راهنمایی خرید دوربین فیلمبرداری (سریع و کوتاه)
اگر فرصت کافی برای مطالعهی کل مقاله را ندارید، میتوانید خلاصهای سریع از نکات مهم خرید دوربین فیلمبرداری را در زیر بخوانید:
- اولین مرحله در خرید دوربین فیلمبرداری، مشخصکردن هدفتان از خرید و نوع کاربری آن است تا دقیقاً بدانید چه مشخصاتی (لرزشگیر، سنسور، قابلحمل بودن و...) برای شما اولویت بیشتری دارد.
- اگر میخواهید دوربین قابل ارتقا داشته باشید، دوربین های DSLR و بدون آینه با لنزهای قابل تعویض این امکان را به شما میدهند.
- اگر قرار است برای مدتزمان طولانی دوربین فیلمبرداری را حمل کنید، حتماً به وزن، اندازه و طراحی ارگونومیک آن توجه کنید.
- رزولوشن ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ برای کاربری معمولی کافی است اما اگر فیلم با کیفیتتری مدنظر دارید، رزولوشن 4K بهتر است.
- فیلمبرداری از سوژه پرتحرک و سریع نیازمند یک دوربین با فریم ریت بالا و فوکوس خودکار است تا کیفیت ویدئو خوب باشد.
- برای ضبط ویدئوهای خانوادگی، دوربین کامپکت میتواند انتخاب مناسبی باشد.
- اگر اهل ورزش و ضبط ویدئوهای خلاقانه در حین حرکت و فعالیت هستید، دوربین های اکشن بهترین گزینه برای شما هستند.
- برای ضبط ویدئوهایی با زمان طولانی، بهتر است دوربینی با باتری لیتیوم یونی و مجهز به سنسور COMS تهیه کنید.
- حتماً به داشتن درگاه کارت حافظه در بدنه دوربین توجه کنید تا بتوانید با واردکردن کارت حافظه، فیلمهای بیشتری ضبط کنید.
- اگر بهصورت خیلی حرفهای فیلمبرداری میکنید و محدودیت بودجه ندارید دوربین های سینمایی با کیفیت بالای خود، بهترین انتخاب برای شما هستند.
حالا اگر زمان کافی دارید، میتوانید با مطالعهی کامل این مقاله، اطلاعاتی با جزئیات بیشتر در زمینه خرید دوربین فیلمبرداری کسب کنید؛ به این صورت که ابتدا با انواع دوربینهای فیلمبرداری آشنا میشوید و در پایان پس از ذکر ۱۵ مشخصه اصلی دوربین فیلمبرداری، به معرفی چند برند معتبر آن میپردازیم.
انواع دوربین های فیلمبرداری و عکاسی (۶ مدل رایج)
امروزه دوربینهای فیلمبرداری و عکاسی در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه میشوند؛ بنابراین در قدم اول بهتر است که با انواع دوربین های فیلم برداری، کاربردها، مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید تا بدانید دقیقاً کدام یک مناسب نیازهای شما است. برای این منظور در ادامه به بررسی انواع دوربین های فیلمبرداری و عکاسی زیر میپردازیم:
- DSLR : دوربین عکاسی با قابلیت فیلمبرداری
- بدون آینه (Mirrorless): دوربین عکاسی با قابلیت فیلمبرداری
- کامپکت (Point and Shoot) : دوربین عکاسی با قابلیت فیلمبرداری
- اکشن (Action): دوربین فیلمبرداری
- Camcorder: دوربین فیلمبرداری
- مدل حرفه ای (Professional Grade Camera) : دوربین فیلمبرداری
۱. دوربین DSLR
دوربین های دیجیتال تک لنزیِ بازتابی، معروف به دوربین های DSLR (Digital Signal Lens Reflex)، یکی از محبوبترین انواع دوربین های عکاسی و فیلمبرداری موجود هستند. به طور کلی اگر کاربر مبتدی هستید امکان دارد که استفاده از دوربین عکاسی و فیلمبرداری DSLR برای شما سخت باشد. اما قابل یادگیری است و جای نگرانی نیست. همچنین اگر اهل سفر و جابهجایی زیاد هستید، ممکن است اندازهی تقریباً بزرگ آن برای شما رضایتبخش نباشد.
