راهنمای خرید پاوربانک (سریع و کوتاه)
اگر فرصت کافی برای خواندن تمام مقاله را ندارید و به دنبال مروری سریع بر راهنمای خرید پاور بانک هستید، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- در ابتدا باید مشخص کنید پاور بانک را برای شارژ چه دستگاهی نیاز دارید، پاسخ به این سؤال مشخص میکند که کدام یک از ویژگیهای پاوربانک (قیمت، ظرفیت، وزن، دفعات شارژ، ایمنی و ...) برایتان اهمیت بیشتری دارد تا بتوانید بهترین پاور بانک متناسب با نیازتان را انتخاب کنید.
- باتری گوشی، تبلت و لپ تاپ مقدار مشخصی از جریان (آمپر) و ولتاژ (ولت) را در شارژدهی میتوانند تحمل کنند. همواره بهترین راه برای پیداکردن ظرفیت و توان پاور بانک مناسب هر دستگاه، مراجعه به مشخصات درج شده روی شارژر اورجینال آن است.
- دقت کنید پاور بانک انتخابی برای هر دستگاه، ظرفیت و توان شارژ کامل دستگاهتان را حداقل تا ۲ دفعه داشته باشد تا خاموششدن بیموقع، در کارتان اختلال ایجاد نکند.
- اگر قصد جابهجایی مداوم پاور بانکتان را دارید، از سری پاور بانک های خوب و سبک با محدوده وزنی ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم استفاده کنید. باید توجه داشته باشید به دلیل رابطه مستقیم ظرفیت پاور بانک با وزن آن، پاور بانک های سبک معمولاً ظرفیتی در بازه ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیآمپر ساعت دارند.
- اگر گوشی سری S سامسونگ با فناوری QI (شارژ وایرلس) دارید، پاور بانکهای وایرلس را انتخاب کنید. البته به این نکته دقت کنید که معمولاً بیشتر مواقع، سرعت شارژ با کابل از سرعت شارژ بیسیم بیشتر است.
- بهترین پاور بانک برای آیفون باید توان ۲۰ وات، کابل لاینتینگ و قابلیت شارژ ایمن داشته باشد تا نوسانات برق به باتری حساس این گوشی گرانقیمت، آسیبی نرساند.
- اگر طبیعتگردی میکنید احتمالاً گاهی برای شارژ خودِ پاور بانک هم به پریز دسترسی ندارید که در این صورت بهترین پاور بانک برای شما پاور بانک های خورشیدی هستند که از پنلهای فتوولتائیک برای ذخیره شارژ استفاده میکنند.
- برای شارژ دستگاههای کممصرف مانند هدفون بلوتوث، مچبند و ساعت هوشمند بهتر است از انواع پاور بانک هوشمند با قابلیت تشخیص ولتاژ و جریان دستگاه متصل استفاده کنید.
- برای خرید انواع پاور بانک باید بودجهای بین ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان در نظر بگیرید.
- لیست بهترین برندهای پاور بانک موجود در بازار عبارتاند از:
- شیائومی
- انکر
- باسئوس
- هترون
- انرجایزر
- پاور بانک های شیائومی و هترون با وزن سبک و ظرفیت حداکثر ۲۰ هزار میلیآمپر ساعت بهترین انتخابها برای استفاده روزمره و حمل با کولهپشتی هستند.
- پاور بانکهای باسئوس با افزایش ایمنی در شارژ و اختصاص ولتاژ و آمپر متناسب با انواع دستگاهها؛ بهترین پاور بانک برای تبلت و گوشی های گرانقیمت مانند آیفون هستند.
- پاور بانکهای انکر با ارتقا قابلیتهای فستشارژ در شارژ بیسیم، بهترین پاور بانک ها برای انواع گوشیهای دارای فناوری شارژ بیسیم مانند سامسونگ سری S10 و S20 هستند.
- پاور بانکهای انرجایزر با ظرفیت بالا (۳۰ هزار میلیآمپر ساعت) و توان خروجی بالا بهترین پاور بانک ها برای لپ تاپ و شارژ همزمان چند دستگاه هستند.
حال اگر وقت کافی برای مطالعه کامل راهنمای خرید پاور بانک دارید، در ادامه ابتدا اطلاعات مفیدی در خصوص ویژگیهای پاور بانک (ظرفیت، شارژ گذرا، فستشارژ و ...) و کارکرد هر کدام از این ویژگیها ارائه داده ایم. پس از آن ما شما را با انواع پاور بانک و راهنمای خرید پاور بانک برای انواع دستگاههای دیجیتال (گوشی، تبلت، لپ تاپ و ...) آشنا خواهیم کرد. در بخش آخر نیز بهترین پاور بانک های بازار را بهصورت تخصصی معرفی و بررسی میکنیم.
پاور بانک چیست و چه کاربردی دارد؟
پاور بانک شارژر همراهی است که قابلیت شارژ و دشارژ دارد. این شارژر همراه میتواند از گوشی موبایل و تبلت گرفته تا لپتاپ و دوربین را، بارها بدون دسترسی به پریز برق شارژ کند.
لازم به ذکر است به دلیل تنوع بالای پاور بانک های موجود در بازار، در مسیر انتخاب و خرید این شارژر همراه، ابتدا باید با مشخصات کلیدی آن آشنا شوید.
