پردازندهی Core i7 7700 اینتل یکی از تراشههای پرچمدار سری کبی لیک این کمپانی است که برای محاسبات سنگین، اجرای بازیهای جدید و نصب در سیستمهای سرور عملکرد بسیار خوبی دارد. با نقد و بررسی این پردازنده همراه ما باشید.
کمپانی آمریکایی اینتل بزرگترین تولیدکنندهی پردازندههای کامپیوتری در دنیا است که از سالهای دور توانسته با پشت سر گذاشتن AMD به عنوان اصلیترین رقیب خود، در رتبهی برترین تامینکنندهی پردازندهی کامپیوترهای شخصی تکیه بزند.
هر ساله نسل جدید از پردازندههای اینتل (Intel) با کدنام مشخصی روانهی بازار میشود که نشان از معماری و عملکرد آن دارد. برای مثال میتوان به معماریهایی چون کافی لیک (Coffee Lake)، کبی لیک (Kaby Lake)، اسکای لیک (Skylake)، هزول (Haswell) یا برادول (Broadwel) اشاره کرد.
تراشهی Core i7 7700 جزو پردازندههای پرچمدار و قدرتمند سری کبی لیک به شمار میرود که با توجه به چهار هستهی پردازشی، پشتیبانی از فناوری Hyper Threading و Turbo Boost و فرکانس کاری 3.6 گیگاهرتز خود، نسبت به قیمت پرداختی ارزش خرید بالایی دارد.
نسخهی دیگری از این پردازنده با مدل Core i7 7700K وجود دارد که نسبت به مدل اصلی بهبودهایی در آن صورت گرفته و یکی از بهترین گزینهها برای علاقهمندان حوزهی گیم است. در بخشهای بعدی به ویژگی فنی این پردازنده و تفاوتهای آن با نسخهی اصلی نیز خواهیم پرداخت.
البته از آنجایی که قیمت پردازنده Core i7 بالا است، میتوانید با بررسی قیمت پردازندههای اینتل، بسته به بودجهی خود انتخابهای دیگری نیز داشته باشید.
اگر قصد خرید سیستمی قدرتمند برای پردازشهای سنگین را دارید و در مورد انتخاب پردازنده تردید دارید، با بررسی سی پی یو Core i7 7700 اینتل همراه ما باشید تا بتوانید بهتر تصمیمگیری کنید.
ویژگیهای فنی اینتل Core i7 7700K و Core i7 7700
پردازندهی کور آی 7 7700 اینتل یکی از تراشههای ردهبالا از نسل هفتم پردازندههای این کمپانی است که از چهار هستهی پردازشی و هشت رشته (Thread) بهره میبرد. این پردازنده میتواند از 64 گیگابایت رم DDR 4 دو کاناله با باس 2400 پشتیبانی کند. از این رو میتواند گزینهی بسیار خوبی برای استفاده در سیستمهای گیمینگ یا سرور باشد.
فرکانس کاری پردازندهی Core i7 7700 اینتل 3.6 گیگاهرتز است. این تراشه چهار هستهی پردازشی و هشت رشته دارد و حافظهی کش آن 8 مگابایت است. توان حرارتی تراشه اینتل 65 وات است که با نمونههای Core i5 از سری کبی لیک تفاوتی ندارد.
مدل Core i7 7700K نسخهای قویتر نسبت به نمونهی معمولی از این تراشهی اینتل است که در چندین بخش با مدل استاندارد تفاوتهایی دارد.
حالا وقتشه! اینو بخون مقایسه و راهنمای خرید:پردازنده اینتل بهتراست یا AMD؟
در حالی که فرکانس کاری پردازندهی Core i7 7700 روی 3.6 گیگاهرتز تنظیم شده است، فرکانس کاری Core i7 7700K برابر 4.2 گیگاهرتز است و با فناوری Turbo Boost به 4.5 گیگاهرتز میرسد. گفته میشود فرکانس کاری این تراشه بعد از اورکلاک بدون مشکل گرمایی به 4.8 تا 5 گیگاهرتز نیز میرسد که میتواند در اجرای پردازشها و بازیهای سنگین عملکرد بسیار خوبی داشته باشد.