مزایای دوربین DSLR
مزایای دوربین عکاسی و فیلمبرداری دی اس ال ار که دلایل اصلی محبوبیت این دوربین هستند، عبارتند از:
- کیفیت کلی
- لنزهای قابل تعویض
- قابلیت شخصیسازی
- دامنه وسیع انتخاب لنز
- قیمت مقرونبهصرفه
- مناسببودن آن برای اکثر کاربریها
۲. دوربین بدون آینه (Mirrorless)
دوربین بدون آینه یکی از بهترین دوربینهایی است که میتوانید برای فیلمبرداری روزمره و حرفهای بخرید. این دوربینها به دلیل کیفیت شگفتانگیز و لنزهای قابل تعویض، بسیار محبوب هستند. دوربین های بدون آینه انتخاب کمتری برای لنزها دارند و به همین دلیل قابلیت ارتقا آنها، محدودتر است.
مقایسه دوربین بدون آینه با DSLR
دوربین های میرورلس در مقایسه با دوربین هایDSLR اندازه کوچکتر، کاربرد آسانتر، سیستمهای فوکوس خودکار بهتر و معمولاً قیمت بالاتری دارند. لازم به ذکر است هر چه فوکوس بهتر باشد، فیلمبرداری از سوژه متحرک باکیفیتتر میشود.
۳. دوربین کامپکت (Point and Shoot)
دوربین Point & Shoot که به آن دوربین کامپکت (Compact Video Camera) هم گفته میشود، یک دوربین جمعوجور و همهکاره است. اندازه این دوربین فشرده است و قیمت مقرونبهصرفهای دارد و برای فیلمبرداری خانگی و سفر بسیار مناسب است. لنز دوربین های کامپکت غیرقابل تعویض است؛ بنابراین برای فیلمبرداری حرفهای گزینه مناسبی نیستند.
۴. دوربین فیلمبرداری اکشن (Action Camera)
اکشن کمرا که به دوربین فیلمبرداری ورزشی (Sport Video Camera) هم معروف است، برای ثبت ویدئو حین حرکت و فعالیت سریع طراحی شده است. قیمت این نوع دوربینها نسبت به بقیه مناسبتر است.
مزایای دوربین فیلمبرداری ورزشی
دوربین های ورزشی با بدنه مقاوم خود، دارای اندازه کوچک با قابلیت حمل بالا هستند که بهراحتی روی سینه، کلاه ایمنی و فرمان دوچرخه نصب میشوند. این قابلیت نصب به شما کمک میکند که ویدئوهای خلاقانه و هیجانانگیزی را حین ورزش یا فعالیتهای دیگر ضبط کنید.
مقاومت در برابر حرارت، ضد آب بودن، ضدضربه و ضد گردوغبار بودن از جمله ویژگیهایی است که در مدلهای مختلف دوربین های فیلمبرداری اکشن میتوانید ببینید.
۵. دوربین فیلمبرداری Camcorder
Camcorder ها سنتیترین دوربین های فیلمبرداری هستند و همچنان گزینهای عالی برای کسانی است که به دنبال دوربینهای چندکاره با کاربری آسان هستند. البته در حدود یک دهه پیش تنها گزینه برای خرید دوربینهای عادی بودند.
این دوربینها نسبتاً حجیم هستند اما میتوانید حین فیلمبرداری روی شانه خود قرار دهید تا با تقسیم وزن، استفاده و حملِ آن را آسانتر کنید. Camcorderها صفحهنمایش چرخان و لنز قابل تعویض دارند و گزینهای مناسب برای فیلمبرداری مستند، رویدادها و مراسمهای کوچک هستند.
