نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330 | ساده، زیبا و کارآمد!

نقد و بررسی 09 مرداد 1402 علی مظفری

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330 | ساده، زیبا و کارآمد!

لنوو (Lenovo) یکی از شرکت‌های تولیدکننده لپ‌تاپ است که توجه خاصی به سری لپ‌تاپ‌های میان‌رده خود دارد. لنوو با معرفی سری آیدیاپد (Ideapad) خود سری جدیدی از لپ‌تاپ‌های رده کاربری عمومی را روانه بازار کرد. یکی از سری‌ لپ‌تاپ‌های پرطرفدار این شرکت Ideapad 330 است که مدل بروزتر سری قبلی این مدل یعنی Ideapad 320 است. سری جدید آیدیاپد 320 نسبت به مدل گذشته طراحی ظریف‌تری دارد. ضخامت بدنه به‌دلیل سبک طراحی متفاوت، کمتر از قبل به‌نظر می‌رسد و به‌صورت کلی با لپ‌تاپ جمع‌وجور و شیکی طرف هستیم.

لنوو برای برطرف کردن همه‌ نیازها از سیستم‌های سخت‌افزاری بسیار متنوعی بر روی سری لپ‌تاپ Ideapad 330 استفاده کرده است. کانفیگ‌های سخت‌افزاری این سری لپ‌تاپ هر کدام برای یک رده کاربری مناسب بوده و سیستم پردازشی آن‌ها از ساده‌ترین تا حرفه‌ای‌ترین قطعات متغیر است. لنوو در آیدیاپد 320 از پردازنده‌های شرکت اینتل استفاده کرده است. از سری پرازنده‌های Pentium و Celeron تا پردازنده‌های نسل هفتم و هشتم Intel Core i3 و Intel Core i5 و پردازنده نسل هشتم Intel Core i7 استفاده شده است. در ادامه به بررسی هر یک از سیستم‌های سخت‌افزاری خواهیم پرداخت اما به‌صورت کلی این لپ‌تاپ محدوده سرعت پردازنده 1.1 گیگاهرتز تا 4.0 گیگاهرتز را در کانفیگ‌های مختلف پوشش می‌دهد. لنوو همچنین از کارت گرافیک‌های مختلفی چون Intel HD Graphics، AMD Radeon و NVIDIA GeForce استفاده شده است. سه مدل حافظه رم با ظرفیت 4، 8 و 16 گیگابایت هم برای Ideapad 330 در نظر گرفته شده است. با توجه به سیستم پردازشی انتخاب شده، هارد دیسک‌های 500 گیگابایتی، 1 ترابایتی و 2 ترابایتی برای لپ‌تاپ در نظر گرفته شده است.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330

 

تفاوت‌ میان کانفیگ‌های سخت‌افزاری Ideapad 330 به سیستم پردازشی و مادربورد (Motherboard) آن‌ها خلاصه نمی‌شود و صفحه‌نمایش‌های مختلفی هم برای هر کدام از کانفیگ‌های سخت‌افزاری انتخاب شده است. بر روی مدل‌های ساده‌تر از صفحه‌نمایش HD و بر روی مدل‌های حرفه‌ای‌تر از صفحه‌نمایش با کیفیت Full HD استفاده شده است. در مجموع هر نیاز و سلیقه‌ای که داشته باشید، لنوو در یکی از کانفیگ‌های خود، نیاز شما را برطرف می‌کند. قیمت لپ‌تاپ Ideapad 330 یکی از ویژگی‌های مهم این سری لپ‌تاپ است، زیرا در عین داشتن سخت‌افزار کارآمد برای انواع کارها، قیمت بسیار مناسبی نسبت به قیمت لپ‌تاپ های هم‌رده خود دارد. با خرید Ideapad 330 می‌توانید با کمترین هزینه به یک لپ‌تاپ کارآمد برای انجام کارهای روازنه و تخصصی خود دسترسی داشته باشید.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330

 

