اپل (Apple) مطابق روند عرضه سالانه لپتاپهای خود، در سال 2017 هم نسل جدید لپتاپهای مکبوک را معرفی کرد. لپتاپهای مکبوک ایر (MacBokk Air) بههمراه مکبوک پرو (MacBook Pro) دو مدل لپتاپ اپل هستند. در این مقاله قصد بررسی نسل نهم لپتاپ MacBook Air که در سال 2017 عرضه شد را داریم. لپتاپ مکبوک ایر سال 2017 نسبت به نسل قبلی خود تغییراتی در سختافزار داشته است اما در ظاهر خیلی تفاوتی با نسل گذشته خود نمیکند. مکبوک ایر سال 2017 در دو مدل با صفحهنمایشهای 11 و 13 اینچی روانه بازار شدهاند که در این مقاله قصد بررسی مدلهای 13 اینچی مکبوک های ایر کمپانی اپل رابا شماره مدل MacBook Air MQD42 و MacBook Air MQD32 را داریم. اپل در این مدل مکبوکها از پردازنده نسل ششم اینتل استفاده کرده است. این پردازنده دو هستهای از نوع Core i5 بوده که سرعتی معادل 1.8 گیگاهرتز دارد. البته این سرعت در هنگام عملیاتهای پردازشی سنگین، با حالت Turbo تا 2.9 گیگاهرتز افزایش پیدا میکند. برای پردازش اطلاعات تصویری، در مکبوک ایر 2017 از کارت گرافیک Intel HD Graphics 6000 با 256 مگابایت حافظه اختصاصی استفاده شده است. حافظه رم در این سری 8 گیگابایت است. بهطور کلی سیستم سختافزاری این سری برای پردازش اطلاعات در سیستم عامل اختصاصی اپل یعنی macOS مناسب بوده و مشکلی با آن نخواهید داشت. در این سری پردازنده، کارت گرافیک و حافظه رم یکسان است اما هارد دیسک آن در دو مدل 128 و 256 گیگابایتی عرضه شده است، که همین نکته باعث تفاوت در مدلهای این سری میشود. لپتاپی که هارد دیسک 128 گیگابایتی دارد با شماره مدل MacBook Air MQD32 و لپتاپی که هارد دیسک 256 گیگابایتی با شماره مدل MacBook Air MQD42 شناخته میشود. قیمت MacBook Air سال 2017 با توجه به متفاوت بودن هارد دیسکها طبیعتاً متفاوت است و قیمت لپتاپ نیز یکی از تفاوتهای بین آنها محسوب میشود. در ادامه با بررسی کامل لپتاپ مک بوک ایر MQD42 و مک بوک ایر MQD32 با ما همراه باشید.
تفاوت سری مکبوک ایر (MacBook Air) با سری مکبوک (MackBook Pro)
حتماً در هنگام مشاهده لپتاپهای اپل به نامهای مکبوک ایر (Air) و مکبوک (Pro) برخوردهاید. این دو سری، نام دو سری اصلی لپتاپهای شرکت اپل هستند که تفاوت قابلملاحظهای با یکدیگر دارند. اگر بخواهیم در یک خط تفاوت آنها را مطرح کنید باید گفت که سری مکبوک پرو، لپتاپهای با کیفیتتر و قدرتمندتری از لحاظ صفحهنمایش، سختافزار و امکانات جانبی نسبت به مکبوک ایر هستند. از همین رو قیمت آنها طبیعتاً بیشتر از سری مکبوک ایر است. اولین تفاوت در سایز صفحهنمایش آنها است. سری مکبوک Air تنها دو مدل 11 و 13 اینچی دارد، در حالی که در سری مکبوک پرو شاهد لپتاپهایی با صفحهنمایش 13 و 15 اینچی هستیم. نکته دیگر در خصوص صفحهنمایش این است که در سری لپتاپهای مکبوک پرو از صفحهنمایش با کیفیت رتینا (Retina Display) استفاده شده است و سری مکبوک ایر، تنها یک صفحهنمایش عادی مانند سایر لپتاپ دارد. نکته دیگر در خصوص سختافزار است. در سادهترین مدل مکبوک ایر، اپل از پردازندههای Intel Core i3 و Intel Core i5 با سرعت 1.8 گیگاهرتز، بههمراه حافظه رم 4 و 8 گیگابایتی استفاده کرده است. اما در مدل 15 اینچی لپتاپ مکبوک پرو، شاهد پردازنده دو هستهای Intel Core i7 با سرعت 2.2 گیگاهرتز و همچنین حافظه رم 16 گیگابایت هستیم. بههمین دلیل افرادی که بهدنبال سختافزار قویتر هستند، طبیعتاً باید سری مکبوک پرو را انتخاب کنند. نکته پایانی در مورد این دو سری لپتاپ این است که اپل امروزه تمرکز خود را بر روی سری Pro گذاشته و امکانات و فناوریهای جدید را اول بر روی این مدل لپتاپ در اختیار کاربران قرار میدهد. برای مثال فناوری تاچبار (Touch Bar) این شرکت، تنها بر روی لپتاپهای مکبوک پرو قرار گرفته است و سری مکبوک ایر از این قابلیت بیبهره هستند.