۶. دوربین فیلمبرداری حرفه ای (Professional Grade Camera)
دوربین های فیلمبرداری حرفه ای، دوربینهای قدرتمندی هستند که ویدئوهای خروجی آنها کیفیت بالایی دارند و بیشتر کاربران حرفهای و فیلمسازان از آنها استفاده میکنند، از اینرو به این مدل دوربینها، دوربین فیلمبرداری سینمایی هم میگویند.
مزایا و معایب انواع دوربین های فیلمبرداری سینمایی
دوربین های سینمایی سنگین و بزرگ هستند ولی بدنه فلزیِ با دوامی دارند که در شرایط آبوهوایی مختلف به خوبی کار میکنند؛ چون نسبت به باران، باد، گردوغبار و... مقاوم هستند. این دوربینها امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما قرار میدهند اما قیمت آنها نسبت به دوربینهای دیگر خیلی بالاتر است.
مشخصات دوربین فیلمبرداری خوب (۱۵ ویژگی کلیدی به زبان ساده)
در این بخش از مقاله، مشخصات یک دوربین فیلمبرداری خوب را به زبانی ساده برای شما توضیح دادهایم تا دقیقاً بدانید نکات مهم در خرید دوربین فیلمبرداری چه فاکتورهایی هستند. مهم ترین ویژگی های دوربین فیلمبرداری عبارتاند از:
- قیمت
- فریم ریت (Frame Rate)
- رزولوشن (Resolution)
- حافظه (RAM)
- زوم (Zoom)
- سنسور (Sensor)
- لرزشگیر (IS)
- لنز (Lens)
- فوکوس (Focus)
- میکروفون
- قابلیت عکاسی
- اندازه و وزن
- باتری
- لوازم جانبی
- سایر ویژگی های خاص
برای مطالعۀ جزئیاتِ تمامی معیارهای انتخاب دوربین فیلمبرداری ذکر شده در بالا، با ادامه مقاله همراه ما باشید.
۱. قیمت دوربین فیلمبرداری
بازه قیمتی دوربینهای فیلمبرداری به نوع دوربین فیلمبرداری بستگی دارد؛ به عنوان مثال قیمت دوربین های ورزشی بسیار کمتر از دوربین های سینمایی است. اما اگر دوربین در سطح حرفهای و سینمایی نیاز دارید، باید بودجه بالاتری در نظر بگیرید.
۲. فریم ریت در دوربین فیلمبرداری
فریم ریت (Frame Rate)، سرعت نمایش فریمها در ثانیه است و به همین دلیل به آن فریم بر ثانیه (Frame Per Second or fps) هم میگویند. وقتی ویدئو میگیرید، در واقع یعنی چندین عکس متوالی از سوژه گرفتهاید که از قرار گرفتن این تصاویر (فریمها) در کنار هم ویدئو ساخته میشود؛ به طور مثال در فیلمبردای با فریم ریت 30fps یعنی در هر ثانیه، ۳۰ عکس گرفتهاید.
فریم ریت مناسب هر سوژه در دوربین فیلمبرداری
برای ثبت ویدئو از سوژه پرتحرک و ویدئوهای اسلوموشن (Slow Motion)، فریم ریت بالا و برای ثبت ویدئو از سوژه کمتحرک و ویدئوهای فستموشن (Fast Motion)، فریم ریت پایین مناسب است. لازم به ذکر است عدد فریم ریت از 1fps تا بالاتر از 1000fps متغیر است.
۳. رزولوشن دوربین فیلمبرداری (Resolution)
رزولوشن یا وضوح ویدیو که نشاندهندهی شفافیت و کیفیت فیلم است با تعداد پیکسلهای موجود در طول و عرض تصویر یا صفحه نمایش بیان میشود. در واقع پیکسلها کوچکترین واحد رنگی تصویر هستند که هر چه تعداد آنها زیاد باشد، ویدیو وضوح بهتری دارد و شما جزئیات بیشتری را در تصویر میبینید.
