نقد و بررسی لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 | خوش قیمت و قوی

نقد و بررسی 10 شهریور 1399 علی مظفری

نقد و بررسی لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 | خوش قیمت و قوی

خریدارانی که بودجه محدودی دارند بیشتر تلاش می‌کنند به مشخصات فنی و قدرت دستگاه اهمیت دهند تا طراحی ظاهری. اگر دنبال مدلی میان‌رده و خوش‌قیمت هستید که عملکرد خوبی هم دارد، با نقد و بررسی لپ ‌تاپ Lenovo ideapad 130‌ در فروشگاه ادبازار همراه ما باشید.

کمپانی چینی لنوو بزرگترین تولیدکننده کامپیوترهای شخصی از جمله لپ تاپ در دنیا است که تلاش می‌کند میان مشخصات فنی، طراحی ظاهری و قیمت محصولاتش، تعادل خوبی برقرار کند.

لنوو هم مانند بسیاری از رقبای خود، مدل‌های متنوعی از نوت‌ بوک‌هایش را برای کاربری‌های مختلف روانه بازار می‌کند. اما مدل‌های میان‌رده این کمپانی جزو پرفروش‌ترین‌های بازار هستند.

لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 یکی از نوت بوک‌های میان‌رده این کمپانی چینی با قیمت اقتصادی است که شاید نتوان خیلی روی طراحی آن حساب ویژه‌ای باز کرد، ولی سخت‌افزار قابل قبولی چون پردازنده نسل هشتم اینتل Core i7 8550U، 8 گیگابایت رم DDR4، پردازنده گرافیکی Nvidia GeForce MX110 با ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی و نمایشگر 15.6 اینچی بهره می‌برد.

قیمت لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 نسبت به قیمت لپ تاپ های هم رده موجود در بازار با مشخصات فنی مشابه مناسب‌تر است، ولی کیفیت بالا، عملکرد عالی و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن باعث می‌شود به خرید لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 فکر کنید.

طراحی لپ تاپ Lenovo Ideapad 130

 

طراحی لپ تاپ Lenovo ideapad 130

 

طراحی لپ تاپ لنوو آیدیاپد 130 با دیگر مدل‌های میان‌رده این کمپانی مانند سری Ideapad 330 شباهت زیادی دارد و در واقع بیشتر تفاوت به سخت‌افزار داخلی مربوط می‌شود. نمی‌توانیم بگوییم که طراحی این دستگاه شما را شگفت‌زده می‌کند، ولی طراحی ساده و قابل قبولی دارد و بیشتر باید در ازای هزینه پرداختی، حواستان به سخت‌افزار دستگاه باشد.

این لپ تاپ در کلاس خود طراحی مناسبی دارد. سازنده از مواد اولیه باکیفیت در ساخت محصول خود استفاده کرده است تا دستگاهی با کیفیت به دست شما برسد. هنگام کار کردن با نوت بوک لنوو هیچ‌گونه مشکلی از نظر استحکام و کیفیت ساخت ندیدیم.

حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی لپ تاپ ایسوس FX553VD

در این لپ تاپ طراحی ساده و هم رنگ بدنه دارد و تنها در گوشه سمت چپ آن لوگوی Lenovo به صورت دیده می‌شود. بدنه دستگاه مات است و باید منتظر باقی ماندن لکه و اثرانگشت روی آن باشید. البته این موضوع خیلی به چشم نمی‌آید و آزاردهنده نیست.

حاشیه نمایشگر از چهار طرف نسبتا زیاد است و این موضوع از زیبایی لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 کاسته است.

این لپ تاپ از یک صفحه کلید کامل و باکیفیت بهره می‌برد و فاصله کلیدها خیلی خوب در نظر گرفته شده است. دستورات شما خیلی سریع و با کمترین فشار روی کلیدها اعمال می‌شود و همین طراحی جزیره‌ای باعث می‌شود هنگام تایپ کردن یا کارهای دیگر خیلی خطا نکنید.

