اگر به دنبال سیستمی خوشقیمت هستید که مادربرد(Motherboard) آن امکانات ویژه و منحصربهفردی را در کنار قیمت مناسب در اختیار شما قرار دهد، با نقد و بررسی مادربرد ASUS H81 PLUS همراه ما باشید. این مادربرد جزو مادربردهای ایسوس است که قیمت و مشخصات فنی آن باعث شده ارزش خرید خوبی داشته باشد.
مادربرد یکی از اصلیترین قطعات هر سیستم کامپیوتری است که قطعات و سختافزار مختلف به طور مستقیم یا غیرمستقیم روی آن سوار میشوند و وظیفهی هماهنگی آنها برعهدهی بورد اصلی خواهد بود. مادربردها نیز مانند دیگر سختافزارهای کامپیوتری انواع متنوعی دارند که مشخصات فنی آنها متناسب با بودجهها و کاربریهای مختلف در نظر گرفته میشود.
کمپانی تایوانی ایسوس یکی از قدیمیترین و بزرگترین تولیدکنندگان مادربرد و کارت گرافیک (Graphics Card) در دنیا است که محصولات خود را در سریهای مختلف با مشخصات فنی و قیمت متفاوت روانهی بازار میکند. یکی از ویژگیهای برند asus این است که هیچگاه کیفیت را فدای عوامل دیگری چون قیمت نمیکند و در تمام زمینههای محصولات ارزشمندی را به فروش میرساند.
asus در کنار مادربردهای حرفهای و ردهبالایی چون سری PRIME و ROG، با عرضهی مادربردهای میانرده و پایینردهی خود، از کاربران اقتصادی که نیاز به پردازشهای سنگین ندارند نیز غافل نبوده است.
مادربرد ASUS H81 PLUS یکی از مادربردهای پایینرده و خوشقیمت ایسوس است که از سوکت LGA 1150 اینتل پشتیبانی میکند و مشخصات فنی آن در کنار تکنولوژیهای منحصربهفرد ایسوس و قیمت مناسب باعث شده تا انتخاب خوبی برای سیستمهای پایین و میانرده باشد.
این مادربرد از پردازنده(CPU) نسل چهارم اینتل، چیپست H81، دو اسلات رم DDR3 با فرکانس حداکثر 1600 مگاهرتز، سیستم ایمنی 5X Protection و پورتهای USB 3.0 بهره میبرد.
مادربردهای زیادی بر مبنای چیپست H81 و سوکت LGA1150 وارد بازار شدهاند، اگر قصد خرید مادربرد ASUS H81 PLUS را دارید میتوانید مشخصات و قیمت مادربرد ایسوس را با دیگر نمونههای موجود در بازار مقایسه کنید و سپس تصمیم بگیرید.
محتویات داخل جعبه
برای خریداران مادربرد ایسوس اچ 81 پلاس باید بدانند داخل جعبهی این محصول چه مواردی قرار دارد تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنند. داخل جعبهی این مادربرد میتوانید موارد زیر را داشته باشید. البته ممکن است متعلقات داخلی بسته به بازارهای مختلف، متفاوت باشد.
- دفترچه راهنما
- دیویدی (DVD) درایورها و نرمافزارهای ضروری
- محافظ پورتهای پشتی
- چهار کابل SATA با سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه
- کیت نصب آسان پردازنده
- نگهدارندهی فن
طراحی و ویژگیهای فنی مادربرد ASUS H81 PLUS
مادربرد H81 PLUS ایسوس از نظر طراحی ظاهری نسبت به مدلهای پرچمدار و حرفهای این کمپانی پیچیدگی زیادی ندارد و با توجه به ابعاد آن تلاش شده تا از قسمتهای لازم روی آن استفاده شود. اما این مادربرد رنگبندی جذابی دارد و ترکیب رنگی سیاه و طلایی آن زیباییهای مادربرد ایسوس را دوچندان کرده است.
حالا وقتشه! اینو بخون نقد و بررسی مادربرد ایسوس H110-PLUS | مادربرد ارزان قیمت
مطابق انتظار مادربرد ایسوس کیفیت ساخت بسیار بالایی دارد و در ساخت از آن بهترین مواد اولیه و آلیاژها استفاده شده است. این مادربرد از سیستم خنککنندهی (fan cpu) حرفهای نیز بهره میبرد که باعث میشود هنگام پردازشهای سنگین، گرمای خروجی در سطح قابل قبولی باشد.
کمپانی ایسوس با استفاده از سیستم امنیتی پنج گانه موسوم به 5X PROTECTION III توانسته است طول عمر و استحکام مادربرد H81 PLUS را افزایش دهد. این تدابیر امنیتی شامل موارد زیر میشود:
- SafeSlot Core: این اسلات در واقع شیار انحصاری ایسوس است که 1.6 برابر نسبت به اسلاتهای معمولی استحکام بیشتری دارد. این اسلات با یک گیرهی خاص به مادربرد متصل میشود و مقاومت آن در برابر برش 1.3 برابر بیشتر است.