مشخصات یک پاور بانک خوب (۱۴ ویژگی کلیدی)
امروزه اکثر کارهای روزمره به گوشی، تبلت و لپ تاپ وابسته است؛ بنابراین یک منبع شارژ همراه، شما را از متوقف کردن کارتان بهخاطر کمبود شارژ، نجات میدهد. در همین راستا برای اینکه بهترین پاور بانک متناسب با نیازتان را بخرید لازم است ۱۴ فاکتور کلیدی یک پاور بانک خوب را بشناسید:
- ظرفیت پاور بانک
- سرعت شارژ پاور بانک
- اندازه و وزن پاور بانک
- جنس بدنه پاور بانک
- طول عمر و جنس باتری
- انواع پورت های پاور بانک
- پاور بانک با قابلیت شارژ بی سیم
- قابلیت شارژ گذرا
- شارژ ایمن پاور بانک
- سنسور تنظیم دمای پاور بانک
- قطع کن پاور بانک
- شارژ قطرهای در پاور بانک
- انواع نمایشگر پاور بانک
- لوازم جانبی پاور بانک
۱. ظرفیت اسمی و واقعی پاور بانک
ظرفیت اسمی پاور بانک ها عددی است که نشان میدهد باتری پاور بانک قابلیت ذخیرهسازی چند میلیآمپر شارژ را دارد. در انواع پاور بانک ها به دلیل راندمان کمتر از ۱۰۰ درصد، تمام شارژ ذخیره شده پاوربانک به دستگاه متصل، منتقل نمیشود یعنی برخلاف انتظارتان، نمیتوانید تلفن همراهی با باتری ۲ هزار میلیآمپری را ۵ بار توسط یک پاور بانک ۱۰ هزار میلیآمپر ساعتی به شارژ ۱۰۰ درصد برسانید.
محاسبه تعداد دفعات شارژ دستگاه توسط پاوربانک
برای اینکه مشخص کنید یک پاور بانک چند بار بهطور کامل میتواند دستگاه شما را شارژ کند باید طبق روابط زیر ابتدا ظرفیت واقعی پاور بانک را محاسبه کنید، سپس با تقسیم آن بر ظرفیت باتری دستگاه موردنظر (گوشی هوشمند، تبلت و لپ تاپ)، تعداد دفعات شارژ را به دست آورید.
ظرفیت واقعی پاور بانک = راندمان پاور بانک × ظرفیت اسمی |
تعداد دفعات شارژ پاور بانک = ظرفیت واقعی پاور بانک ÷ ظرفیت باتری دستگاه متصل |
راههای محاسبه ظرفیت واقعی پاور بانک
شما با استفاده از ولتاژ درج شده در بالای پورت های پاور بانک میتوانید ظرفیت واقعی پاور بانک را به دست آورید؛ چرا که شرکتهای سازنده اطلاعات مربوط به راندمان محصولاتشان را منتشر نمیکنند.
مثال: اگر پاور بانک ۱۰ هزار میلیآمپر ساعتی با باتری لیتیوم یون داشته باشیم، ظرفیت واقعی را طبق مراحل زیر به دست میآوریم.
- ابتدا با ضرب ظرفیت اسمی پاور بانک (۱۰ هزار میلیآمپرساعت) در ولتاژ باتری لیتیوم یون (۷/۳ ولت) توان اسمی را به دست میآوریم.
- در مرحله بعد این توان اسمی را بر ولتاژ خروجی USB استاندارد، ۵ ولت تقسیم میکنیم تا بدانیم از این پورت چه ظرفیتی از پاور بانک به دستگاه منتقل میشود.
- عدد حاصل ۷ هزار و ۴۰۰ میلیآمپر ساعت است و نشانگر آن است که حدودا ۲۵ درصد از ظرفیت اسمی پاور بانک به دستگاه منتقل نمیشود.
محاسبه سریع ظرفیت واقعی پاور بانک
حال اگر برای پیدا کردن ظرفیت واقعی پاور بانک، حوصله محاسبات ندارید، راندمان پاور بانک را یکی از ۲ حالت زیر در نظر بگیرید:
- راندمان پاور بانک های ضعیفتر معمولاً بین ۷۰ تا ۸۵ درصد است.
- قوی ترین پاور بانک ها عموماً تا ۹۰ درصد راندمان را تضمین میکنند.
۲. سرعت شارژ پاور بانک
سرعت شارژ پاور بانک به ۲ عامل اصلی توان و فناوری شارژ سریع بهکاررفته در خروجی های پاور بانک بستگی دارد. علت دیر شارژ شدن پاور بانک عموماً استفاده از فناوریهای قدیمیتر فستشارژ در پورت ورودی پاور بانک است.
توان پاور بانک
هر چه توان پاور بانک بیشتر باشد، زمان شارژ پاور بانک و تخلیه آن کاهش مییابد. برای محاسبه توان پاور بانک از رابطه زیر استفاده میشود:
فست شارژ پاور بانک چیست؟
برای تشخیص فست شارژ بودن پاور بانک، لازم است بدانید چه فناوری برای انتقال شارژ در پورت های پاور بانک استفاده شده است. با نگاهی به جدول زیر میتوانید تفاوت انواع فناوریهای فست شارژ و ارتباطش با ولتاژ و توان خروجی را بررسی کنید و بهترین پاور بانک شارژ سریع را انتخاب نمایید.
