یکی از جدیدترین گوشی های اندرویدی شرکت نوکیا که با قیمت مناسبی هم روانه بازار شده و با ظاهر و سبک طراحی نسبتا خاص خودش توانسته توجه خیلی از کاربران را جلب کند، گوشی Nokia 6.2 است. در ادامه این مطلب میخواهیم به نقد و بررسی نوکیا 6.2 پرداخته و تجربه یک هفته استفاده خود از این اسمارتفون را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. با فروشگاه ادبازار همراه شوید.
مقدمه
شرکت نوکیا گاها با عرضه گوشی های اندرویدی جدید به بازار سعی میکند دوباره خود را در این صنعت به عنوان یک شرکت صاحب سبک معرفی نماید و انصافا هم باید گفت که اغلب اسمارتفون های اندرویدی این برند از کیفیت ساخت و قدرت عملکرد قابل قبولی برخوردار هستند. یکی از جدیدترین گوشی هایی که توسط این شرکت معرفی و به تازگی روانه بازار شده، گوشی Nokia 6.2 است که ظاهری نسبتا خاص و جذاب دارد و از قیمت مناسبی هم برخوردار است. قیمت Nokia 6.2 تا حد ممکن رقابتی در نظر گرفته شده تا بتواند با محصولات برندهایی همچون شیائومی، هوآوی، سامسونگ و غیره رقابت کند.
اما برای اینکه بهتر ویژگی های مثبت و منفی گوشی مورد نظر را بشناسیم باید به نقد و بررسی آن بپردازیم. ما در این مقاله اختصاصی قصد داریم تجربه یک هفته استفاده خود از گوشی نام برده شده را در قالب نقد و بررسی نوکیا 6.2 با شما عزیزان به اشتراک قرار دهیم. سعی میکنیم در طول بررسی فقط به موارد و مسائلی اشاره داشته باشیم که در عمل برای کاربران حائز اهمیت هستند و خیلی وارد جزئیات نشویم. اگر قصد خرید یک اسمارتفون اندرویدی خوش قیمت و زیبا را دارید و Nokia 6.2 یکی از گزینه های خریدتان است، توصیه میکنیم تا انتهای این بررسی با فروشگاه اینترنتی هدف همراه باشید.
نقد و بررسی نوکیا 6.2 : طراحی، ظاهر و کیفیت ساخت
نوکیا در اغلب مواقع سعی میکند ظاهری متفاوت را در گوشی های خودش ارائه دهند و از این نظر صاحب سبک باشد. این مسئله در سبک طراحی و ظاهر گوشی Nokia 6.2 هم به وضوح قابل رویت است و یکی از اولین ویژگی هایی که شما با در دست گرفتن گوشی مذکور متوجه آن خواهید شد مربوط به همان ظاهر زیبا، شیک و نسبتا متفاوت گوشی میشود. قاب پشت گوشی با شیشه گوریلاگلس پوشانده شده اما حالتی نسبتا مات و کدرتر در مقایسه با اغلب اسمارتفون های مجهز به قاب شیشهای دارد. در بخش فوقانی و وسط این قاب هم لنز های دوربین اصلی آن در داخل یک قسمت دایرهای شکل و مشکی رنگ تعبیه شدهاند و زیر این لنز ها هم اسکنر انگشت دستگاه قابل رویت خواهد بود. این سبک طراحی سبب شده که قاب پشت گوشی ظاهری متفاوت و خاص داشته باشد.
اما پنل جلوی دستگاه خیلی خاص نیست و از یک صفحه نمایش با حاشیه های باریک تشکیل شده که در قسمت فوقانی خود یک ناچ (Notch) کوچک دارد و لنز دوربین سلفی گوشی را در بر میگیرد. روی پنل جلوی گوشی هم با شیشه گوریلاگلس پوشانده میشود. لازم به ذکر است که شیشه گوریلاگلس بکار رفته در قاب گوشی Nokia 6.2 از نوع گوریلاگلس 3 بوده و مقاومت نسبتا خوبی در قبال تماس با اشیای نوک تیز و خراشیده شدن دارد. با این حال در بررسی نوکیا 6.2 مشخص شد که نباید خیلی روی ضد خش بودن قاب گوشی حساب باز کرد و بهتر است حتما از گلس محافظ ال سی دی و گلس قاب پشت گوشی برای محافظت هرچه بهتر از بدنه دستگاه استفاده کنید.