- LAN Guard: این سیستم امنیتی درواقع سیستم محافظتی در بخش مربوط به سختافزار شبکه است که با استفاده از تکنولوژی جفتسازی سیگنالها و خازنهای ضد EMI نصب شده ارتباطی مطمئنتر را رقم میزند.
- Overvoltage: ایسوس با طراحی مدارهای حرفهای در سطح کلاس جهانی تلاش کرده است تا با راهکار انحصاری خود ضمن کنترل میزان ولتاژ، از چیپست مادربرد، پورتهای ارتباطی و رمزنگارهای صوتی نیز در مقابل ولتاژهای بالا محافظت کند.
- DIGI+ VRM: به کمک این تکنولوژی منحصربهفرد ایسوس، توان ورودی از منبع تغذیه، به صورت ثابت و بدون نوسان جریان مییابد.
- محافظ I/O ضدزنگ: ایسوس برای پورتهای پشتی از محافظ I/O استفاده کرده است که از جنس آلیاژ فولاد ضدزنگ تهیه میشود
در قسمت میانی مادربرد ایسوس اچ 81 پلاس میتوانید محل قرارگیری پردازنده را مشاهده کنید. این مادربرد از پردازندههای نسل چهارم اینتل با لیتوگرافی 22 نانومتری (فاصلهی بین هر جز پردازشی 22 نانومتر است که در نهایت باعث قرارگیری ترانزیستورهای بیشتر و کوچکتر شدن ابعاد پردازنده میشود) بر پایهی سوکت LGA1150 پشتیبانی میکند. ضمن اینکه مادربرد ایسوس بسته به نوع پردازنده، از فناوری Intel Turbo Boost Technology 2.0 نیز بهره میبرد.
در قسمت سمت راست پردازنده، دو شیار DIMM به چشم میخورد که نشان میدهد این مادربرد میتواند از دو رم 8 گیگابایت DDR3 پشتیبانی کند. میزان حداکثر فرکانس رمها روی 1600 مگاهرتز تنظیم شده است. در این قسمت خازنهای قدرتمندی نیز با ظرفیت بالا تعبیه شدهاند که باعث میشوند میزان ولتاژ و عملکرد بدون مشکل در سطح بالایی باقی بماند.
مادربرد ASUS 81 PLUS از یک اسلات PCI Express 3.0 و یک اسلات PCI برای نصب کارت گرافیک و دیگر کارتهای قابل نصب روی مادربرد بهره میبرد. البته مادربرد ایسوس دارای پردازنده گرافیکی مجتمع با حداکثر حافظهی اشتراک 1024 مگابایت است. در قسمت زیر اسلات کارت گرافیک میتوانید چیپست H81 اینتل را به رنگ طلایی مشاهده کنید.
از دیگر ویژگیهای جذاب این مادربرد ایسوس بهرهگیری از قابلیتهای AI Suite 3 و Ai Charger و پشتیبانی از تکنولوژیهای Rapid Start و Smart Connect اینتل است که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
- AI Suite 3: این رابط نرمافزاری چند کاره در واقع باعث فعال شدن چند قابلیت نرافزاری ایسوس به صورت همزمان میشود.
- AI Charger: این تکنولوژی منحصربهفرد ایسوس مادربردهای این کمپانی را تبدیل به شارژر آیفون، آیپاد و آیپد میکند.
- Rapid Start: به لطف این تکنولوژی اینتل، سیستم شما در سریعترین زمان آماده به کار میشود.
- Smart Connect: به کمک این فناوری اینتل، برنامههای شما به صورت دورهای در زمان کوتاهی بعد از خارج شدن سیستم از حالت آماده به کار بهروزرسانی میشوند.
خروجیها
مادربرد ASUS H81 PLUS از چهار پورت ساتا (SATA) با سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه بهره میبرد تا بتوانید با خیال راحت ار این خروجیها برای اتصال حافظههای ذخیرهسازی یا درایو نوری استفاده کنید.
در قسمت پشت این مادربرد یک پورت PS/2 بنفشرنگ برای نصب کیبورد، یک پورت PS/2 سبزرنگ برای اتصال موس(mouse)، یک پورت D-Sub، یک پورت LAN، یک پورت USB 3.1 Gen 1، دو پورت USB 2.0، یک خروجی COM، یک پورت Parallel و سه جک صوتی 3.5 میلیمتری در نظر گرفته شده است.
سیستم صوتی
کمپانی ایسوس با بهرهگیری از یک چیپست صوتی هشت کانالهی Realtek ALC887 و خازنهای قدرتمند تلاش کرده است تا از نظر سختافزاری و نرمافزاری تجربهی صوتی لذتبخشی را روی مادربرد ASUS H81 PLUS فراهم کند.