نوع تکنولوژی فست شارژ | نوع پورت پاور بانک | گوشیهای سازگار | بازه ولتاژ (ولت) | حداکثر توان (وات) | |
۱ | پاور دلیوری (USB Power Delivery یا PD) | Type-C |
مدلهای اخیر سامسونگ و آیفون ۱۱ به بالا و برخی مدلهای شیائومی |
۵ تا ۴۸ | ۲۴۰ |
۲ | کوالکام (Qualcomm Quick Charge یا QC) |
Type-A Type-C Micro USB |
سامسونگ، شیائومی و ال جی | ۳/۳ تا ۲۰ | ۱۰۰ |
۳ | سوپر شارژ (Super Charge یا SCP) |
Type-A Type-C |
فناوری اختصاصی شرکت هوآوی | ۵/۴ یا ۵ | ۵/۲۲ |
۴ | آداپتیو (Adaptive Fast Charging) | Type-C | اختصاصی محصولات سامسونگ و نوت ۱۰ | ۵ تا ۱۱ | ۱۸ تا ۴۵ |
۵ | هایپر شارژ (HyperCharge) | Type-C | اختصاصی شرکت شیائومی | ۵ تا ۲۰ | ۱۲۰ |
۳. اندازه و وزن پاور بانک
اندازه و وزن پاور بانک با ظرفیت آن رابطه مستقیمی دارد، به این معنا که پاور بانک با ظرفیت بالا، معمولاً وزن بیشتر و ابعاد بزرگتری دارد. برخی شرکتهای تست انواع پاور بانک با توجه به دغدغه کاربرا برای تهیه قوی ترین پاور بانک با کمترین وزن، به فکر ارائه معیاری افتادند که هم ظرفیتهای پاور بانک و هم وزن پاور بانک در آن لحاظ شده باشد. این معیار سنجش قدرت پاور بانک با توجه به وزن آن، طبق روابط زیر محاسبه میشود:
این معیار در راهنماي خريد پاور بانك معمولاً در محدوده ۲۵ تا ۲۲۵ Wh/Kg گزارش میشود. هر چه این معیار بزرگتر و به ۲۲۵ Wh/Kg نزدیکتر باشد، پاور بانک برای سفر و کمپینگ مناسبتر است.
۴. جنس بدنه پاور بانک
جنس بدنه پاور بانک عموماً آلومینیومی با پلاستیک ABS ضد ضربه است. استفاده از فیبر کربن در ساختار بدنه پاور بانک، آن را نسبت به حرارت و شعله مقاومتر میکند. بدنه اکثر پاور بانکها در برابر قطرات آب مقاوم است و آب از سطح بدنه به داخل نفوذ نمیکند درحالیکه پاور بانکهای ضد آبی هم هستند که اگر در عمق چندمتری داخل آب هم قرار بگیرند، پوشش پورتها و بدنه مانع از آسیب به باتری و مدار داخلی میشود.
بهعنوان یک راهنمایی در خرید پاور بانک های ضد آب، باید به قیمت بالای آنها اشاره کنیم.
۵. طول عمر و جنس باتری
باتری پاوربانک که انرژی را ذخیره میکند از جنس لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمر است. عمر مفید پاور بانک با باتری لیتیوم پلیمر معمولاً بیشتر از لیتیوم یون است اما هزینه تولید بالاتری دارد.
به طور کلی اگر به دنبال یک پاور بانک خوب و سبک هستید و حاضرید برای امنیت و عمر باتری طولانیتر، کمی بیشتر هزینه کنید، پاور بانکی با باتری لیتیوم پلیمر بخرید. در نظر داشته باشید که انواع پاور بانک ها طوری طراحی میشوند که معمولاً بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ چرخه شارژ و دشارژ، عمر میکنند.
مقایسه باتری های پاوربانک (لیتیوم یونی با پلیمری)
برای اینکه تفاوت پاور بانک با باتری لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر برایتان مشخص شود، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- ظرفیت پاور بانک های لیتیوم پلیمر معمولاً بیشتر از ظرفیت پاور بانکهای لیتیوم یون است.
- زمان شارژ شدن پاور بانک 10 هزار میلیآمپر ساعت با باتری لیتیوم پلیمر حدوداً ۵ الی ۶ ساعت طول میکشد درحالیکه باتری لیتیوم یون برای شارژ کامل ۱۰ ساعت زمان لازم دارد.
- وزن پاور بانک لیتیوم پلیمر کمتر از لیتیوم یون است.
- راندمان باتری لیتیوم یون کمی بیشتر از باتری لیتیوم پلیمر است. به این معنی که ظرفیت اسمی پاوربانک لیتیوم یون به ظرفیت واقعی آن نزدیکتر است.
۶. انواع پورت های پاور بانک
در هر پاور بانک برای شارژ کردن و شارژ شدن، تعدادی پورت ورودی و خروجی طراحی شده است که انواع آن عبارتاند از:
- USB-A: پورت مستطیل شکلی که در هر وسیله دیجیتال تولید شده در ۱۵ سال اخیر، تعبیه شده است.
- Micro/mini-USB: نوع USB مینی و کوچک که معمولاً در گوشیهای هوشمند و سایر دستگاههای قابلحمل استفاده میشود.
- USB-C: پورت تایپ سی، نسخه جدید و جمعوجور USB-A است و کابل متناسب با آن فاقد برجستگی است؛ بنابراین لازم نیست نگران قرارگیری درست کابل در پورت باشید. پورت تایپ سی به دلیل اندازه و تطبیقپذیری در بین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند و لپتاپ محبوبیت بالایی دارد.
