آیا راهی برای نجات گوشی آب خورده و خیس شده وجود داره؟
آیا موبایلی که توی آب افتاده و رو میشه دوباره روشن کرد و مثل روز اول از استفاده کرد؟
اگر خیلی سریع بخوایم به این سوالات جواب بدیم، باید بگیم، کارکرد گوشی بعد از خیس شدن بستگی یه یک فاکتور خیلی مهم داره، اینکه گوشی چقدر در آب بوده. اگر خیلی سریع بعد از افتادن گوشی در آب، آن را فورا از آب خارج کنید و با دستمال یا حوله خشک کنید، معمولا اتفاق خاصی برای گوشی شما رخ نمیدهد. اما با گذشت زمان و زیر آب ماندن زیاد گوشی میتواند شما را به دردسر بندازد. همچنین نوع آبی که گوشی با آن تماس داشته هم مهم است. آب شفاف و زلال بسیار سریعتر از مایعات غلیظی مانند انواع آبمیوه و نوشابه تبخیر میشود، پس نوع آب هم مهم است.
اگر مشکل روشن نشدن گوشی آب خورده را دارید و قصد دارید دوباره از گوشی خود استفاده کنید، حتما تا انتهای این مقاله همراه باشید. در این مقاله قصد داریم راهها و اقداماتی که بعد از خیس شدن گوشی باید آنها را انجام دهید را معرفی کنیم.
نجات گوشی آب خورده
برای روشن کردن و تعمیر گوشی آب خورده به صورت کلی باید گوشی خشک شود. اگر مدت زمان کمی (کمتر از دو سه دقیقه) گوشی در آب بوده، میتوان انتظار داشت که با خشک شدن آب وارد شده به گوشی، دوباره از آن استفاده کرد. اما هر چه گوشی زمان بیشتری در آب بماند، حجم آب بیشتری وارد آن میشود و جدا از دیرتر خشک شدن، ممکن است باعث ایجاد خرابی برخی قطعات گوشی مانند باتری و صفحه نمایش شود و این می تواند یک علت روشن نشدن گوشی آب خورده باشد.
راه های تعمیر گوشی خیس شده
برای رفع مشکل خیس شدن موبایل مراحل زیر را دنبال کنید.
1) خارج کردن فوری گوشی آب خورده از آب
اولین کاری که باید حتما انجام دهید این است که گوشی را فورا از آب خارج کنید. اگر نوشیدنی بر روی موبایل شما ریخته، سریعا گوشی را از محیط خیس خارج کنید تا آب وارد آن نشود. هر چه زودتر بتوانید گوشی را از محیط آبی خارج کنید، آب کمتری وارد آن شده و شانس بیشتری برای استفادهی مجدد از گوشی خواهید داشت.
2) گوشی خیس شده را خاموش کنید
وجود آب در منافذ گوشی میتواند منجر به رسیدن آب به درون سیستم سخت افزاری گوشی، باتری و صفحه نمایش شده و باعث ایجاد سوختگی قطعات گوشی شود. به همین خاطر بعد از خارج کردن گوشی از محیط خیس، باید فورا آن را خاموش کنید. با خاموش کردن گوشی بهنوعی جریان برق و اتصال بخشهای مختلف موبایل را به هم قطع میکنید تا ورود آب از یک منفذ باعث ایجاد مشکل در کل گوشی نشود.
حالا وقتشه! اینو بخون بهترین آنتی ویروس ها برای گوشی شیائومی و اندروید
3) خشک کردن گوشی با پارچه یا حوله
بعد از اینکه گوشی آب خورده را خاموش کردید، نوبت به خشک کردن ابتدایی آن میرسد. اگر خیس شدن موبایل خیلی سطحی باشد، یعنی فقط قاب و بدنهی آن خیس شده باشد، نباید نگرانی از بابت خراب شدن گوشی داشته باشید، زیرا با خشک کردن گوشی میکنید، بدون مشکل با آن کار کنید. با یک دستمال جاذب آب، پارچه یا حوله تا جایی که میتوانید سطح گوشی را خشک کنید تا آبی دیگر بر روی بدنهی آن وجود نداشته باشد. مطمئن باشید که کلیهی سطوح گوشی خشک شده، زیرا اگر گوشی به صورت کامل خشک نشده باشد، در مراحل بعدی به مشکل بر میخورید.
4) خارج کردن باتری گوشی خیس شده
اگر باتری موبایل شما قابلیت تعویض دارد، قاب گوشی را باز کرده و آن را خارج کنید. باتری موبایل وظیفهی رساندن انرژی به سیستم پردازشی و صفحه نمایش موبایل را دارد و اگر خیس شود عملا کار کردن با گوشی غیر ممکن میشود. پس در صورت خیس شدن گوشی، اگر میتوانید باتری خود را از گوشی خارج کنید تا از رسیدن آب به آن جلوگیری کنید.
5) خارج کردن کلیه اتصالات گوشی آب خورده
همانند باتری، باید سایر اتصالات گوشی خود را هم خارج کنید. اگر از هدفون با سیم و جک 3.5 میلیمتری استفاده میکنید، آن را دربیاورید. سیم کارت و کارت حافظه MicroSD هم از دیگر اتصالاتی است که پس از در آب افتادن گوشی باید آنها را خارج کنید.
6) از سشوار و مایکروو شدیدا دوری کنید
همانطور که مطرح شد برای اینکه بتوانید از گوشی خیس شده و در آب افتاده مجدد استفاده کنید، باید منتظر باشید که آب وارد شده به گوشی خشک شود. اما برای خشک کردن سریع آن از سشوار و مایکروو بههیچوجه استفاده نکنید. امواج مایکروو باعث آسیبهای جدی به صفحه نمایش، اسپیکرها و سیستمهای ارتباطی گوشی شما میزند. سشوار هم بهدلیل شتاب هوای ایجاد شده و همینطور دمای بالا، علاوه بر پیشروی آب در درون گوشی، میتوانید باعث آسیب رساندن به صفحه نمایش و بخشهای دیگر سیستم پردازشی گوشی شود. پس برای خشک کردن گوشی آب خورده از این دو ابزار استفاده نکنید.