البته نمیتوان از نظر بهینهسازیهای سختافزاری و نرمافزاری انتظار داشت تا این مادربرد عملکردی نظیر مادربردهایی چون سری PRIME و ROG ایسوس داشته باشد، اما با تدابیر این کمپانی، کاربران پایین و میانرده میتوانند از خرید مادربرد اچ 81 پلاس و کیفیت خروجی صدای آن راضی باشند.
تست عملکرد
برای اینکه بتوان بهتر از نتایج عملکرد مادربرد باخبر شد، باید قطعات و سختافزار مناسب با آن را روی مادربرد مورد نظر نصب کرد و با استفاده از نرمافزارهای بنچمارک نتایج تستها را به دست آورد.
مادربرد ایسوس اچ 81 پلاس در واقع یک مادربرد اقتصادی ویژهی پردازشهای سبک و نیمهسنگین است. البته تکنولوژیهای بهکار رفته در این مادربرد کمک میکند با نصب سختافزار مناسب، عملکرد خوبی داشته باشد ولی نمیتوان انتظار داشت همانند یک مادربرد گیمینگ یا سرور عمل کند.
این مادربرد بیشتر مناسب افرادی است که کارهای اداری و مدیریتی انجام میدهند یا برای انجام کارهایی چون اجرای نرمافزارهای ویرایش عکس و فیلم، نرمافزارهای مدیریتی، مالی و نرمافزارهای بستهی آفیس، نیاز به پردازشهای سنگین و محاسبات پیچیده ندارند.
البته با نصب سختافزار مناسب میتوانید بازیهای سبک و نیمهسنگینی چون FIFA 2017 که گرافیک بالایی ندارند یا طی سالهای گذشته عرضه شدهاند با دستکاری تنظیمات بازی کنید.
حالا وقتشه! اینو بخون لیست بهترین مادربردهای ۲۰۱۹:بررسی و انتخاب
مادربرد ASUS H81 با سختافزارهای زیادی در دنیا سازگاری دارد ولی اگر میخواهید مادربرد و دیگر سختافزار شما عملکرد به مراتب بهتری داشته باشد، میتوانید تا جایی که امکان دارد، از قطعات ساخت ایسوس در کنار هم استفاده کنید. به عنوان مثال توصیه میشود از کارت گرافیک، کارت صدا و درایوهای نوری (ODD) ساخت ایسوس بهره بگیرید.
مصرف انرژی
میزان مصرفی انرژی و میزان گرمای خروجی از مهمترین عواملی است که بسیاری از کاربران بهویژه افرادی که با سیستم خود زیاد کار میکنند برای آن اهمیت ویژهای قائل هستند. به لطف تکنولوژیهای به کار رفته در مادربرد ASUS 81 PLUS، این سختافزار مصرف بسیار پایین و بهینهای دارد. ضمن اینکه نسبت به نسل قبلی مصرف آن 20 درصد کمتر شده است.
سخن پایانی
بیشک یک سیستم کامپیوتری قطعات مختلفی را در خود جای داده است که هر کدام وظیفهای را بر عهده دارد و برای یک عملکرد خوب به تمام آنها نیاز داریم. اما مادربرد (Motherboard) شاید در میان وظیفهی سنگینی برعهده دارد. تمام قطعات به صورت مستقیم و غیرمستقیم به این بورد متصل میشوند و وظیفهی هماهنگی تمام سختافزار با مادربرد است.
ایسوس یکی از بزرگترین و قدیمیترین کمپانیهای سازندهی قطعات کامپیوتری به ویژه مادربرد و کارت گرافیک هست که در تمامی ردهها بسته به نیاز مشتریان محصولات خود را روانهی بازار میکند. مادربرد H81 PLUS ایسوس جزو مادربردهای اقتصادی ایسوس به شمار میرود که بیشتر مناسب کارهای اداری و روزانه و پردازشهای نیمهسنگین است.
اگر کارهای سنگین شامل محاسبات پیچیده، بازی کردن، اجرای نرمافزارهای ویرایش فیلم و کار با نرم افزارهای مهندسی جزو نیازهای شما نیست و با توجه به بودجهی خود برای انجام کارهای روزانه و اداری دنبال یک سیستم خانگی اداری خوب هستید، میتوانید روی مادربرد ایسوس اچ 81 پلاس حساب ویژهای باز کنید.
نقاط قوت
- پشتیبانی از پردازندههای نسل چهارم اینتل و سوکت LGA 1150
- سیستم خنککنندهی بهینهشده
- پشتیبانی از دو ماژول رم DDR3
- بهرهگیری از سیستم امنیتی 5X Protection
- چهار پورت ساتا با سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه
- کیفیت ساخت بالا
نقاط ضعف
- پشتیبانی از حداکثر 16 گیگابایت رم