- خروجی بیسیم (Wireless Charge): برخی از پاور بانکها امکان شارژ بیسیم را برایتان فراهم میکنند، البته این در صورتی است که گوشی شما هم از شارژ بیسیم پشتیبانی کند.
- ورودی خورشیدی (Solar Charging): برخی پاور بانک ها علاوه بر امکان شارژ شدن با برق، بهدلیل قرارگیری پنلهای خورشیدی در بدنه، میتوانند با نور خورشید هم شارژ شوند.
برق پورت پاور بانک
باید توجه داشته باشید که هر کدام از انواع پورت های پاور بانک، توانایی انتقال جریان و ولتاژ بهخصوصی را دارند. در واقع به بیان دیگر میتوان گفت شرکتهای سازنده با توجه به همین ظرفیتهای انتقال شارژ، برای انواع فناوریهای فستشارژ، پورت مناسب را انتخاب میکنند.
برای مثال در فناوری فستشارژ پاور دلیوری عموماً از پورت تایپ سی با حداکثر ولتاژ ۴۸ ولت و توان خروجی ۲۴۰ وات استفاده میشود.
۷. پاور بانک با قابلیت شارژ بی سیم
در پاور بانک وایرلس از یک میدان القایی یا مغناطیسی برای انتقال شارژ از پاور بانک به دستگاه، استفاده میشود. اتصال وایرلس به کابل و پورت نیازی ندارد و در اثر دفعات شارژ و تخلیه فرسوده نمیشود. در جدول زیر معایب و مزایای استفاده از قابلیت شارژ بیسیم در پاور بانک را نوشتهایم.
مزایا | معایب |
|
|
۸. قابلیت شارژ گذرا در پاور بانک
قابلیت شارژ گذرا یا عبوری (Pass Through Charging)، استفاده از پاوربانک را در حال شارژ ممکن میکند. حتماً برایتان سؤال میشود که چرا به جای پاور بانک در حال شارژ از شارژر گوشی استفاده نمیکنیم؟
در جواب به این سؤال باید بگوییم مزیت اصلی استفاده از پاور بانک در حال شارژ نسبت به شارژر گوشی، محافظت از باتری در برابر افزایش لحظهای جریان و نوسانات برق است؛ بنابراین با این ویژگی نگران سوختن لپ تاپ و گوشی خود در برابر قطعی مکرر برق در تابستان، نباشید.
۹. شارژ ایمن در پاور بانک چیست؟
در پاور بانک های شارژ ایمن، باتری (لیتیوم یون یا لیتیوم پلیمر) به یک مدار محافظ باتری متصل میشود و بهطور مداوم ولتاژ و جریان باتری را کنترل میکند. این نوع شارژ در صورت بروز حوادث مختلف مانند شارژ و تخلیه بیش از حد، شدت جریان زیاد و اتصال کوتاه، باتری را قطع میکند.
۱۰. پاور بانک دارای سنسور NTC
سنسور NTC (Negative Temperature Coefficient) در پاور بانک، کنترل دما و نظارت بر آن را بهعهده دارد و از داغشدن شارژر پاور بانک و آسیب رسیدن به باتری، جلوگیری میکند. در واقع اصلیترین علت داغشدن پاور بانک، بخشی از توان پاور بانک است که در حین شارژ و دشارژ به گرما تبدیل میشود.
۱۱. قطع کن پاور بانک
قطع کن خودکار پاور بانک هنگامی که دستگاه شما به شارژ ۱۰۰ درصد رسید، شارژ رسانی را متوقف میکند تا از باتری گوشی شما در برابر شارژ بیش از حد محافظت نماید. در واقع میتوان این قابلیت را از ویژگی های یک پاور بانک خوب دانست، زیرا در غیر این صورت بیشترین ظرفیت پاور بانک در مدار داخلی تبدیل به انرژی میشود و هدر میرود.
۱۲. شارژ قطره ای (Trickle Charging) در پاور بانک
یکی از مشخصات پاور بانک خوب برای شارژ دستگاههایی با انرژی کم؛ قابلیتی به نام «شارژ با جریان کم» یا «شارژ قطرهای» است. اگر میخواهید دستگاهی مانند ساعت هوشمند، هدفون بلوتوث و ... را با پاور بانک شارژ کنید، به ورودی برق کمی نیاز دارید.
جریان شارژ رسانی تحت 2 شرط زیر به حالت قطرهای تغییر داده میشود:
- اگر بیشترین ظرفیت پاور بانک در شارژ استفاده شود و باتری لیتیومی پاور بانک بعد از مدتی داغ کند، سنسورهای NTC برای کنترل دما و جلوگیری از انفجار، شارژدهی را به حالت قطرهای تغییر میدهند.
- در پاور بانک هوشمند اگر ولتاژ موردنیاز دستگاهِ متصل کمتر از ولتاژ پورتِ پاور بانک باشد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به باتریِ دستگاهِ وصل شده، حالت شارژدهی به قطرهای تغییر پیدا میکند.
۱۳. انواع نمایشگر پاور بانک
در انواع قدیمی پاور بانک از نمایشگر LCD یا چراغ های LED تنها برای نمایش و مدیریت شارژ باقیمانده استفاده میشد. امروزه سازندگان بسیاری از پاور بانک های هوشمند با قابلیت Fit Charge از نمایشگر LCD علاوه بر کاربرد قبلی، برای نشاندادن ولتاژ و جریان مناسب دستگاهِ متصل استفاده میکنند.