انواع رزولوشن دوربین فیلمبرداری
رزولوشن ۱۹۲۰x۱۰۸۰ پیکسل (Full HD) و رزولوشن 4K (Ultra HD)، جزو رایجترین انواع رزولوشنها در صفحهنمایش دوربینهای فیلمبرداری هستند. شما میتوانید تمامی رزولوشن های دوربین های فیلمبرداری را در جدول زیر ببینید.
رزولوشن فیلم | نام | تعداد پیکسل |
SD (Standard Definition) | 480p | 640x480 |
HD (High Definition) | 720p | 1280x720 |
Full HD (FHD) | 1080p | 1920x1080 |
2K video (Quad HD) | 2K یا 1440p | 2560x1440 |
4K video or Ultra HD (UHD) | 2160p یا 4K یا8MP | 3840x2160 |
8K video or Full Ultra HD | 8k یا 4320p | 7680x4320 |
۴. حافظه دوربین فیلمبرداری
حافظه بیشتر دوربین فیلمبرداری به شما این امکان را میدهد که زمان ضبط خود را افزایش دهید. همچنین دقت کنید که هر چه رزولوشن ویدئو شما بالا باشد، حافظه ذخیرهسازی دوربین فیلمبرداری شما هم باید بیشتر باشد؛ بنابراین برای اینکه هنگام ضبط با کمبود حافظه مواجه نشوید، بهتر است برای دوربین فیلمبرداری خود، SD کارت جداگانه هم تهیه کنید.
لازم به ذکر است اکثر سازندگان، دوربین های فیلمبرداری را با حافظه داخلی و یک درگاه برای کارت حافظه (SD Card) عرضه میکنند.
انواع حافظه ذخیره سازی داخلی دوربین فیلمبرداری
حافظه ذخیرهسازی داخلی دوربین فیلمبرداری شامل ۲ نوع زیر است:
- حافظه فلش (Flash Memory): حافظه فلش همان کارت حافظه مینی است که در داخل دوربین فیلمبرداری نصب میشود. این حافظه سبک و مقاوم است اما حافظه ذخیرهسازی زیادی ندارد.
- هارددیسک (Hard Disk): هارددیسک یک قطعه الکترونیکی با قطعات متحرک است که داخل دوربین فیلمبرداری نصب میشود. هارددیسک نسبت به حافظه فلش حافظه ذخیرهسازی بیشتر و قیمت مقرونبهصرفهتری دارد اما سنگینتر و آسیبپذیرتر است و در ارتفاعات بالاتر از ۳ هزار متر از سطح دریا کار نمیکند.
۵. سنسور دوربین فیلمبرداری
سنسور (Sensor) یا حسگر دوربین فیلمبرداری با دریافت نور از محیط، باعث تشکیل تصاویر دیجیتال میشود. بهطورکلی کیفیت تصویر، به رزولوشن و اندازه سنسور بستگی دارد. هر چه تعداد پیکسلهای سنسور زیاد باشد و این پیکسلها ابعاد بزرگتری داشته باشند، نور دریافتی توسط سنسور بیشتر میشود؛ در نتیجه ویدئو و تصاویر با جزئیات بیشتری ثبت میشوند. رزولوشن سنسور حداقل باید 2 برابر رزولوشن استاندارد ویدئو باشد.
دوربینهای حرفهایتر، دارای سنسور بزرگتر هستند و حسگر آنها معمولاً فولفریم (Full Frame) و مدیوم فرمت (Medium Format) است ولی در دوربینهای نیمهحرفهای عموماً از حسگرهای APS-C استفاده میشود.
انواع سنسور دوربین فیلمبرداری
سنسور در دوربین فیلمبرداری به ۲ صورت زیر رایج است:
سنسور Charge Coupled Device) CDD)
سنسورCDD جزو اولین سنسورهای به کار رفته در دوربینهای فیلمبرداری است که تصاویر با کیفیتی ایجاد میکند اما به دلیل تکنولوژی ساخت پیچیدهشان، مصرف انرژی الکتریکی بالایی دارند.