حالا وقتشه! اینو بخون بررسی Microsoft Surface Pro 2017 (سرفیس پرو 2017 مایکروسافت)
طراحی و کیفیت ساخت
مشابه نسلهای گذشته سری مکبوک ایر، اپل در MacBook Air MQD42 و MacBook Air MQD32 هم از آلومینیوم در بدنه استفاده کرده است. از همین رو با بدنهای بسیار شیک و از همه مهمتر سبک، طرف هستیم. اپل مشابه سایر محصولات خود در طراحی و ساخت بدنه، نهایت خلاقیت را بهخرج داده و شاهد الگوی طراحی بسیار زیبایی بر روی این مکبوک ایر هستیم. این لپتاپ ابعادی معادل 17 × 227 × 325 میلیمتر دارد. لپتاپ MQD42 و MQD32 با ضخامت بسیار کم خود، 1.36 کیلوگرم وزن دارند که برای یک لپتاپ 13.3 اینچی بسیار عالی است. با وجود ضرافت و سبک بودن بدنه آن، میتوانید بهراحتی این لپتاپ را جابهجا کنید. شما با خرید لپتاپ MacBook Air MQD42 - MQD32 با قیمت مناسب، میتوانید به یک لپتاپ بسیار شیک و سبک با بدنه تماماً آلومینیومی دسترسی داشته باشید.
پورتها و بلندگو
اپل در لپتاپ MacBook Air MQD42 - MQD32 خود از پورتهای متنوعی نسبت به سری مکبوک پرو استفاده کرده است. این لپتاپ با وجود ضخامت بدنه بسیار کم بدنه خود، طبیعتاً نمیتواند از پس پورتها و اتصالات حجیم بر بیاید. بههمین دلیل این لپتاپ، درایو نوری و همچنین ورودی کابل LAN را ندارد. بر روی بدنه این لپتاپ یک پورت تاندربولت 2، دو پورت USB 3.0، جک 3.5 میلیمتری هدفون و یک کارتخوان SD قرار دارند. همانطور که مشخص است، شاهد پورتهای کاملتری نسبت به مکپرو که تنها پورت USB Type-C داشت، هستیم.
اپل بر روی لپتاپهای MQD42 و MQD32 از بلندگوهای استریو استفاده کرده است. دو بلندگوی استریو داخلی، سیستم پخش صدای لپتاپ را تشکیل میدهند. بلندگوهای این لپتاپ همانند سایر لپتاپهای هم قیمت مکبوک ، کیفیت صدای بسیار خوبی دارند و میتوانید با بهترین شرایط بر روی آنها موسیقی گوش دهید. همچنین این لپتاپ از جک 3.5 میلیمتری هدفون پشتیبانی کرده و میتوانید در صورت نیاز از هدفون نیز برای گوش دادن به موسیقی و تماشا فیلم استفاده کنید.