۱۴. لوازم جانبی پاور بانک
برخی از لوازم جانبی مانند کاور سیلیکونی یا کیف پاور بانک جهت حفاظت و برخی دیگر مانند مبدل پاور بانک به مودم، برای افزایش کارایی به بازار عرضه میشوند.
برای آشنایی با انواع لوازم جانبی پاور بانک، مزایا و معایب آنها، مطالعه جدول زیر را از دست ندهید.
لوازم جانبی پاور بانک | مزایا | معایب | عکس لوازم جانبی پاور بانک | |
۱ | قاب یا کاور سیلیکونی پاور بانک |
• محافظت در برابر ضربه • تنوع رنگی • قیمت مناسب |
|
|
۲ | کیف پاور بانک |
|
|
|
۳ | مبدل پاور بانک به مودم | جلوگیری از قطعی اینترنت Wifi در اثر قطعی برق | مصرف برقِ بیشتر مودم نسبت به گوشی |
انواع پاور بانک
در این بخش بهترین انواع پاور بانک های موجود در بازار را بر اساس اینکه قرار است برای شارژ گوشی، تبلت یا لپتاپ استفاده شوند یا قابلیتهای ویژهای نظیر شارژ هوشمند و وایرلس داشته باشند، به صورت زیر تقسیمبندی میکنیم:
- پاور بانک برای گوشی
- پاور بانک برای تبلت
- پاور بانک مناسب لپتاپ
- پاور بانک هوشمند
- پاور بانک خورشیدی
- پاور بانک وایرلس
۱. پاور بانک برای گوشی
اگر به دنبال راهنمای خرید پاور بانک موبایل هستید، ۳ نکته زیر را به عنوان نکات مهم در خرید پاور بانک مناسب گوشی هوشمند در نظر بگیرید:
- ظرفیت واقعی حداقل 10 هزار میلیآمپرساعت و توان ۱۵ وات به بالا داشته باشد.
- پورت تایپ سی داشته باشد، زیرا این نوع پورت در اکثر گوشیهای جدید طراحی شده است.
- سایر قابلیتها مانند پشتیبانی از شارژ ایمن، سنسور NTC، قطع کن خودکار و شارژدهی قطرهای نیز به افزایش طول عمر باتری گوشی کمک میکند.
همچنین در این بخش راهنما و نکات مهم برای خرید پاور بانک مناسب برندهای گوشی سامسونگ، شیائومی، آیفون و هوآوی را نیز پوشش دادهایم تا انتخاب آسانتری داشته باشید.
راهنمای خرید پاور بانک گوشی سامسونگ
در خرید پاور بانک برای گوشی های سامسونگ، پشتیبانی از فستشارژ پاور دلیوری (PD) مزیت محسوب میشود، زیرا سامسونگ در تمام مدلهای جدیدش از این فناوری پشتیبانی میکند. علاوه بر آن در گوشی های سامسونگ گلکسی سری S10، S20 و گلکسی نوت ۹ امکان شارژ وایرلس وجود دارد، از این رو پاور بانک با قابلیت شارژ بی سیم بهترین انتخاب برای آنها است.
همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم مشکل اصلی در انواع پاور بانک وایرلس، توان خروجی کم و سرعت شارژ پایین است که در برخی از مدلها مانند پاور بانک وایرلس انرجایزر مدل QE10013PQ این مسئله تا حدودی با ارتقا توان به ۱۵ وات، برطرف شده است.
راهنمای خرید پاور بانک شیائومی
پاور بانک های شیائومی برای سالهای زیادی است که بهترین برند پاور بانک با وزن کم و قیمت مناسب هستند. از طرفی معمولاً تکنولوژیهای استفادهشده برای انواع محصولات یک برند، با هم سازگاری دارند؛ بنابراین اگر گوشی شیائومی با فناوری شارژ سریع هایپرشارژ (فناوری اختصاصی شیائومی) دارید، بهتر است دنبال پاور بانک های شیائومی بروید.
راهنمای خرید پاور بانک برای آیفون
برای اینکه دیگر نگران آسیبدیدن باتری آیفون گرانقیمت خود نباشید، باید دنبال پاور بانکی با انواع قابلیتهای شارژ ایمن و حفاظت از باتری بگردید. بهترین مدل ها و مارکهای پاور بانک برای آیفون باید:
- قابلیت شارژ هوشمند داشته باشد یعنی ولتاژ گوشی شما را تشخیص دهد و با توجه به آن، بهترین جریان را برای شارژ فراهم کند.
- سنسور NTC برای تنظیم دما و قابلیت شارژ قطرهای داشته باشد تا بعد از داغشدن باتریِ پاور بانک، برای تنظیم دما حالت شارژ را به شارژ قطرهای تغییر دهد.
- قابلیت قطع کن شارژ داشته باشد تا بعد از شارژ ۱۰۰ درصد گوشی آیفون، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به باتری در اثر شارژ بیش از حد، جریان را قطع کند.
- وجود کابل و پورت لایتنینگ برای شارژ آیفون مزیت محسوب میشود.
پاور بانک مناسب برای گوشی هوآوی
بهترین پاور بانک برای گوشی های هوآوی باید دارای سنسور تنظیم دمای NTC و قابلیت شارژدهی قطرهای باشد. این موضوع به آن دلیل است که برخی گوشیهای هوآوی در اتصال طولانیمدت به پاور بانک ها داغ میکنند و اگر شارژ رسانی قطرهای نباشد، به باتری گوشی هوآوی آسیب میرساند.