طراحی و کیفیت ساخت Ideapad 330

از لحاظ ظاهری همه مدل‌های لپ‌تاپ Ideapad 330 شبیه به یک‌دیگر هستد. لنوو این سری لپ‌تاپ را در پنج رنگ سفید، خاکستری، مشکی، قهوه‌ای و سرمه‌ای روانه بازار کرده است. قاب پشتی تخت با نشان شرکت Lenovo در بالا گوشه سمت چپ، بسیار ساده طراحی شده است. در زیر قسمت پنل صفحه‌نمایش 15.6 اینچی این لپ‌تاپ، مشابه پنل پشت، لوگو شرکت Lenovo سمت چپ دیده می‌شود. پنل داخلی لپ‌تاپ هم مشابه سری 320، تخت و یک‌تکه است و کلیدهای کیبورد و تاچ‌پد روی آن قرار گرفته‌اند. Ideapad 330 ابعادی معادل 22.9 × 260 × 378 میلی‌متر دارد.­ وزن لپ‌تاپ هم دقیقا مشابه سری گذشته آیدیاپد بوده و تنها 2.2 کیلوگرم وزن دارد. وزن مناسب این لپ‌تاپ باعث شده بتوانید به‌راحتی آن را در کیف و کوله همه‌جا همراه خود داشته باشید.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330

 

پورت‌ها و بلندگو در Ideapad 330

لنوو در لپ‌تاپ Ideapad 330 از پورت‌ها و اتصالات کاملی بر روی لبه‌های کناری استفاده کرده است. با پورت‌های قرار گرفته بر روی این لپ‌تاپ دیگر نیازی به کابل و مبدل اضافی ندارید. بر روی لبه سمت راست لپ‌تاپ از DisplayPort (برای اتصال صفحه‌نمایش لپ‌تاپ به مانیتور خارجی) و درایو نوری DVD-RW (در برخی مدل‌های منطقه‌ای درایو نوری بر روی لپ‌‌تاپ استفاده نشده‌ است) قرار گرفته است. در سمت دیگر علاوه بر ورودی کابل برق، ورودی کابل LAN برای اتصال به اینترنت، خروجی تصویر HDMI، دو پورت USB 3.0، جک 3.5 میلیمتری هدفون، پورت USB Type-C و کارت‌خوان SD تعبیه شده‌اند. با وجود مجموعه کاملی از پورت‌ها می‌توانید با خیال راحت دستگاه‌ها و گجت‌های مختلف را به لپ‌تاپ متصل کنید.

حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی لپ‌تاپ Asus ROG Strix GL553VE | بدنساز لپ‌تاپ‌های گیمینگ!

لنوو Ideapad 330 از دو بلندگو داخلی 2 وات استفاده می‌کند. بلندگوهای لپ‌تاپ از فناوری صدای دالبی (Dolby) پشتیبانی می‌کنند و گوش دادن به صدا مخصوصا هنگام تماشا فیلم بر روی لپ‌تاپ می‌تواند بسیار لذت‌بخش باشد. بلندی صدا لپ‌تاپ به مدل گذشته بیشتر است و می‌توانید برای گوش دادن به موسیقی، بدون هدفون، بر روی بلندگوهای آیدیاپد 330 حساب کنید.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330

 

صفحه‌نمایش Ideapad 330

صفحه‌نمایش لپ‌تاپ Ideapad 330 از نوع 15.6 اینچی است که در دو مدل HD و Full HD عرضه شده است. در مدل‌هایی که از پردازنده‌های Intel Pentium، Intel Celeron و Intel Core i3 (و برخی مدل‌های پردازنده Intel Core i5) استفاده می‌کنند، لنوو از صفحه‌نمایش HD با رزولوشن 1366x768 استفاده کرده است. در مدل‌های حرفه‌ای‌تر لپ‌تاپ که شاهد پردازنده‌های Intel Core i5 و Intel Core i7 هستیم از صفحه‌نمایش با کیفیت Full HD با روزلوشن 1920x1080 استفاده شده است. پنل صفحه‌نمایش مدل لپ‌تاپ‌هایی با کیفیت تصویر HD، از نوع TFT است و مدل‌های با کیفیت تصویر Full HD از نوع IPS است. غلظت و شفافیت رنگ‌ها در پنل صفحه‌نمایش IPS از TFT بیشتر است اما پنل TFT مصرف باتری کمتری دارد. در هر دو مدل صفحه‌نمایش لنوو در Ideapad 330 از روکش مات استفاده کرده است. با روکش مات شما می‌توانید با خیال آسوده با لپ‌تاپ در شرایط نوری قوی مانند زیر نور خورشید هم به کار خود ادامه دهید.