7) تکان دادن محکم گوشی
اگر آب خیلی به دورن بخشهای اصلی گوشی نفوذ نکرده باشد، و برای مثال تنها قطراتی در مسیر ورودی شارژر گوشی یا جک 3.5 میلیمتری هدفون مانده باشد، میتوانید با تکان دادن محکم گوشی، بهنوعی آب درون این ورودیها را با شتاب به بیرون پرتاپ کنید. طبیعتا با یکی دوباره تکان دادن گوشی شما خشک نمیشود اما میتواند به خروج سریعتر آب از گوشی بهشما کمک کند.
8) مکیدن آب درون گوشی با جارو برقی
استفاده از جارو برقی بهمنظور خارج کردن آب فرو رفته درون گوشی هم توصیه میشود. میتوانید با باز کردن قاب گوشی و خارج کردن باتری و اتصالات دیگر، با کمک جارو برقی یا دستگاههای مکنده هوا خانگی، آب را به بیرون هدایت کنید. البته برای اینکه جریان الکتریسته ایجاد شده توسط جاروبرقی، با آب دورن گوشی اتصالی برقرار نکند، پیشنهاد میشود گوشی را درون یک کیسه قرار داده و سپس کیسه را به دهانهی جارو برقی متصل کنید و هوای کیسه را تخلیه کنید.
حالا وقتشه! اینو بخون گواهینامه IP یا درجه حفاظت آی پی چیست؟ | راهنمای کامل + معرفی موبایل های ضد آب
9) قرار دادن گوشی در مجاورت مواد رطوبتگیر
خشک کردن سطح گوشی با استفاده از پارچه و حوله و همینطور خارج کردن آبی که ممکن است از طریق ورودیهای گوشی وارد شده باشد، توسط جارو برقی کافی نیست. اگر گوشی شما به صورت کامل در آب فرو رفته باشد، احتمالا آب نفوذ بیشتری در گوشی شما کرده و باید مدت زمان زیادی را صبر کنید تا تمامی آب وارد شده به گوشی تبخیر شود. بین 8 ساعت تا 2 روز میتوان انتظار داشت که آب وارد شده به گوشی به صورت کامل خشک شود.
اما برای تسریع فرآیند خشک شدن گوشی میتوانید، از یک سری مواد که خاصیت جذب نم و رطوبت دارند هم کمک بگیرید. یکی از آن مواد که بهمنظور نجات گوشی آب خورده از آن استفاده میشود، برنج است. قرار دادن گوشی در بین دانههای برنج و نگه داشتن به مدت یک روز کامل میتواند باعث از بین رفتن رطوبت درون گوشی شود. با اینکه این روش همچنان توسط بسیاری از منابع پیشنهاد میشود، اما برخی از افراد گزارش دادهاند که قرار دادن گوشی در بین برنج باعث ورود گرد و غبار برنج به درون موبایل میشود.
بهجای برنج میتوان از سلیکا ژل هم استفاده کرد. در بسیاری از محصولات پوشیدنی و هینطور دیجیتال ممکن است با چند بستهی کوچک سلیکا ژل روبرو بشوید. این بستههای کوچک سفید رنگ که معمولا آنها را دور میاندازیم بهمنظور جذب رطوبت درون بستهی محصولات مختلف قرار میگیرد. اگر تعداد زیادی از این بستهها را در اختیار دارید، برای رطوبتگیری گوشی خیس شده میتوانید، موبایل خود را در بین آنها هم قرار دهید.
10) قرار دادن گوشی در محیط خشک برای 2 روز
اگر قصد ندارید که گوشی خیس شده خود را درون برنج یا بستههای سلیکا ژل قرار دهید، میتوانید تا 2 روز کامل گوشی را محیط اتاق در دمای معمولی قرار دهید و بهگوشی فرصت بدهید تا که به آرامی خشک شود. تا دو روز دیگر آب و رطوبت درون گوشی از بین میرود و میتوانید با خیال راحت آن را روشن کنید.
آیا گوشی آب خورده درست می شود ؟
در صورتی که مراحل بالا را انجام دادید، بعد از 2 روز میتوانید گوشی خود را روشن کنید. در صورتی که گوشی روشن نشد، آن را به برق متصل کنید تا باتری شما مجدد شارژ شود. در صورتی که آب زیادی وارد گوشی نشده باشد و شما هم سریعا آن را خاموش کرده باشید، میتوان انتظار داشت که مشکلی برای موبایل ایجاد نشده باشد و بعد از خشک شدن کامل، دوباره برای شما کار کند. اما باید توجه داشته باشید که گوشیهایی که گواهینامهی IP ندارند، به صورت کلی در برابر آب مقاوم نیستند. در هنگام خرید موبایل میتوانید در بخش مشخصات فنی، بهدنبال این گواهینامه باشید. زمانی که گوشی این گواهینامه را نداشته باشد، یعنی شرکت تولید کننده موبایل تضمینی در قبال سالم ماندن گوشی خیس شده و در آب فرو رفته نمیکند. در صورتی که موبایل خیس شده شما روشن نشد، میتوانید به مراکز تعمیراتی موبایل مراجعه کنید تا دقیقتر گوشی شما مورد بررسی قرار گیرد. ممکن است ورود آب به سیستم پردازشی، منجر به سوختن بخشی از گوشی شما شود که در این صورت باید آن قطعه را تعویض کنید.