۲. پاور بانک برای تبلت
مناسبترین پاور بانک برای تبلت باید بالای 12 هزار میلیآمپر ساعت، ظرفیت اسمی داشته باشد تا حداقل یکبار به طور کامل بتواند تبلت را شارژ کند. زیرا باتری تبلتهای ۷ اینچی عموماً در محدوده 5 هزار تا 10 هزار میلیآمپر ساعت، ظرفیت دارند.
همچنین در انتخاب پاور بانک برای تبلت باید میزان جریان خروجی از پورت های پاور بانک را نیز در نظر داشته باشید. خروجی های پاور بانک با جریان یک آمپر نمیتوانند گزینههای مناسبی برای شارژ سریع تبلت شما باشند.
۳. پاور بانک مناسب لپ تاپ
در خرید پاور بانک با قابلیت شارژ لپ تاپ باید به نکات زیر توجه کنید:
- ظرفیت باتری لپ تاپ بیشتر از تلفن همراه و تبلت است. برای اطمینان از شارژ کامل لپ تاپ باید پاور بانکی با ظرفیت بیش از 20 هزار میلیآمپر ساعت تهیه کنید.
- توان خروجی پورتهای پاور بانک، مهمترین عامل تعیینکننده قدرت و سرعت شارژ لپ تاپ با پاور بانک است. اکثر لپ تاپ ها برای شارژ کامل به پورتی با حداقل ولتاژ ۲۰ ولت و جریان ۲ آمپر (توان ۴۰ وات)، نیاز دارند. برای تشخیص اینکه پاور بانک با چه توانی لازم دارید، اطلاعات درجشده در قسمت Output روی شارژر لپ تاپ، شما را از خواندن مقالات راهنمای خرید پاور بانک لپ تاپ، بینیاز میکند.
- برای شارژ لپ تاپ پورت AC پاور بانک و خروجی تایپ سی سازگار با فناوری شارژ سریع پاور دلیوری، مناسب هستند.
۴. پاور بانک هوشمند
پاور بانک هوشمند یکی از بهترین انواع پاور بانک ها با قابلیت فیت شارژ (Fit Charge) است که ولتاژ دستگاه متصل را تشخیص میدهد و جریانی متناسب با همان ولتاژ برای دستگاه، تأمین میکند. زمانی که دستگاه متصل به شارژ کامل رسید، پاور بانک هوشمند اتصال را قطع میکند و با این کار باعث افزایش عمر باتری پاور بانک و دستگاه متصل میشود.
بررسی پاور بانک ها نشان میدهد با گذشت زمان و کاهش شارژ پاور بانک، شدت جریان خروجی از پورت های پاور بانک کاهش مییابد و این افت جریان به باتری دستگاهِ متصل آسیب میرساند. این مشکل در پاور بانک های هوشمند با تأمین جریان ثابت در طول شارژدهی، برطرف شده است.
۵. پاور بانک خورشیدی
پاور بانک خورشیدی همانطور که از نامش پیداست با تبدیل نور خورشید به برق و ذخیره آن توسط پنلهای فتوولتائیک (Photovoltaic Panels) شارژ میشود. سلولهای خورشیدی، پاور بانک را بهصورت قطرهای شارژ کرده و باعثِ افزایشِ مدتزمانِ شارژ پاور بانک میشوند. به عنوان یک نکته در راهنمای خرید پاور بانک خورشیدی، باید پاور بانکی که تهیه میکنید برای استفاده مفیدتر علاوهبر شارژ خورشیدی، پورت شارژ با کابل نیز داشته باشد.
۶. پاور بانک وایرلس
پاور بانک با قابلیت شارژ بی سیم، پاور بانکی است که با استفاده از کابل USB شارژ میشود و میتواند تلفن همراه یا سایر دستگاههای سازگار با شارژ بیسیم را شارژ کند. در واقع استفاده از فناوری QI به پاور بانک وایرلس امکان شارژ بیسیم را میدهد. لازم به ذکر است هر چقدر هم که پاور بانک با قابلیت فستشارژ باشد، سرعت شارژ پاور بانک در حالت وایرلس کمتر از شارژ با کابل است، زیرا تا به امروز توان سایر خروجی های پاور بانک بیشتر از خروجی وایرلس بوده است.
بهترین مارک پاور بانک چیست؟ (۵ برند برتر)
اگر میخواهید بدانید بهترین مارک پاور بانک چیست، در این بخش ابتدا انواع برند پاور بانک را معرفی و سپس مشخصات بهترین مارک پاور بانک (سازگاری، فناوری فستشارژ، قیمت و ...) را بررسی میکنیم. ۵ کمپانی برتر سازنده بهترین مارکهای پاور بانک عبارتاند از:
- پاور بانک شیائومی (Xiaomi)
- پاور بانک انکر (Anker)
- پاور بانک باسئوس (Baseus)
- پاور بانک هاترون (Hatron)
- پاور بانک انرجایزر (Energizer)
۱. پاور بانک شیائومی (Xiaomi)
اقتصادی بودنِ قیمت پاور بانکهای شیائومی، این مارک را به بهترین برند پاور بانک با قیمت مناسب تبدیل کرده است. مطمئن باشید که شیائومی با این استراتژی، کیفیت را قربانی قیمت نمیکند؛ اما شما برای داشتن ویژگی هایی شبیه بهترین پاور بانک های شیائومی در سایر برندها، باید قیمت بیشتری پرداخت کنید.