ابعاد این لپ تاپ 22 * 253 * 375 میلی‌متر و وزن آن 2.3 کیلوگرم است که برای یک محصول 15 اینچی در کلاس میان‌رده‌ها، منطقی به نظر می‌رسد.

خروجی‌های لپ تاپ Lenovo Ideapad 130

این دستگاه با توجه به نوع کاربری خود پورت‌های نسبتا کاملی دارد. در قسمت سمت راست لپ تاپ تنها می‌توانید به درایو نوری دسترسی داشته باشید. اما سمت چپ شلوغ‌تر است و می‌توانیم یک پورت USB2.0، یک پورت USB 3.0، پورت HDMI، کارتخوان میکرو اس‌دی و پورت شبکه را ببینید.

صفحه کلید و تاچ پد

 

کیبورد لپ تاپ lenovo ideapad 130

 

لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 از یک کیبورد باکیفیت بهره‌ می‌برد و صفحه کلید عددی آن در مواقع مختلف مانند انجام کارهای مالی و محاسباتی به کمک شما می‌آید. کلیدهای این کیبورد فاصله خوبی از یکدیگر دارند و هنگام تایپ یا انجام کارهای دیگر، فشردن کلید اشتباهی شما را آزار نخواهد داد. این کلیدها حساسیت خوبی نسبت به فشار دارند و دستورات مختلف را خیلی سریع اجرا می‌کنند.

تاچ‌پد (TouchPad) این لپ تاپ کمی با بدنه اختلاف سطح دارد، ولی عملکرد بسیار خوبی دارد و از طراحی یکپارچه و فضای کاری بزرگ بهره می‌برد. این تاچ‌پد از ژست‌های لمسی نیز پشتیبانی می‌کند و دستورات شما خیلی سریع انجام می‌شوند. کیفیت ساخت تاچ‌پد نیز عالی است و می‌توانید از کلیدهای آن نیز به جای موس استفاده کنید.

نمایشگر لپ تاپ Lenovo Ideapad 130

 

نمایشگر لپ تاپ lenovo ideapad 130

 

لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 با دو مدل نمایشگر Full HD و HD به بازار عرضه می شود. در مدل Full HD از یک نمایشگر 15.6 اینچی TFT با رزولوشن 1080 * 1920 پیکسل و روکش مات بهره می‌برد که باعث می‌شود در شرایط نوری زیاد، انعکاس نور شما را آزار ندهد و در مدل‌های دیگر این لپ تاپ از پنل HD با رزولوشن 768 * 1366 پیکسل استفاده شده است که با توجه به بازه قیمتی منطقی به نظر می‌رسد.

حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی لپ‌تاپ MSI GE62 7RE | لپ‌تاپ قدرتمند ارتشی!

این نمایشگر غیرلمسی نوت بوک لنوو رنگ‌ها را به خوبی نمایش می‌دهد، زاویه دید آن خوب است، میزان روشنایی آن زیاد بوده و کنتراست آن در سطح بسیار خوبی قرار دارد. ما هنگام کار کردن با صفحه نمایش این لپ تاپ دچار مشکل خاصی نشدیم و طبیعتا لنوو برای کاهش قیمت سراغ پنل IPS‌ نرفته است.

عملکرد

لنوو تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با توجه به کلاس کاری و قیمت این نوت بوک، سخت‌افزاری را انتخاب کند که به خوبی نیاز کاربران را پاسخ دهد. بدون شک امکان استفاده از مدل‌های قوی‌تر هم وجود داشته است، ولی باعث افزایش قیمت می‌شد.

در مدلی که ما بررسی کردیم، لپ تاپ لنوو آیدیاپد 130 از یک پردازنده چهار هسته‌ای Core i7 8550U نسل هشتم اینتل با معماری 64 بیتی، حافظه کش 8 مگابایت و فرکانس کاری 1.8 تا 4.0 گیگاهرتز بهره می‌برد. این پردازنده قابلیت اورکلاک دارد و در صورتی که نیاز به قدرت بیشتر داشته باشید فرکانس کاری آن تا 4.0 گیگاهرتز می‌رسد.