نوکیا فریم اصلی گوشی نام برده شده را از جنس پلاستیک طراحی کرده و دستگاه را قادر به پشتیبانی همزمان از دو سیم کارت کرده است.خوشبختانه گوشی به سوکت 3.5 میلیمتری هندزفری مجهز است و پورت شارژ آن هم از نوع یو اس بی نوع سی (USB Type C) خواهد بود. اما کیفیت عملکرد اسکنر انگشت گوشی چطور است؟ در بررسی نوکیا 6.2 مشخص شد که خوشبختانه اسکنر انگشت گوشی که روی قاب پشت آن تعبیه شده دقت و سرعت عمل مطلوبی دارد. شاید تشخیص جزئیات انگشت کاربر ظرف چند صدم ثانیه و خیلی سریع توسط گوشی و اسکنر انگشت آن انجام نشود اما دقت عمل اسکنر بسیار خوب است.
حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 8 Pro (ردمی نوت 8 پرو)
یک نکته جزئی و کاربردی دیگر هم در طراحی گوشی وجود دارد که باید به آن اشاره کنیم. دکمه پاور این گوشی به یک چراغ LED داخلی و باریک مجهز است که نقش چراغ نوتیفیکیشن را ایفاء میکند و هر زمان که نوتیفیکیشن جدیدی در گوشی وجود داشته باشد، این چراغ در لبه قاب گوشی به آرامی حالتی چشمک زدن به خود میگیرد و کاربر را از این موضوع مطلع میسازد. بهرهمندی از چراغ LED نوتیفیکیشن یکی از ویژگی هایی است که در اغلب گوشی های جدیدتر شاهد حذف آن هستیم اما در برخی مواقع واقعا میتواند کاربردی و جالب باشد. ضمنا خوش دست بودن گوشی و حس مطلوبی که با در دست گرفتن آن به کاربر منتقل میشود هم از دیگر مسائلی است که نباید نادیده گرفته شود. اگر به خوش دست بودن گوشی اهمیت میدهید، مطمئن باشید Nokia 6.2 در رده قیمتی خودش یکی از بهترین های بازار است.
یک نکته مهم دیگر که باید به آن اشاره کنیم مربوط به برآمدگی بخش اختصاصی لنز های دوربین اصلی گوشی میشود که بهتر است روی آن با یک گلس محافظ دوربین پوشانده شود چون هر زمان که گوشی را بر روی قاب پشت روی میز یا هر جای دیگر قرار دهید، سطح این شیشه دوربین های اصلی مستقیما با سطح میز یا مکان مورد نظر در تماس قرار میگیرد و این مسئله میتواند احتمال ایجاد خط و خش در بخش مذکور را افزایش دهد. در مجموع میتوان گفت که گوشی Nokia 6.2 از سبک طراحی، ظاهر و کیفیت ساخت قابل قبول و خوبی برخوردار است و با توجه به قیمتی که دارد از این نظر یک اسمارتفون مطلوب به شمار میرود و میتواند گزینه خرید خوبی برایتان باشد.
نقد و بررسی نوکیا 6.2 : صفحه نمایش
در این بخش نقد و بررسی نوکیا 6.2 در رابطه با صفحه نمایش آن و کیفیت عملکردش صحبت خواهیم کرد. صفحه نمایشی که در این گوشی بکار رفته 6.3 اینچی و از نوع IPS LCD است. رزولوشن 2280 در 1080 پیکسلی توسط آن ارائه شده و بدین ترتیب تراکم پیکسلی آن به چیزی در حدود 400 پیکسل در هر اینچ میرسد که تراکم پیکسلی خوبی محسوب میشود. همانطور که در بخش قبل گفتیم روی صفحه نمایش گوشی با یک لایه شیشه گوریلاگلس 3 پوشانده شده اما برای محافظت از آن حتما گلس محافظ ال سی دی را مورد استفاده قرار دهید. صفحه نمایش این گوشی حاشیه های باریکی دارد و طبق آمار تقریبا در حدود 82.5 درصد از کل مساحت پنل جلوی آن را تشکیل میدهد.