از دیگر ویژگی های مدل های پاور بانک شیائومی میتوان به وزن کم و ظرفیتی در حدود ۱۰ الی ۲۰ هزار میلیآمپر ساعت اشاره کرد. شیائومی با افزایش نسبت توان به وزن محصولات خود، قویترین پاور بانک جیبی ارزان را برای استفاده روزمره به بازار عرضه کرده است.
۲. پاور بانک انکر (Anker)
انکر (Anker) بهترین برند پاور بانک در پشتیبانی از انواع شارژ سریع (Fast Charging) است. تمرکز اصلی برند انکر در چند سال اخیر بر مجهز کردن محصولاتش به تراشههای هوشمند (PowerIQ) و بهکارگیری انواع فستشارژ در انواع پاور بانک با قابلیتِ شارژ بی سیم است.
بهترین انواع پاور بانک های انکر در ۷ سری، به بازار عرضه شده است. این برند در مشخصات مربوط به پاور بانک های هوشمند سری ۷، به کاهش چشمگیر ابعاد و وزن پاور بانک تا ۵۳ درصد نسبت به مدلهای سری ۶ و افزایش توان شارژدهی تا ۱۴۰ وات بهمنظور افزایش سرعت پرداخته است.
۳. پاور بانک باسئوس (Baseus)
پاوربانک های باسئوس از نظر ظرفیت و نحوه انتقال شارژ در ۴ دستهبندی زیر ارائه شده اند:
- پاوربانک های 10 هزار میلیآمپری
- پاوربانک های 20 هزار میلیآمپری
- پاوربانک های 30 هزار میلیآمپری
- پاوربانک های بی سیم Baseus
کمپانی باسوئس در مدلهای اخیر خود بیشتر به دنبال ارتقا ویژگیهای حفاظت از باتری بوده است. در سریهای جدیدِ این برند، شاهد بهکارگیری تراشههای هوشمند جهت کنترل دما، فعالسازی شارژ قطرهای و تشخیص ولتاژ و آمپر دستگاه متصل هستیم. این قابلیتها با هدف جلوگیری از ایجاد انفجار در اثر داغشدن باتری و کمک به افزایش عمر باتریِ پاور بانک و دستگاه متصل، تقویت شدهاند.
با توجه به پیادهسازی این ویژگیها در پاوربانک های باسوئس، میتوان گفت که این برند به خوبی طبق نامش عمل کرده است. (Baseus) مخفف کلمه «Base on User» است که یعنی محصولات را بر اساس نیازها و دغدغههای کاربران میسازد.
ویژگی های پاوربانک های باسئوس
باسئوس هم مانند بسیاری از برندها، از فناوریهایی اختصاصی خود برای کاهش زمان شارژ شدن پاور بانک، میزان برق خروجی از هر پورت و ... استفاده میکند. مشخصات مشترک بین بهترین نوع پاور بانک های باسئوس عبارتاند از:
- باتری لیتیوم پلیمری با طول عمر بالا
- جنس بدنه پلاستیک ABS ضد خش، نشکن و براق
- فناوری Power Split اختصاصی برند باسئوس برای تقسیم بهینه جریان در پورتهای خروجی
- اختصاص جریان ۲.۰ آمپر و ۵ ولت با پشتیبانی از فناوری سوپر فستشارژ
- کاهش سایز و ابعاد تا ۵۰ درصد با حفظ ظرفیت بالای 20 هزار میلیآمپر ساعت
- امکان شارژ همزمان ۳ یا ۴ دستگاه به طور همزمان
- طراحی خاص نمایشگر LCD جهت نشاندادن شارژ باقیمانده، آمپر و ولتاژ دستگاه متصل، زمان تخمینی شارژ کامل دستگاه وصل شده
- پشتیبانی از انتقال ۱۰۰ وات برق به دستگاههای پرمصرف مانند لپتاپ
- شارژ ایمن برای محافظت از باتری در برابر نوسانات برق
۴. پاور بانک هترون (Hatron)
هترون از انواع برند پاور بانک هایی است که با استفاده از فیبر کربن در ساختار بدنه و کاهش وزن و ابعاد، همواره سعی دارد پاور بانکهایی مخصوص کمپینگ و طبیعتگردی به بازار عرضه کند. استفاده از فیبر کربن در بدنه محصولات این برند، باعث افزایش مقاومتِ آن در برابر حرارت و شعله شده است.
مشخصات پاوربانک های هترون
از مشخصات پاور بانک های هترون موجود در بازار میتوان به باتری لیتیوم پلیمری آنها اشاره کرد که معمولاً در محدوده وزنی ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم (کلاس وزنی سبک) تولید میشوند. طراحی ساده و کتابی این نوع پاور بانک و استفاده از چراغهای LED چشمکزن برای نمایش حدودی شارژ باقیمانده، از جمله ویژگیهای ظاهری مشترک در پاور بانک های هترون هستند.
مقایسه پاور بانک هترون با سایر برندها
همانطور که انتظار میرود، پاور بانکهای هترون، ظرفیتهای پایینتر (بین ۵ تا ۲۰ هزار میلیآمپر ساعت) و تعداد پورتهای کمتری (عموماً دو پورت خروجی) نسبت به پاور بانکهای باسئوس و انرجایزر دارند؛ از این رو برای شارژ همزمان دستگاههایی با مصرف برق بالا مانند تبلت و لپتاپ مناسب نیستند.