سنسور (Complementary Metal Oxide Semiconductor) CMOS
سنسور CMOS در حال حاضر رایجترین سنسور موجود در بازار و رقیب اصلی سنسور CDD است. سنسور CMOS نسبت به سنسور CDD کیفیت تصویر پایینتری دارد اما مصرف انرژی الکتریکی کمتری دارد. همچنین دوربین های فیلمبرداری با حسگر CMOS سبکتر هستند و قیمت مناسبتری دارند.
حساسیت سنسور دوربین فیلمبرداری ( ایزو - ISO)
حساسیت ISO توانایی کلی دوربین فیلمبرداری را در جذب نور اندازهگیری میکند. ایزو مخفف عبارت International Organization for Standardization است و با میلیمتر بیان میشود. هر چه طول محدوده ایزو بیشتر باشد، دوربین شما طیف بیشتری از نور را جذب میکند و شما حتی در شرایط نور کم هم میتوانید تصاویر موردنظر خودتان را ضبط کنید.
دقت کنید که هر چه ایزو عدد کوچکتری باشد، فیلم و تصویر شفافتری دارید اما در ایزو با عدد بزرگتر، تصویر و فیلم دقیقتر اما همراه با نویز ایجاد میشود.
۶. زوم دوربین فیلمبرداری
زوم (Zoom) در دوربین فیلمبرداری به معنی دور یا نزدیککردن سوژه است، بدون اینکه خود فیلمبردار حرکت کند. به آنها بزرگنمایی (Zoom Out) و کوچکنمایی (Zoom In) هم میگویند.
2 نوع زوم در دوربین های فیلمبرداری به نامهای اپتیکال و دیجیتال وجود دارد که برای درک بهتر تفاوت آنها ابتدا باید با مفهوم فاصله کانونی آشنا شوید.
فاصله کانونی در دوربین فیلمبرداری (Fucal Lenght)
به فاصلهی بین مرکز عدسی لنز و سنسور دوربین، فاصله کانونی میگویند که با کلمه «F» نشان داده میشود و بر اساس میلیمتر است. اگر فاصله کانونی لنز را زیاد کنید، اشیا را نزدیکتر میآورد و زاویه دید را کمتر میکند؛ به عبارتی هر چه فاصله کانونی بلندتر باشد میدان دید باریکتری با زوم بیشتر ارائه میشود.
انواع زوم دوربین فیلمبرداری
زوم دیجیتال و اپتیکال ۲ نوع زوم در دوربین فیلمبرداری هستند. تفاوت زوم دیجیتال با اپتیکال را در ادامه بخوانید.
زوم دیجیتال (Digital Zoom)
زوم دیجیتال در درون دوربین فیلمبرداری انجام میشود و با بزرگ کردن پیکسلهای تصویر باعث بزرگنمایی فیلم میشود. در این روش کیفیت تصویر و ویدئو کاهش پیدا میکند.
زوم اپتیکال (Optical Zoom)
زوم اپتیکال در دوربین فیلمبرداری توسط لنز صورت میگیرد و با جابهجایی فاصله کانونی در دوربین فیلمبرداری، باعث بزرگنمایی میشود. در زوم اپتیکال کیفیت ویدئو حفظ میشود؛ به همین دلیل همیشه به قابلیت زوم اپتیکال در دوربین فیلمبرداری بیشتر توجه کنید.
۷. لرزشگیر دوربین فیلمبرداری (IS)
لرزشگیر یا تثبیت کننده تصویر (Image Stabilizer) یکی از ویژگی های دوربین فیلمبرداری است که به کاهش تاری تصاویر یا فیلمها هنگام گرفتن عکس یا فیلمبرداری کمک میکند. اگر اکثرا در حین حرکت فیلمبرداری میکنید، باید به استابلایزر (لرزشگیر) دوربین فیلمبرداری توجه ویژهای داشته باشید.