یکی دیگر از تفاوتهای این دو مدل در این است که امکان اورکلاک نسخهی کور آی 7 7700 کا وجود دارد و این پردازنده برای خنک شدن به فن و هیتسینک (Heat Sink) نیازی نخواهد داشت. از سوی دیگر توان حراراتی (TDP) سی پی یو Core i7 7700 برابر ۶۵ وات و Core i7 7700K برابر ۹۱ وات است.
معماری و فناوری ساخت
پردازندهی میانردهی کور آی 7 7700 و کور آی 7 7700 کا اینتل بر اساس لیتوگرافی 14nm+ و معماری 64 بیتی ساخته شده است که بر این اساس نسبت به پردازندههای Core i7 اسکای لیک سریعتر شده و میتواند عملکرد بهتری به نمایش بگذارد.
پردازندهی Intel Core i7 7700 و Intel Core i7 7700K از سوکت LGA 1151 و چیپست Z270 پشتیبانی میکند. براین اساس باید از مادربوردهایی (Motherboard) استفاده کنید که از این سوکت پشتیبانی میکنند و تاریخ عرضهی آنها بعد از زمان تولید پردازندهی اینتل باشد.
در بین پردازندههای کمپانی رقیب میتوان تراشههای AMD Ryzen 7 1700 را نمونهی مشابه پردازندهی کور آی 7 7700 اینتل دانست که قیمت کمتری دارد ولی سی پی یو اینتل عملکرد بهتری ارائه میکند. از طرف دیگر تراشه AMD Ryzen 7 1800X میتواند رقیب کور آی 7 7700 کا باشد.
اگر به دنبال داشتن سیستمی قدرتمند و سریع هستید، سی پی یو Core i7 7700 و Core i7 7700K اینتل جزو پردازندههای پرچمدار این کمپانی است که در کنار یک درایو SSD و 16 تا 32 گیگابایت حافظهی رم میتواند عملکرد و سرعتی فوقالعاده را برای سیستم شما به ارمغان بیاورد.
این تراشه به تکنولوژی Optane مجهز شده است تا بتواند با پشتیبانی از درایوهای SSD پرسرعت، عملکردی عالی را برای شما به ارمغان بیاورد.
فناوری Hyper threading و Turbo boost
پردازندهی Core i7 7700 و Core i7 7700K اینتل از چهار هستهی پردازشی واقعی و هشت رشته بهره میبرد و از تکنولوژی Hyper Threading پشتیبانی میکند. به لطف این فناوری، هنگام پردازشهای سنگین، هستههای غیرفعال شروع به کار کرده و عملکرد سریعتری را در اختیار شما میگذارند.
از طرف دیگر فرکانس کاری سی پی یو کور آی 7 7700 و کور آی 7 7700 کا با استفاده از قابلیت Turbo Boost از 3.6 گیگاهرتز به 4.2 گیگاهرتز میرسد. این ویژگی کمک میکند تا پردازندهی اینتل در پردازشهای چند هستهای سرعت بسیار خوبی داشته باشد.
پردازندهی گرافیکی Intel HD 630
پردازندهی Core i7 7700 و Core i7 7700K اینتل از پردازندهی گرافیکی مجتمع Intel HD 630 بهره میبرد که فرکانس کاری این پردازندهی گرافیکی مجتمع از 350 تا 110 مگاهرتز است و از 24 واحد پردازشی پشتیبانی میکند. البته در صورتی که بتوانید برای خرید یک کارت گرافیک خوب مانند Nvidia GeForce GTX 1050 یا GTX 1060 هزینه کنید، خیالتان از پردازشهای گرافیکی راحت خواهد شد.