۵. پاور بانک انرجایزر (Energizer)
برند انرجایزر (Energizer) از بهترین برندهای تولیدکننده پاور بانک های قدرتمند در بازار است. پاور بانکهای انرجایزر علاوه بر ظرفیت بالا، دارای پورتهای خروجی متنوع برای سازگاری با انواع مارکهای گوشی، تبلت و لپتاپ موجود هستند. این پاور بانکها در ۳ سری زیر و با اهداف مختلفی به بازار عرضه شدهاند:
- سری مکس (Max): شامل مدلهایی کلاسیک، با کاربری و شارژ راحت مانند پاور بانک های استاندارد
- سری هایتک (HighTech): شامل مدلهایی با تکنولوژی و طراحی پیشرفته مانند کابل و استند مخفی
- سری آلتیمِیت (Ultimate): شامل مدلهایی با پشتیبانی از فناوری QI برای شارژ پر سرعت بیسیم
مقایسه پاور بانک انرجایزر با سایر برندها
پاور بانک های انرجایزر در صورت استفاده از کابل اورجینال با پشتیبانی از فناوری سوپر شارژ در زمانی کمتر از یک ساعت میتوانند گوشی هوآوی، سامسونگ و آیفون را به شارژ ۱۰۰ درصد برسانند.
برخلاف سایر برندها شما میتوانید پاور بانک وایرلس انرجایزر را با قیمتی کمتر از یک میلیون تومان بخرید. این یعنی تعداد و تکنولوژی فستشارژ پورتها و ظرفیت پاور بانک نقش مهمتری در قیمتگذاری پاور بانکهای انرجایزر دارند.
نکات مهم در خرید پاور بانک (۶ نکته مهم)
تا اینجا مطالب مربوط به راهنمای خرید پاور بانک خوب را خواندید. در این بخش نکات مهم برای خرید پاور بانک را مرور میکنیم تا بتوانید با اطمینان، پاور بانک اصل خود را از معتبرترین فروشگاه بخرید:
- برای خرید انواع پاور بانک از بهترین برندها به بودجهای از ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان، نیاز دارید. همچنین لازم است بدانید عواملی چون ظرفیت، جنس بدنه، تکنولوژی فست شارژ و ... در تعیین قیمت انواع پاور بانک نقش بهسزایی دارند.
- با توجه به موارد تقلبی موجود در بازار، یکی از مهمترین نکات هنگام خرید پاور بانک، توجه به اصالت پاور بانک است. پیشنهاد میکنیم برای خرید مطمئنتر، سراغ فروشگاههایی بروید که ضمانت اصالت کالا را دارند.
- برخی برندهای تولیدکننده پاور بانک مانند: شیائومی، انرجایزر و ... دارای کد اصالت کالا هستند و پس از وارد کردن این کد در سایت اصلی میتوانید از اصالت کالا مطمئن شوید.
- پاور بانک های اصیل که در فروشگاههای معتبر عرضه میشوند، عموماً دارای گارانتی ۹ ماهه هستند. برای اینکه از گارانتی پاور بانک خود استفاده کنید لازم است جعبه دارای برچسب گارانتی و هولوگرام لیزری آن را تا پایان مدت گارانتی، نگه دارید.
- برخی فروشگاهها مانند ادبازار امکان تست پاور بانک تا چند روز را به شما میدهند تا از سلامت کابل شارژ، صحت ادعای فست شارژ بودن پاور بانک و ... اطمینان حاصل کنید.
- پاور بانک ها در اثر ضربه، آسیب جدی میبینند. پس از سایتهایی خریدِ آنلاین کنید که مرسوله را برای ارسال با پست و ... بیمه میکنند. میتوان گفت ضمانت سلامت کالا تا تحویل به مشتری یکی از نکات مهم در خرید پاور بانک است زیرا هر گونه شکستگی و آسیب به بدنه، پاور بانک را از گارانتی خارج میکند.
با توجه به نکاتی که در مورد خرید پاور بانک گفتیم، اگر بهدنبال فروشگاهی معتبر هستید که تمام ویژگیهای ذکر شده (گارانتی، ضمانت اصالت، تحویل سالم کالا و...) را داشته باشد، فروشگاه ادبازار را مدنظر داشته باشید تا با خیال راحت از میان لیست پاور بانکها، محصول متناسب با بودجه خود را انتخاب کنید.
جمعبندی
در این مقاله یاد گرفتیم:
- با تقسیم توان پاور بانک به وزن آن معیاری به دست میآید که نشاندهنده قدرت پاور بانک نسبت به وزنش است. هر چه این معیار عدد بیشتری باشد، پاور بانک ارزشمندتر است.
- برخی ویژگیهای پاوربانک مانند شارژ هوشمند، وجود سنسور NTC تنظیم دما، شارژدهی قطرهای و قطع کن شارژ، در جهت حفاظت از باتری و افزایش عمر مفید پاور بانک است. این پاوربانکها گرانتر اما ایمنتر هستند.
- قابلیتهایی مانند امکان شارژ خورشیدی و شارژ وایرلس جهت افزایش کارایی به انواع مدل های پاور بانک اضافه شدهاند و لزوماً هر پاور بانکی که دارای فناوری QI برای پشتیبانی از شارژ بی سیم است، قیمت بالایی ندارد.
اگر در انتخاب بهترین پاور بانک نکتهی مبهمی مانده یا درباره مطالب مقاله سؤالی دارید، در کامنت بنویسید تا با پاسخ و راهنمایی کارشناسان ادبازار بهترین انتخاب را داشته باشید.