژ مجدد عالی آن و همچنین پشتیبانی از شارژ بیسیم دو طرفه از دیگر ویژگی های برتر گوشی میت 20 پرو محسوب میشوند.
نتیجهگیری
همانطور که مشاهده کردید در این مطلب به نقد و بررسی Mate 20 Pro هوآوی پرداختیم. این گوشی واقعا یکی از بهترین و جالب ترین گوشی های فعلی بازار است. قیمت هوآوی میت 20 پرو شاید در مقایسه با قیمت سایر گوشی های این شرکت کمی گران باشد، اما با در نظر گرفتن ویژگی ها و قابلیت هایی که دستگاه ارائه کرده، مطمئنا این گوشی ارزش خرید خوبی دارد و قیمت آن هم چندان گزاف نیست. فراموش نکنید شرکت هایی مثل سامسونگ و اپل گوشی هایی که شاید خیلی از نقاط قوت هوآوی میت 20 پر در آن ها دیده نمیشود را با قیمت های گزاف تر نسبت به این گوشی به فروش میرسانند. برخی از اصلی ترین نقاط قوت و ضعف گوشی Huawei Mate 20 Pro در بخش زیر طی دو دستهبندی مختلف مشخص شدهاند.
نقاط قوت:
- طراحی زیبا و با کیفیت
- صفحه نمایش بزرگ، بدون حاشیه و با کیفیت
- پشتیبانی از قابلیت اسکن انگشت توسط نمایشگر
- پشتیبانی از قابلیت تشخیص چهره پیشرفته
- پردازنده، رم و حافظه داخلی عالی
- دوربین اصلی فوقالعاده
- شارژدهی بسیار خوب باتری
- سرعت شارژ مجدد عالی باتری
- پشتیبانی از شارژ بیسیم دو طرفه
نقاط ضعف:
- دوربین سلفی گوشی میتوانست بهتر باشد
- رابط کاربری EMUI میتوانست بهینهتر شود