در پردازندهی Core i7 7700 و Core i7 7700K اینتل از یک سیستم رمزگشایی جدید برای ویدیوهای 4K استفاده شده است که باعث میشود تصاویری با این کیفیت سریعتر پردازش شوند. پردازندهی گرافیکی Intel HD 630 از OpenGL 4.4 و DirectX 12 پشتیبانی میکند.
نرم افزار
پردازندهی Core i7 7700 و Core i7 7700K همانند دیگر تراشههای جدید کبی لیک صرفا با ویندوز 10 سازگاری دارند و به همین دلیل کاربران مجبور هستند از جدیدترین نسخهی این سیستم عامل استفاده کنند تا تجربهی کاری بهتری داشته باشند.
سیستمهایی که به پردازندهی Core i7 7700 اینتل مجهز شده باشند، مناسب برنامهنویسی، اجرای نرمافزارهای مدلسازی و مهندسی، خروجی گرفتن از رندرهای سنگین، محاسبات پیچیده و ویرایش فیلم و عکس هستند. علاوه بر موارد فوق سیستمی که از پردازنده Core i7 7700K بهره میبرند میتوانند به راحتی علاقهمندان به حوزهی گیم را راضی نگه دارند.
از طرف دیگر به راحتی میتوانید از بازیهایی که گرافیک جذابی دارند لذت ببرید و علاوه بر آن با کمی دستکاری نسخههای جدید بازیهایی چون FIFA، PES، Dirt Ralley، GTA V، Battlefield و Hitman را با تنظیم گرافیک بازی کنید. در صورت اضافه شدن یک کارت گرافیک قدرتمند با حافظهی مجزا به راحتی میتوانید از عناوین مختلف لذت ببرید.
حالا وقتشه! اینو بخون کدام پردازنده را خریداری کنیم؟ Intel core i5 یا Intel core i7
سخن پایانی
بیتردید پردازندهی سیستمهای کامپیوتری به عنوان قلب تپنده و هستهی اصلی در پردازش مرکزی یکی از مهمترین قطعات به شمار میرود. از این رو کمپانیهای مختلف تلاش میکنند بسته به بازار هدف و نوع کاربری خریداران، تراشههای خود را طراحی و روانهی بازار کنند.
کمپانی آمریکایی اینتل بزرگترین و یکی از قدیمیترین تولیدکنندگان CPU و SOC (سیستم روی یک چیپ) در دنیا است که به خوبی میداند چگونه نسل به نسل تراشههای خود را دستخوش تغییراتی کند که رضایت کاربران را در پی داشته باشد.
کاربران زیادی هستند که برای کار خود به دنبال یک سیستم قدرتمند و سریع هستند که آنها را اذیت نکند. این کاربران نیاز به پردازشهای سنگین و اجرای بازیهای حرفهای دارند و از طرفی با توجه به نیاز خود به دنبال سیستمهای میانرده نیستند.
سیستمی که در آن از پردازندهی پرچمدار Core i7 7700 یا نسخهی قویتر آن یعنی Core i7 7700K استفاده شده باشد، با توجه به قدرت پردازش بسیار خوب میتواند نیاز این کاربران را پاسخ دهد. پشتیبانی از فناوری Turbo Boost و Hyper Threading نیز در کنار پردازندهی گرافیکی HD 630 کمک میکند تا در کارهای گرافیکی و نرمافزارهایی که برای تراشههای چندهستهای بهینه شدهاند، عملکرد بسیار خوبی را شاهد باشیم.
پردازندهی قدرتمند کور آی 7 7700 و کور آی ۷ ۷۷۰۰ کا با توجه به فرکانس کاری 3.6 گیگاهرتز، معماری 64 بیتی، چهار هستهی پردازشی واقعی و پردازندهی گرافیکی Intel HD 630 به راحتی میتواند از عهدهی پردازشهای پیچیده، رندرهای سنگین و بیشتر بازیها برآید.