صفحهنمایش و کیبورد
مکبوک ایر MQD42 و MQD32 محصول سال 2017 از یک صفحهنمایش با کیفیت HD استفاده میکنند. این صفحهنمایش که پنل آن از نوع TFT است، رزولوشنی معادل 1440x900 دارد. این صفحهنمایش 13.3 اینچی روکش مات نداشته و براق است. براق بودن صفحهنمایش باعث میشود که کار کردن با آن کمی در شرایط نوری قوی، مانند زیر نور خورشید، سخت باشد اما در عوض، کیفیت رنگها در مقایسه با صفحهنمایش با روکش مات، بسیار بهتر بوده و زندهتر هستند. از همین رو دو لپتاپ MacBook Air MQD42 و MacBook Air MQD32 برای کسانی که میخواهند از لپتاپ برای تماشا فیلم و طراحی گرافیک استفاده کنند، میتواند بسیار مفید باشد. همچنین استفاده از پنل نمایشگر TFT برای این لپتاپ، کمک بسیار زیادی به شارژدهی باتری کرده است، بهطوری که شما با خرید لپتاپ اپل MQD42 و MQD32 میتوانید در حالت پخش ویدیو، تا 12 ساعت شارژدهی را تجربه کنید. کمی بالاتر از صفحهنمایش هم وبکم این لپتاپ قرار دارد. اپل برای ارائه یک تماس تصویری با کیفیت، از وبکم HD بر روی MacBook Air MQD42 - MQD32 استفاده کرده است که بهترین کیفیت تصویر را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین دو میکروفون بر روی لبه کناری سمت چپ لپتاپ قرار داشته که وظیفه ضبط صدا را بر عهده دارند.
کیبورد لپتاپ MacBook Air MQD42 و MQD32 یک کیبورد جزیرهای با کلیدهای بزرگ است که با فاصله استاندارد در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. تمامی کلیدهای این کیبورد به نور پسزمینه مجهز شدهاند و میتوانید بهراحتی روشنوخاموش بودن و شدت نور آنها را تنظیم کنید. نور پسزمینه بهشما این اجازه را میدهد که بتوانید، در تاریکی، کلیدها را تشخیص داده و بهتایپ خود ادامه دهید. اپل برای راحتی بیشتر هنگام تایپ، تمامی کلیدهای کیبورد را یکسطح پایینتر از سطح پنل داخلی قرار داده تا انگشتان شما از بالا بر روی کلیدها قرار گرفته تا تجربه تایپ لذتبخشتری را داشته باشید. کیبورد این دستگاه، با توجه به کوچک بودن بدنه لپتاپ، قسمت مربوط به ماشین حساب یا همان Num Pad را ندارد و از همین رو برای کارهای مربوط به حسابداری توصیه نمیشود. درست پایین صفحهکلید، تاچپد این دو لپتاپ MQD42 و MQD32 قرار گرفته است. تاچپد به نسبت مکپرو نسل جدید، کمی کوچکتر است اما باز هم سطح قابلقبولی از پنل داخلی را پوشش داده و باعث شده بهراحتی بتوانید بدون ماوس کارهای خود را انجام دهید. سطح این تاچپد کاملاً یکتکه بوده و کار کردن با آن بسیار راحت و روان است.
سختافزار، حافظه و باتری
اپل در لپتاپ MacBook Air MQD42 و MacBook Air MQD32 خود از سیستم سختافزاری میانردهای استفاده کرده است. رده کاربری این لپتاپ، همچین سیستمی را طلب میکند. لپتاپ مکبوک ایر سال 2017 یک لپتاپ مالتیمدیا شیک و سبک است که سازندگان در آن نسبت به سری مکبوک کمتر به سختافزار بها دادهاند. وظیفه پردازش اطلاعات در هر دو لپتاپ بر عهده پردازنده نسل ششم اینتل (Intel) یعنی Core i5 با سرعت 1.8 گیگاهرتز است. سرعت این پردازنده دو هستهای در هنگام اجرای عملیاتها و پردازشهای سنگین با حالت Turbo تا 2.9 گیگاهرتز افزایش پیدا میکند. این پردازنده کاملاً با سیستمعامل اختصاصی اپل یعنی macOS سازگار بوده و بهراحتی میتواند از پس همه نرمافزارهای این سیستمعامل بر بیاید. در کنار این پردازنده کممصرف، اپل از کارت گرافیک ساخته شرکت اینتل استفاده کرده است. وظیفه پردازش امور گرافیکی در این لپتاپ هم برعهده کارت گرافیک Intel HD Graphics 6000 با 256 مگابایت حافظه اختصاصی از نوع DDR3 است. در کنار پردازنده و کارت گرافیک، یک حافظه رم 8 گیگابیتی، کانفیگ سختافزاری MacBook Air MQD42 و MacBook Air MQD32 را کامل میکنند.