انواع لرزشگیر دوربین فیلمبرداری
لرزشگیرهای دوربین فیلمبرداری ۳ نوع زیر هستند:
لرزشگیر اپتیکال (Optical Image Stabilization or OIS)
لرزشگیر اپتیکال برای بهبود لرزش عکس و فیلم کاربرد دارد اما در درجه اول برای عکاسی مناسبتر است.
لرزشگیر دیجیتال (Electronic Image Stabilization or EIS)
لرزشگیر دیجیتال فقط برای بهبود فیلم کاربرد دارد.
لرزشگیر هیبرید یا دینامیک Hybrid Image Stabilization or HIS))
لرزشگیر داینامیک سیستم بهروز شده و ترکیبی از لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال است.
۸. لنز دوربین فیلمبرداری
لنز در دوربین فیلمبرداری (Lens) مجموعهای از عدسیها است که نور را متمرکز میکند و بعد از انتقال به حسگرِ دوربین، باعث ایجاد تصویر میشود. لنز میتواند نمای واضحتری از صحنه مقابل شما و دوربین ارائه دهد که بستگی زیادی به نوع و کیفیت آن دارد.
دوربینها معمولاً دارای یک لنز اولیه کیت (Kit) هستند و این لنز برای افراد مبتدی کفایت میکند اما اگر به صورت حرفهای فیلمبرداری میکنید باید بعد از خرید دوربین فیلمبرداری، اقدام به خرید لنز موردنیاز خود کنید. البته حتماً توجه کنید که دوربین انتخابی شما قابلیت تغییر لنز را داشته باشد.
۹. فوکوس دوربین فیلمبرداری
فوکوس (Focus) به معنای ایجاد تصویر واضح از سوژه موردنظر با استفاده از تنظیم جهت نور در داخل دوربین است که شامل 2 نوع فوکوس دستی (Manual Focus) و فوکوس اتوماتیک (Auto Focus) است.
مقایسه فوکوس دستی با اتوفوکوس در دوربین فیلمبرداری
فوکوس دستی در دوربین فیلمبرداری، آزادی عمل بیشتری به شما میدهد و در نورهای کم هم خوب کار میکند اما سرعت کارتان را کم میکند. در فیلمبرداری از سوژه متحرک، اتو فوکوس عملکرد بهتری دارد و خیلی سریع تنظیم میشود، همچنین کمک میکند تصاویر و ویدئو واضحی ثبت کنید. لازم به ذکر است که برای ولاگ و فیلمبرداری از خود، اتوفوکوس بهتر است.
۱۰. میکروفون دوربین فیلمبرداری
تمامی دوربین های فیلمبرداری، یک یا چند میکروفون داخلی دارند اما اگر مکالمه افراد یا ویدئوی حیاتوحش را ضبط میکنید و کیفیت صدا برای شما اهمیت بالایی دارد، از یک میکروفن جهتدار استفاده کنید تا نتایج بهتری بگیرید.
هدف اصلی هر میکروفون ضبط صدای یکسان، یکنواخت و بدون نویز در تمام طول ویدئو است. بنابراین اگر میکروفون داخلی نیاز شما را برطرف نمیکند، باید به فکر خرید یک میکروفون حرفهای برای دوربین خود باشید؛ البته قبل از خرید مطمئن شوید که دوربین شما جک میکروفون داشته باشد.
۱۱. قابلیت عکاسی با دوربین فیلمبرداری
بسیاری از دوربین های فیلم برداری مانند دوربین های DSLR، دوربین های بدون آینه و Camcorderها به شما این امکان را میدهند که هنگام ضبط ویدئو به طور همزمان عکس هم بگیرید. اکثر دوربینها برای گرفتن عکس، ضبط را قطع میکنند اما میتوانید با استفاده از نرمافزار روی رایانهتان، یک فریم از ضبط خود بگیرید.