در قسمت فوقانی صفحه نمایش گوشی هم یک ناچ کوچک تعبیه شده تا لنز دوربین سلفی گوشی در آن جای داده شود. قابلیت هایی مثل HDR10 و Always On Display هم توسط صفحه نمایش گوشی پشتیبانی میشوند و بدین ترتیب علاوه بر بهبود کیفیت محتوای روی آن، نوتیفیکیشن های جدید هم روی صفحه خاموش گوشی لیست میشوند. اما کیفیت به تصویر کشیدن محتوا در نمایشگر گوشی چطور است؟ در بررسی نوکیا 6.2 مشخص شد که خوشبختانه محتوا روی صفحه نمایش 6.3 اینچی این اسمارتفون با کیفیت مطلوبی ارائه میشود و شارپ و شاداب خواهد بود. اندازه نسبتا بزرگ صفحه نمایش گوشی و حاشیه های باریک آن هم سبب میشوند که انجام کارهایی مثل وبگردی، تماشای ویدیو در آن و سایر اقدامات این چنینی هم لذتبخش تر شوند.
البته اگر میگوییم صفحه نمایش گوشی شارپنس و شادابی مطلوب و کیفیتی مناسبی دارد منظورمان این نیست که صفحه نمایش گوشی Nokia 6.2 از نظر کیفیت میتواند با گوشی های رده بالای بازار رقابت داشته و مقایسه شود! این نوع مقایسه اصلا منطقی نیست! منظور ما از با کیفیت خوب صفحه نمایش گوشی مربوط به شرایطی میشود که قیمت گوشی هم در نظر گرفته شده و گوشی با اسمارتفون های هم رده قیمتی خودش مورد مقایسه قرار گیرد. بنابراین حتما این موضوع را در تمام مراحل نقد و بررسی گوشی Nokia 6.2 در نظر داشته باشید. اما توان تولید روشنایی یا اصطلاحا برایتنس (Brightness) صفحه نمایش گوشی چطور است؟
حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی گلکسی A20s سامسونگ: ظاهر خوب و دوربین سهگانه!
خوشبختانه در بررسی نوکیا 6.2 مشخص شد که صفحه نمایش گوشی قدرت تولید روشنایی قابل قبولی هم دارد و بدین ترتیب برای استفاده از دستگاه در محیط های باز و تحت تابش نور با مشکل رو به رو نخواهید شد. شما با تنظیم شدت روشنایی صفحه نمایش گوشی بر روی 90 درصد تقریبا در تمام محیط های باز و تحت هر شرایط میتوانید محتوای روی صفحه موبایل را مشاهده کرده و با دستگاه در تعامل مستقیم قرار گیرید. بنابراین در مجموع باید گفت که صفحه نمایش خوب و با کیفیت هم از دیگر ویژگی های مثبتی است که در گوشی Nokia 6.2 دیده میشود.
نقد و بررسی نوکیا 6.2 : سیستم عامل و بستر نرم افزاری
همانطور که میدانید شرکت های سازنده گوشی های اندرویدی مثل سامسونگ، هوآوی، شیائومی و غیره هر کدام رابط کاربری اختصاصی خودشان را دارند و آن را در کنار سیستم عامل اندروید اصلی دستگاه نصب میکنند، اما Nokia 6.2 اینطور نیست و از اندروید خام و استوک گوگل بهره میبرد. اندروید 9 پای (Android 9 Pie) به طور پیش فرض روی این گوشی نصب است و هم اکنون آپدیت اندروید 10 هم برای آن منتشر شده و به صورت OTA قابل دانلود و نصب خواهد بود. گوشی Nokia 6.2 تحت پروژه اندروید وان (Android One) روانه بازار شده و بدین ترتیب از نسخه اصلی اندروید بهره میبرد و آپدیت های این سیستم عامل را هم بدون وقفه دریافت خواهد کرد.