هارد دیسک قرار گرفته بر روی لپتاپ مکبوک ایر MQD42، یک هارد دیسک 256 گیگابایتی است. مدل دیگری از این لپتاپ هم در بازار موجود است که دقیقاً مشخصات سختافزاری مشابهی دارد و تنها از یک هارد دیسک 128 گیگابایتی در آن استفاده شده است. مدل 128 گیگابایتی این لپتاپ، MacBook Air MQD32 نام دارد. تنها تفاوت این دو لپتاپ، در هارد دیسک است و سایر ویژگیها مشترک هستند. هارد دیسک باعث شده که تنها قیمت MacBook Air با ظرفیت 256 گیگابایتی از 128 گیگابایتی بیشتر باشد. همچنین لازم بهذکر است که هارد دیسکهای این لپتاپ قابلیت ارتقا ندارند. در صوتی که بهفضای بیشتر برای ذخیرهسازی اطلاعات نیاز داشتید، میتوانید از هارد اکسترنال استفاده کنید.
حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی لپتاپ Asus K570UD | لپتاپ حرفهای برای حرفهایها!
یکی از مهمترین ویژگیهای لپتاپ مکبوک MQD42 و MQD32 شارژدهی باتری آنها است. باتری لپتاپ مکبوک ایر 2017 یک باتری لیتیوم-پلیمر با ظرفیت 54 واتساعت است. استفاده از این باتری قدرتمند بر روی لپتاپی که سختافزار خیلی پر قدرتی ندارد، باعث شده، شارژدهی لپتاپ به عددی فوقالعاده برسد. صفحهنمایش HD با پنل TFT و همچنین استفاده از پردازنده کممصرف نسل ششم اینتل، خودشان به شارژدهی هر لپتاپی کمک میکنند، حال فرض کنید که یک باتری قدرتمند 54 واتساعت هم به آن اضافه شده است. شارژدهی لپتاپ اپل MQD42 و MQD32 در حال استفاده عادی (وبگردی با اتصال به شبکه وایفای و یا تماشا بیوقفه ویدیو) تا 12 ساعت است. این مقدار شارژدهی برای یک لپتاپ مالتیمدیا بسیار عالی است. شما با خرید لپتاپ MacBook Air MQD42 - MQD32 میتوانید با خیال راحت، این لپتاپ سبک را همهجا همراه خود داشته و اصلاً نگران باتری و شارژدهی آن نباشید.
نتیجهگیری
لپتاپ اپل MacBook Air MQD42 و MacBook Air MQD32، از نسل نهم سری لپتاپهای مکبوک ایر این شرکت هستند. این لپتاپهای فوقباریک و سبک، تنها 1.36 کیلوگرم وزن دارد و میتوانید بهراحتی آن را همهجا همراه خود داشته باشید. شما با خرید لپتاپ MacBook Air MQD42 و MacBook Air MQD32 با قیمت مناسب، میتوانید بهراحتی به همه کارهای روزانه خود پرداخته و با کیفیت مطلوب فیلم تماشا و بهموسیقی گوش دهید.
نکات مثبت:
- بدنه سبک و تمام آلومینیومی
- نور پسزمینه کیبورد
- سختافزار بهینه
- شارژدهی فوقالعاده باتری
نکات منفی:
- ظرفیت کم هارد دیسک