وب‌کم (Webcam) لپ‌تاپ Ideapad 330 درست در بالای صفحه‌نمایش تعبیه شده است. وب‌کم HD این لپ‌تاپ کیفیت تصویر بسیار خوبی را برای برقراری مکالمه تصویری در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330

 

کیبورد Ideapad 330

مشابه سایر لپ‌تاپ‌های لنوو، کلیدهای کیبورد Ideapad 330 هم در انتها کمی گرد هستند. کیبود لپ‌تاپ از نوع جزیره‌ای است و کلیدهای آن با اندازه استاندارد در کنار هم جای گرفته‌اند. کیبورد لپ‌تاپ قسمت ماشین حساب (مربوط به اعداد) را هم شامل می‌شود و برای انجام کارهای حساب‌داری و حساب‌رسی مناسب است. کلیدهای کیبورد در تمامی مدل‌ها، به‌نور پس‌زمینه مجهز نشده‌اند. در قسمت استراحت‌گاه دست هم مطابق انتظار، تاچ‌پد (Touch Pad) لپ‌تاپ دیده می‌شود. تاچ‌پد بزرگ و یک‌تکه Ideapad 330 جایگزین خوبی برای ماوس در انجام کارهای ساده روزانه است.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330

 

سخت‌افزار، حافظه و باتری 

لنوو بر روی لپ‌تاپ Ideapad 330 از سیستم‌های سخت‌افزاری مختلفی استفاده کرده و هر یک از کانفیگ‌های سخت‌افزاری لپ‌تاپ، برای گروه خاصی از کاربران طراحی شده است. از ساده‌ترین مدل‌های سخت‌افزاری Ideapad 330 شروع می‌کنیم. در کانفیگ‌های ساده‌ که برای انجام کارهای معمولی و روزانه طراحی شده‌اند، لنوو از پردازنده‌های Intel Pentium و Intel Celerom با محدوده سرعت 1.1 تا 2.7 گیگاهرتز استفاده کرده است. در این دو مدل از کارت گرافیک‌های Intel HD Graphics 620 بدون حافظه اختصاصی و AMD Radeon M530 با دو گیگابایت حافظه اختصاصی استفاده شده است. حافظه رم 4 گیگابایتی، هارد دیسک 500 گیگابایت و 1 ترابایتی هم از دیگر ویژگی‌های سخت‌افزاری این دو مدل هستند. همچنین لازم به‌ذکر است که حافظه رم لپ‌تاپ قابلیت ارتقا تا 16 گیگابایت را دارد. قیمت Ideapad 330 در این کانفیگ‌های ساده بسیار کم بوده و برای کسانی که انتظار انجام کارهای حرفه‌ای با لپ‌تاپ را ندارند، بسیار مناسب است.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ Lenovo Ideapad 330

 

در مدل‌های حرفه‌ای‌تر لنوو از پردازنده نسل هفتم Intel Core i3 استفاده کرده است. محدوده سرعت این پردازنده 2.4 تا 3.4 گیگاهرتز است. حافظه رم 4 گیگابایتی قابل ارتقا، کارت گرافیک Intel HD Graphics 620 و هارد دیسک 1 ترابایتی از دیگر ویژگی‌های سخت‌افزاری این مدل است. در مدل قدرتمندتر شاهد پردازنده نسل هشتم Intel Core i5 هستیم. این پردازنده چهار هسته‌ای محدوده سرعتی معادل 1.6 گیگاهرتز تا 3.4 گیگاهرتز دارد. حافظه رم (RAM) قرار گرفته بر روی این مدل هم 8 گیگابایت از نوع DDR4 است. کارت گرافیک لپ‌‌تاپ از نوع NVIDIA GeForce 150MX با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی است. در این مدل از کارت گرافیک شرکت AMD هم استفاده شده است. AMD Radeon R5 M530 با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی دیگر کارت گرافیک این مدل است. هارد دیسک قرار گرفته بر روی Ideapad 330 با این مشخصات سخت‌افزاری، ظرفیت 1 ترابایتی دارد.