بنابراین اگر به اندروید اصلی و خام علاقه دارید و میخواهید تجربه ناب تعامل با اندروید را داشته باشید، نوکیا 6.2 گزینه خرید عالی برای شماست. این گوشی بدون تردید حداقل تا 2 سال آینده تمام آپدیت های اندروید را دریافت خواهد کرد و از این نظر با هیچ وقفهای رو به رو نمیشود و این موضوع میتواند از ویژگی های مثبت آن در نظر گرفته شود. اما تجربه کاربری با بستر نرم افزاری گوشی Nokia 6.2 چطور است؟ در بررسی نوکیا 6.2 ما از عملکرد بستر نرم افزاری گوشی کاملا راضی بودیم و واقعا ثبات عملکرد اندروید خام در آن قابل رویت بود. اندروید خام یا اصل در مقایسه با سایر نسخه های تغییر یافته اندروید بهینه تر بوده و از اپلیکیشن های پیش فرض اضافه برخوردار نیست! این امر سبب میشود که بستر نرم افزاری گوشی بهینه باشد.
ما در بررسی گوشی Nokia 6.2 به راحتی اپلیکیشن هایی مثل تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و غیره را روی گوشی نصب و برای مدت زمان طولانی مورد استفاده قرار دادیم و با کوچک ترین لگ، تاخیر و مشکلی هم رو به رو نشدیم. وبگردی، پرسه زدن در یوتیوب و سایر اقدامات این چنینی هم در گوشی به سادگی و بدون مشکل قابل انجام خواهد بود. بنابراین در مجموع بستر نرم افزاری گوشی Nokia 6.2 وضعیت کاملا مطلوب و خوبی دارد و اینکه دستگاه از اندروید اصل بهره میبرد و بیوقفه آپدیت های اندروید را هم دریافت میکند ویژگی بسیار خوبی برای آن و علاقمندان به نسخه های جدیدتر اندروید خواهد بود.
نقد و بررسی نوکیا 6.2 : پردازنده، رم و حافظه داخلی
طبیعتا یکی از مهمترین بخش های نقد و بررسی نوکیا 6.2 مربوط به قدرت عملکرد و پتانسیل پردازشی آن میشود. طبیعتا با توجه به قیمتی که این گوشی دارد، نباید انتظار خیلی بالایی از آن داشت. نوکیا در قلب گوشی نام برده شده از تراشه اسنپدراگون 636 کوالکام استفاده کرده که طی فرآیند 14 نانومتری تولید میشود و یک پردازنده مرکزی هشت هستهای دارد. چهار هسته پردازشگر آن از نوع Kyro 260 Silver بوده و فرکانس 1.6 گیگاهرتزی را ارائه میکنند و چهار هسته دیگر آن از نوع Kyro 260 Gold هستند و فرکانس کاری 1.8 گیگاهرتزی دارند. پردازنده گرافیکی Adreno 509 هم در این تراشه به عنوان واحد پردازشگر گرافیکی مورد استفاده قرار گرفته است.
گوشی Nokia 6.2 از نظر رم شامل دو نسخه مختلف با ظرفیت های 3 و 4 گیگابایتی میشود و از نظر حافظه داخلی هم در سه نسخه مختلف با ظرفیت های 32، 64 و 128 گیگابایتی روانه بازار شده است. ضمنا این گوشی از اتصال حافظه جانبی هم پشتیبانی میکند و کاربران علاقمند بدین ترتیب میتوانند فضای ذخیره سازی اطلاعات دستگاه را با نصب رم میکرو اس دی (Micro SD) افزایش دهند. لازم به ذکر است که ما در بررسی نوکیا 6.2 نسخه مجهز به رم 4 و حافظه داخلی 128 گیگابایتی آن را در اختیار داشتیم که بهترین نسخه این محصول به شمار میرود.
با توجه به اینکه گوشی از گوشی های مقرون به صرفه بازار است، انتظار بالایی از آن نداشتیم و صرفا بازی پابجی موبایل را در آن نصب و برای مدت زمان 10 دقیقه اجرا کردیم. نتیجه این بررسی نشان داد که گوشی به راحتی از پس اجرای بازی مذکور بر میآید و حتی بعد از اجرای گیم هم لگ و تاخیری در عملکرد دستگاه و بستر نرم افزاری آن دیده نمیشود! البته این موضوع بدان معنا نیست که گوشی مورد نظر کلا برای گیمینگ و اجرای طولانی مدت بازی های سنگین اندرویدی گزینه مناسب است! مطمئنا نباید انتظار داشت گوشی که در رده قیمت Nokia 6.2 است چنینی ویژگی داشته باشد!