ضمن اینکه این نوت بوک به یک نمایشگر 15.6 اینچی با رزولوشن 1080 * 1920 پیکسل، 8 گیگابایت رم DDR4، یک ترابایت حافظه ذخیره‌سازی، پردازنده‌ گرافیکی قدرتمند Nvidia GeForce MX110 با 2 گیگابایت حافظه اختصاصی GDDR5 و یک باتری 2 سلولی لیتیوم یون مجهز شده است. اگر لنوو از یک SSD با ظرفیت حداقل 128 گیگابایت برای لپ تاپ خود استفاده می‌کرد، بدون شک سرعت این دستگاه به مراتب بهتر می‌شد. البته هنگام کار کردن با دستگاه مشکل خاصی ما را اذیت نکرد، ولی بهتر بود کمپانی سازنده چنین تصمیمی می‌گرفت.

اگر دنبال دستگاهی هستید که فارغ از بحث طراحی، با توجه به هزینه پرداختی سخت‌افزار قابل قبولی داشته باشد، این لپ تاپ می‌تواند خیال شما را راحت کند.

باتری

از آنجایی که لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 از سخت‌افزار کم‌مصرف بهره می‌برد، کمپانی سازنده برای آن یک باتری 2 سلولی را در نظر گرفته است که عملکرد متوسطی دارد و نمی‌توانید انتظار زیادی از آن داشته باشید که طولانی مدت بتواند شارژدهی داشته باشد. بسته به نوع کاربری شما این باتری می‌تواند 3 تا 5 ساعت دوام بیاورد.

اسپیکر

لنوو برای لپ تاپ Ideapad 130 از دو اسپیکر 1.5 وات دالبی استفاده کرده است که برای چنین محصولی قابل قبول به نظر می‌رسد. با بلند شدن صدا، هیچ‌گونه نویزی به گوش نمی‌رسد و به راحتی می‌توانید با نوت بوک خود از تماشای فیلم یا شنیدن موسیقی دلخواه‌تان لذت ببرید. البته که نباید کیفیت خروجی صدای حرفه‌ای داشته باشید.

نرم افزار

لپ تاپ لنوو در بازارهای مختلف به صورت فاقد سیستم عامل یا مجهز به ویندوز 10 عرضه می‌شود. مدلی که ما بررسی کردیم و دیگر اعضای این خانواده در ایران بدون ویندوز اورجینال عرضه می‌شوند. به کمک این دستگاه علاوه بر بازی کردن با گرافیک متوسط می‌توانید کارهای دیگر مانند برنامه‌نویسی، تولید محتوای چندرسانه‌ای، کاربری عمومی و... را هم انجام دهید.

حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی لپ تاپ Acer Aspire A315-55G: قوی باشید

سخن پایانی

کمپانی لنوو یکی از مشهورترین تولیدکنندگان انواع سخت افزار در دنیا است که مشتریان زیادی دارند. لپ تاپ های این برند از سال‌های دور همراه کاربران بوده‌اند و همواره طرفداران زیادی داشته‌اند. این محصولات در سری‌های مختلف با طراحی‌ و مشخصات فنی متفاوت در اختیار کاربران قرار می‌گیرند که می‌توانید بسته به نیاز و بودجه‌ خود مدل دلخواه‌تان را انتخاب کنید.

لپ تاپ Lenovo Ideapad 130 از یک طراحی جذاب و ساده بهره می‌برد، ولی کیفیت ساخت قابل قبولی دارد. از طرف دیگر مشخصات فنی خوب آن کمک می‌کند تا فارغ از موضوع طراحی و قیمت لپ تاپ روی یک دستگاه پرقدرت برای انجام پردازش‌های سنگین حساب کنید.

نقاط قوت:

  • کیفیت ساخت خوب
  • بدنه زیبا و باکیفیت
  • سخت‌افزار و عملکرد خوب
  • صفحه کلید باکیفیت

نقاط ضعف:

  • استفاده نکردن از نمایشگر IPS
  • عملکرد متوسط باتری