۱۲. اندازه و وزن دوربین فیلمبرداری
مبتدیان معمولاً تمایل دارند راحتی و ارگونومی دوربین فیلمبرداری را نادیده بگیرند، در عوض روی مشخصات فنی آن تمرکز میکنند. دقیقاً همینجا باید یادآوری کنیم که بدنهی دوربین فیلمبرداری چیزی است که در دستان خود نگه میدارید؛پس راحتی آن برای استفاده طولانیمدت بسیار مهم است.
البته ممکن است که شما همواره از سهپایه استفاده کنید و وزن دوربین برای شما اهمیت کمتری داشته باشد اما به طور کلی فراموش نکنید بسته به نوع کاری که انجام میدهید وزن، اندازه و ارگونومی دوربین را نیز در نظر داشته باشید.
۱۳. باتری دوربین فیلمبرداری
هیچچیز بدتر از آن نیست که وسط فیلمبرداری شارژ باتری دوربینتان تمام شود. از این رو نوع باتری دوربین فیلمبرداری و در موارد ضروری خرید باتری دوم بسیار مهم است.
انواع باتری دوربین فیلمبرداری
انواع باتری های دوربین فیلمبرداری عبارتاند از:
باتریهای لیتیوم یونی قابل شارژ (Li-ion)
باتریهای لیتیوم یونی نسبت به باتریهای نیکل هیدرید جمع و جورتر و سبکتر هستند و انرژی بیشتری را ذخیره میکنند که البته قیمت بالاتری هم دارند.
باتریهای نیکل متال هیدرید قابل شارژ (NiMH)
باتری های نیکل متال هیدرید قابل شارژ برای کسانی که بودجه کمتری در نظر دارند و نیاز به فیلمبرداری طولانیمدت ندارند مناسب است.
باتریهای قلمی یکبارمصرف
باتریهای قلمی یکبار مصرف را به عنوان یک وسیله جانبی میتوانید تهیه کنید و در موارد ضروری از آن استفاده کنید.
۱۴. لوازم جانبی دوربین فیلمبرداری
لوازم جانبی دیگری برای دوربین فیلمبرداری وجود دارد که ممکن است بعد از خرید دوربین به آن نیاز داشته باشید. این لوازم برای راحتی کار شما یا افزایش کیفیت و کارایی دوربین یا محافظت از دوربین فیلمبرداری و امثالهم تولید شدهاند. برخی از این لوازم عبارتاند از:
- سهپایه
- فیلترها
- لنزهای اضافی
- بند دوربین
- کیف دوربین فیلمبرداری و…
۱۵. سایر ویژگی های خاص در دوربین فیلمبرداری
در این بخش یک سری ویژگیهای خاص دیگر را برای دوربین فیلمبرداری ذکر میکنیم که با توجه به نیاز خود، آنها را در نظر بگیرید.
- ضد آب بودن: اگر در شرایط آبوهوایی خاص کار میکنید، به ضدآب بودن و مقاومت بدنه دوربین فیلمبرداری توجه کنید.
- فرمت ضبط ویدئو: اگر با نرمافزارهای ویرایش ویدئو کار میکنید، حتماً همخوانی فرمت ضبط ویدئو در دوربین فیلمبرداری را با نرمافزار مورد نظرتان چک کنید.
- اتصالات: بررسی اتصالات بی سیم دوربین فیلمبرداری مثل Wifi و پورتهای آن به شما کمک میکند تا انتقال تصاویر ویدئو را بهراحتی انجام دهید.
- تنظیم دستی: برخی از دوربین های فیلمبرداری امکان تنظیم دستی بعضی از ویژگیها را به کاربر میدهند که برای کاربران حرفهای بررسی این مورد بسیار ضروری است.
- صفحهنمایش لمسی: داشتن صفحهنمایش لمسی در دوربین فیلمبرداری یک مزیت حساب میشود و کار با تنظیمات دوربین را برای شما راحت میکند.
- گارانتی: داشتن گارانتی معتبر باعث میشود که شما خرید امنی داشته باشید و نگران خرابیهای احتمالی نباشید.