اما با این حال در بررسی ما مشخص شد که گوشی قدرت و بازده پردازشی خوبی در مقایسه با قیمت خودش دارد و اگر صادقانه بگوییم گوشی Nokia 6.2 توانست از این نظر ما را متعجب کند چون انتظار کیفیت عملکرد این چنینی را از آن نداشتیم. به عقیده ما قدرت پردازشی و پتانسیل عملکردی خوب یکی از نقاط قوت گوشی Nokia 6.2 است که باید در رده قیمتی خودش به آن توجه شود. بنابراین اگر میخواهید با بودجه نه چندان زیاد یک گوشی با قدرت پردازشی مناسب داشته باشید، نوکیا 6.2 میتواند گزینه خرید خوبی برایتان باشد.
نقد و بررسی نوکیا 6.2 : دوربین اصلی و سلفی
نوبت به یکی دیگر از اصلی ترین و مهمترین بخش های بررسی نوکیا 6.2 میرسد! دوربین مسئلهای است که این روزها برای اغلب کاربران به یک اولویت تبدیل شده و کیفیت عملکرد آن در موبایل به مراتب حائز اهمیت است. دوربین اصلی گوشی Nokia 6.2 از سه لنز مختلف تشکیل شده که به ترتیب 16، 8 و 5 مگاپیکسلی هستند و از نوع واید (Wide)، اولتراواید (Ultrawide) و عمقی (Depth) خواهند بود. قابلیت هایی همچون فوکوس خودکار مرحلهای (PDAF)، عکسبرداری پرتره، عکسبرداری پانوراما، HDR، عکسبرداری با زاویه گسترده و ضبط ویدیو های 4K با نرخ 30 فریم در هر ثانیه هم توسط دوربین اصلی گوشی پشتیبانی میشوند. یک چراغ فلش LED هم برای دوربین اصلی گوشی Nokia 6.2 در نظر گرفته شده است. اما برای درک کیفیت عملکرد دوربین گوشی صرفا نمیتوان به اعداد و ارقام اعتماد کرد و باید به بررسی های عملی روی آورد.
حالا وقتشه! اینو بخون بهترین ترفند ها برای گرفتن عکس سلفی بهتر
ما عملکرد دوربین اصلی گوشی نوکیا 6.2 را در دو حالت مختلف مورد بررسی قرار دادیم. حالت اول مربوط به زمانی میشد که در محیطی با نور مناسب بودیم و حالت دوم هم مربوط به زمانی میشد که در محیط تاریک و کم نور به سر میبردیم. در حالت اول عکس های نسبتا خوبی با دوربین اصلی گوشی قابل ضبط هستند که کیفیت معمولی و قابل قبولی دارند اما اینطور نیست که بگوییم این عکس ها فوقالعاده خواهند بود. عموما جزئیات ضبط شده عکس ها حیلی زیاد نیست اما شادابی و شارپنس خوبی در آن ها دیده میشود. عکسبرداری پرتره هم در اینگونه مواقع با کیفیت خوبی توسط دوربین اصلی گوشی قابل انجام خواهد بود.