حالا وقتشه! اینو بخون 6 اقدامی که برای راه اندازی لپ تاپ یا کامپیوتر جدید باید انجام شود

در حرفه‌ای‌ترین کانفیگ‌ سخت‌افزاری که برای انجام کارهای تخصصی طراحی شده است، شاهد پردازنده نسل هشتم Intel Core i7 هستیم. این پردازنده چهار هسته‌ای با محدوده سرعت 1.8 گیگاهرتز تا 4.0 گیگاهرتز در حالت توربو (Turbo Boost) بر روی Ideapad 330 قرار گرفته است. کارت گرافیک لپ‌تاپ هم NVIDIA GeForce 150MX با 4 گیگابایت حافظه اختصاصی است. حافظه رم 16 گیگابایتی این لپ‌تاپ کاملا توان پردازشی بالا آن را به‌رخ می‌کشد. هارد دیسک این مدل حرفه‌ای ظرفیت 2 ترابایتی دارد. با خرید لپ‌تاپ Ideapad 330 می‌توانید با بهترین قیمت به‌ سخت‌افزار موردنیاز خود دسترسی داشته باشید و کارهای خود را انجام دهید. در مدل‌های ساده‌تر می‌توانید کارهای اداری، کار با نرم‌افزارهای آفیس، تایپ، وب‌گردی و... را انجام دهید. اما در مدل‌های حرفه‌ای‌تر کارهای تخصصی‌تری مانند طراحی گرافیک، نقشه‌کشی، طراحی سه‌بعدی، انیمیشن، برنامه‌نویسی، تدوین ویدیو و... را هم می‌توانید انجام دهید. در پایان این بخش به منبع تغذیه لپ‌تاپ اشاره کنیم. باتری لپ‌تاپ Ideapad 330 از نوع لیتیوم‌-یونی با ظرفیت 30 وات‌ساعت است. این باتری 2 سلولی تا 6 ساعت شارژدهی را تضمین می‌کند.

 

نقد و بررسی لپ‌تاپ لنوو آیدیاپد 330

 

نتیجه‌گیری

اگر به‌دنبال یک لپ‌تاپ کارآمد با قیمت مناسب هستید حتما مدل‌های مختلف لنوو Ideapad 330 را در لیست بررسی خود قرار دهید. لنوو به‌خوبی با بهترین قیمت توانسته از سیستم‌های سخت‌افزاری بروز در لپ‌تاپ Ideapad 330 استفاده کند. این لپ‌تاپ 15.6 اینچی علاوه بر سیستم‌های سخت‌افزاری متفاوت، صفحه‌نمایش و فضای ذخیره‌سازی مختلفی دارد و می‌توانید بر اساس نیاز خود یکی از مدل‌ها را انتخاب و خریداری کنید. در مجموع با خرید Ideapad 330 با قیمت مناسب می‌‌توانید به لپ‌تاپی کارآمد و زیبا برای انجام کارهای خود دسترسی داشته باشید.

 

نکات مثبت

  • سیستم سخت‌افزاری متنوع
  • استفاده از بروزترین قطعات در سخت‌افزار
  • ارائه صفحه‌نمایش Full HD با پنل IPS و روکش مات
  • پورت USB Type-C و وب‌کم HD
  • قیمت بسیار مناسب نسبت به مدل‌های مشابه

 

نکات منفی

مشخصات و قیمت خرید لنوو آیدیاپد 330