بهترین برند دوربین فیلمبرداری
برای انتخاب و خرید از بین انواع دوربین های فیلمبرداری، لازم است که کاربران در مورد تولیدکنندگان پیشرو دوربینهای فیلمبرداری اطلاعات داشته باشند. در همین راستا برندهای معتبر و بهروز در حوزهی تولید دوربین فیلمبرداری عبارتاند از:
- کانن (Canon)
- نیکون (Nikon)
- سونی (Sony)
- پاناسونیک (Panasonic)
- جیویسی (JVC)
- گوپرو (GoPro)
۱. دوربین فیلمبرداری کانن (Canon)
کانن شرکتی است که حتی برای کسی که از راه دور با صنعت عکاسی و فیلم ارتباط داشته باشد، نیاز به معرفی ندارد؛ چرا که یکی از پرطرفدارترین محصولات بازار است. کانن هر ساله از فناوریهای جدید در تولید محصولات خود استفاده میکند و محصولاتی را با قابلیتهای خاص به بازار عرضه میکند.
۲. دوربین فیلمبرداری نیکون (Nikon)
نیکون یکی دیگر از بهترین برندهای دوربین با سابقه طولانی در تولید دستگاههای اپتیکال، دوربین و لنز است که به داشتن دوربینهای حرفهای منحصر به فرد معروف است. این تولیدکنندهی پیشگام، همچنان جایگاه خود را در میان برترین برندهای دوربین حفظ کرده است.
۳. دوربین فیلمبرداری سونی (Sony)
سونی یکی دیگر از شرکتهای الکترونیکی است که در سراسر جهان بسیار نام آشناست. دوربینهای فیلمبرداری آنها بارها جوایز بهترین دوربینهای فیلمبرداری را دریافت کردهاند. دوربینهای این برند با طراحیهای شیک خود شناخته میشوند.
۴. دوربین فیلمبرداری پاناسونیک (Panasonic)
پاناسونیک با توجه به قیمتی که ارائه میدهد، دوربینهایی را عرضه میکند که کمتر کسی میتواند در بازار با آنها رقابت کند. هنگام توصیه برای خرید دوربینهای فیلمبرداری بهندرت از آنها نام برده میشود اما بیشتر مدلهای آنها رقابت خوبی با رقبا دارند.
۵. دوربین فیلمبرداری جی وی سی (JVC)
JVC یکی از قدیمیترینها در بازار دوربین فیلمبرداری است. این برند دوربینهای فیلمبرداری با ویژگیهای جدید تولید میکند و از آزمایش برای به دست آوردن نتایج منحصربهفرد ترسی ندارد.
۶. دوربین فیلمبرداری گوپرو (GoPro)
GoPro اولین برندی است که برای دوربین فیلمبرداری مناسب ورزش، مسافرت و هر نوع فعالیت نیازمند تحرک به ذهن میرسد. حتی میتوان گفت نام این برند، مترادف با نام کل صنعت دوربینهای اکشن میباشد.
زمانی که این برند تأسیس شد، کمتر کسی میتوانست این موفقیت را برای آن تصور کند ولی اکنون یک برند میلیارد دلاری است که همچنان به نوآوری و رهبری در بازار دوربین های اکشن ادامه میدهد.
خرید دوربین فیلمبرداری اقساطی
حالا اگر دوربین فیلمبرداری محبوبتان را انتخاب کردید اما به دلیل محدودیت بودجه نمیتوانید آن را تهیه کنید، نگران نباشید؛ چون در فروشگاه ادبازار این امکان وجود دارد که شما بهصورت قسطی دوربین موردنظر خود را تهیه کنید.
جمعبندی
در این مقاله از ادبازار تلاش کردیم تا شما را با اصطلاحات و مشخصات فنی دوربین های فیلمبرداری مختلف و بهترین مارک آنها آشنا کنیم. حال اگر هنوز سؤال یا نقطه مبهمی برایتان وجود دارد میتوانید در بخش نظرات بنویسید یا از مشاوره رایگان متخصصان ادبازار در خريد دوربين فيلمبرداری استفاده کنید.