اما در محیط های با نور کم و تاریک کیفیت عملکرد دوربین اصلی گوشی Nokia 6.2 چندان چنگی به دل نمیزند و میتوان گفت که با افت چشمگیری همراه میشود. عموما نویزهای تصویر در اینگونه مواقع افزایش پیدا میکند و به عقیده ما کیفیت عملکرد دوربین Nokia 6.2 در محیط های تاریک و کم نور رضایت بخش نیست و میتوانست وضعیت بهتری داشته باشد. استفاده از چراغ فلش LED هم به بهبود شرایط کمک خاصی نخواهد کرد. اما دوربین سلفی گوشی چه وضعیتی دارد و چطور عمل میکند؟
نوکیا از یک لنز دوربین 8 مگاپیکسلی به عنوان دوربین سلفی گوشی Nokia 6.2 استفاده کرده که از قابلیت HDR، ضبط ویدیو های فول اچ دی با نرخ 30 فریم در ثانیه و عکسبرداری سلفی پرتره پشتیبانی به عمل میآورد. در بررسی نوکیا 6.2 مشخص شد که دوربین سلفی آن هم عملکرد معمولی دارد و خیلی قدرتمند نیست. عکس های سلفی که در محیط های با نور مناسب توسط این لنز دوربین ضبط میشوند کیفیت معمولی دارند و در محیط های با نور کم، کیفیت این عکس ها به طرز قابل ملاحظهای کاهش پیدا میکند. بنابراین در مجموع باید اینطور گفت که گوشی Nokia 6.2 از نظر دوربین خیلی محصول قدرتمندی نیست و اگر به کیفیت دوربین اهمیت میدهید، مسلما گزینه های خرید بهتری هم پیش رویتان قرار خواهد داشت.
نقد و بررسی نوکیا 6.2 : باتری و شارژدهی
قدرت شارژدهی به یکی از معضلات اصلی گوشی های امروزی تبدیل شده چون اغلب اسمارتفون های جدید صفحه نمایش بزرگ و سخت افزاری قدرتمندی دارند اما راهی برای افزایش ظرفیت باتری آن ها وجود نخواهد داشت. نوکیا 6.2 از یک باتری 3500 میلی آمپر ساعتی نوع لیتیوم پلیمری بهره میبرد که تصور نمیکنیم بتواند خیلی در تامین انرژی مورد نیاز دستگاه بازده مطلوبی داشته باشد. در بررسی نوکیا 6.2 مشخص شد که یک کاربر معمولی با سطح استفاده نرمال از گوشی تقریبا میتواند با یک مرتبه شارژ باتری دستگاه برای مدت زمان 1 الی 1.5 روز از آن استفاده کند. بنابراین قدرت شارژدهی باتری گوشی کاملا معمولی است.
حالا وقتشه! اینو بخون چگونه سرعت شارژ باتری گوشی را افزایش دهیم؟
شارژر فابریک گوشی Nokia 6.2 هم توان 10 واتی دارد و تقریبا میتواند در مدت زمان 30 دقیقه، باتری دستگاه را تا 40 درصد شارژ نماید و فول شارژ باتری را هم در مدت زمان 80 الی 90 دقیقه تکمیل میکند. بنابراین سرعت شارژ مجدد باتری گوشی هم خیلی زیاد نیست و میتوانست وضعیت بهتری داشته باشد. در مجموع گوشی Nokia .2 از نظر شارژدهی باتری و سرعت شارژ مجدد باتری وضعیت کاملا معمولی دارد و میتوانست بهتر از این هم طراحی شود، اما نوکیا ترجیح داده که از همین کانفیگ در گوشی مذکور استفاده به عمل آورد.
نتیجهگیری
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به نقد و بررسی نوکیا 6.2 پرداختیم که یکی از محبوب ترین و پرفروش ترین اسمارتفون های جدید برند نوکیاست. این گوشی با قیمتی مناسب روانه بازار شده و از نظر ظاهر و سبک طراحی یک اسمارتفون خوب است. البته همانطور که در این بررسی مشخص شد، نقاط ضعفی هم در آن وجود دارد. در مجموع اگر به دنبال خرید یک گوشی اندرویدی خوش قیمت و خوش دست هستید، نوکیا 6.2 میتواند از گزینه های خرید روی میز باشد. برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت و منفی این اسمارتفون در بخش زیر طی دو دستهبندی مجزا مشخص شدهاند.
نقاط قوت:
- ظاهر خوب و خوش دست
- صفحه نمایش خوب
- بهرهمندی از اندروید خام و دریافت بدون تاخیر آپدیت ها (اندروید وان)
- قدرت پردازشی خوب
- قیمت مناسب
نقاط ضعف:
- کیفیت دوربین میتوانست بهتر باشد.
- باتری گوشی میتوانست بهتر باشد.